Inverkan

Knappt hade jag hunnit publicera inlägget om Tine K innan jag fick ett mail från Ikea där de presenterar sin tillfälliga kollektion “Inverkan” – och tänka sig – även den går i lila toner.

 

 

Förutom att det är ett gäng snygga keramikkrukor och textilier så finns det även en historia bakom kollektionen. Produkterna är skapade för hand av  hantverkare från Doi Tung Development Project. Projektets mål är att återskapa de naturskogar som förstörts av opiumproduktion och att förbättra sjukvård och utbildning för människorna som påverkats av den illegala droghandeln i regionen.

 

 

Kollektionen säljs i små upplagor i ett fåtal varuhus från mitten av oktober. Det framkommer dock inte vilka varuhus i Finland som kommer att ha produkterna på sina hyllor.

 

Foton: Ikea

0 gillar
Glas & porslin Höstnytt Ikea Textilier

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Bloggrunda - Husligheter – inredning och design som blogg.
  15 september, 2014 at 07:07

  […] med sociala entreprenörer i Thailand och har alltså en välgörenhetstanke i botten. Ett fint initiativ som känns välkommet när det blåser främlingsfientliga vindar över vårt land. Men […]

 • Reply
  CAISA K.
  12 september, 2014 at 08:37

  Läste också om detta samarbete igårkväll och gillar keramiken.

  Självklart Anna-lena kan jag ta hem pompoms åt dig om de har. Vi far till tampere, så nu börja jag fundera om de alls har nå pappershop där…? Men meddela iaf vilken färg, storlek och hur många 🙂 På bloggen hade jag den större varianten som ser beigare ut på hemsidan, men vet ej om det är så IRL.
  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/decoration/25231/

  Ha en skön fredag.

 • Reply
  Sofia
  13 september, 2014 at 18:20

  Oj va fina saker! Om man ändå visste var man kunde hitta dem! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.