Skrivbordsfunderingar

Just nu är vi i valet och kvalet över vad vi ska göra med Agnes rum. Hon börjar 1:an nästa vecka och ibland säger hon att hon vill göra om i sitt rum så att det blir lite mera anpassat för en “stor” tjej. Men när jag föreslår att vi ska städa bort dockhuset, leksaksköket eller lektältet så tycker hon inte att det är lika kul längre… Så jag antar att vi behåller det mesta som det är ännu ett tag. Men en sak måste vi åtgärda så fort som möjligt – hennes skrivbord. Den här bilden visade jag på Instagram för ett tag sen och den säger allt.

   

Högar med ritblock, pysselsaker, målarfärger och pennor. Knappt så man ser att det faktiskt finns ett skrivbord där under. Hon är en riktig pysseltjej som kan sitta i timmar och rita och måla och klippa och klistra. Men det är minst sagt utrymmesbrist på hennes nuvarande skrivbord. Så här såg skrivbordet ut när vi köpte det på loppis för några år sedan. Nu har mängden pysselsaker ökat betydligt och de små facken och lådorna räcker ingen vart längre.

 

 

Jag fantiserar lite om ett göra ett långt skrivbord som sträcker sig över hela kortväggen, med tre hurtsar undertill. En på vardera änden och en på mitten och en lång skiva ovanpå. På det sättet skapas två sittplatser, vilket kan vara praktiskt. Men så fick jag upp ögonen för det här fina skrivbordet som Ikea lanserar i höst, Klimpen heter det.

 

 

Verkligen superfint och stilrent. Inte för krusidulligt, utan rejält och tidlöst i utformningen. Fast det här skrivbordet är förstås inte så mycket större än hennes nuvarande, men lite mera prylar får plats i och med hyllplanen och lådorna. Så det här är en stark kandidat ifall vi inte går enligt min första tanke med hurtsarna och en lång skiva. Vi får fundera lite till och se vilket alternativ som känns bäst.

 

 

Stolen Feodor är också en kommande Ikea-nyhet som jag gillar utseendemässigt, men den ser kanske inte så bekväm ut som man önskar av en arbetsstol.

 

Bilder från Ikea Fans Sverige.

0 gillar
Barnrum Förvaring Hemma hos oss Ikea Inspiration Instagram Pyssel

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Miisu
  10 augusti, 2014 at 12:24

  Kommer att tänka på ett inslag jag såg på tv för ett tag sen där situationen påminner om er. Det var den krullhåriga damen i äntligen hemma som skapade en pysselvrå för en tjej. Det som var fiffigt var att hon byggde på höjden med hyllor ovanför en bänk på bockar så arbets och benutrymme fanns på relativt miten yta. På hyllorna ovanför fanns genomskinliga glasbrukar och lådor var man tydligt kunde se innehållet och med text på. På en vägg fanns väskor/korgar olika färger på krokar med text på innehåll. Det var lite väl kitschigt för min smak men färger kan man ju välja själv, det jag mest tänkte på var funktionen, om det här mest gäller pysselvrån och inte en studievrå. Nu vet jag inte hur det ser ut hemma hos er och på bilden ser det ut att vara snedvägg så det kanske inte fungerar med väggförvaring hos er.

 • Reply
  alegningela
  9 augusti, 2014 at 13:11

  Jag röstar på hurtsar och en lång skiva. Det där andra blir fort för litet det också. Två sittplatser kan vara trevligt när hon har kompisar hemma och de vill pyssla eller "göra läxor" tillsammans.

 • Reply
  C
  9 augusti, 2014 at 15:41

  Oj! Stora tjejen som ska börja 1:an!! Spännande!

 • Reply
  Ann-Lis
  9 augusti, 2014 at 20:09

  Tycker att skrivbordet hon har är så fint och hon kan ha alla grejorna i förvaringsboxar, men jag håller med om att Ikeas nya skrivbord är snyggt! Stolen med! Annars har vi haft skrivbord i alla sönernas rum, men de har oftast suttit och gjort läxorna vid köksbordet alla tre… 😉

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.