Fjäderlampa

Om det är något jag gillar extra mycket när det handlar om inredning så är det kuddar och lampor. Lampor är dock ett lite jobbigare kapitel än kuddarna, för det är så oerhört svårt att hitta rätt lampa. Just nu söker jag nya fönsterlampor till matsalen, men det är så gott som hopplöst. Det enda som finns är tantiga kristallampor eller minimalistiska och alltför moderna lampor – det är svårt att hitta något mittemellan. När det gäller taklampor är det lite lättare. Jag har köpt flera nya taklampor i sommar och just nu gäller regeln “ju större – desto bättre”. En lampa som är riktigt trendig just nu är fjäderlampan Eos från Vita som finns i flera olika storlekar. Minivarianten är 35 cm i diameter och den största XXL-modellen mäter hela 110 cm.

 

 

Lampan är gjord av gåsfjädrar och papper och ger ett mjukt och behagligt sken. Jag kunde mycket väl tänka mig en fjäderlampa här hemma, men just nu råder totalförbud på att inhandla taklampor. Jag har redan fler än jag behöver.

 

 

Jag såg att Hobby-Hall snappat upp fjädertrenden också. Man kan dock inte tala om någon budgetvariant eftersom det endast skiljer ca 10 euro mellan deras lampa och motsvarande storlek av Eos-lampan, så i det här fallet skulle jag nog välja originalet.

0 gillar

Lampor & ljus

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Anna
  14 september, 2014 at 11:21

  Den där kommer att komma in i Aveos webbshop inom några dagar! Handla lokalt, köp den hos oss!

  • Reply
   Anna-Lena
   14 september, 2014 at 11:25

   Är det sant? Kul! Ni har bra smak 🙂

 • Reply
  EnVackerVardag
  14 september, 2014 at 11:39

  Säde har redan haft dem länge i sitt sortiment, så även där kan man handla dem lokalt 🙂

 • Reply
  Christina
  14 september, 2014 at 11:49

  Direkt jag såg den tänkte jag på hur mycket damm den antagligen drar åt sig. För en som verkligen inte gillar att städa, som jag, så är kanske inte fjäderlampan den mest praktiska. 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   14 september, 2014 at 12:05

   Jo, säkert en riktig dammsamlare, men den är ändå ganska enkel att rengöra – man kan använda fönen för att blåsa bort dammet. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.