Några favoritmattor

 

Det handlade om mattor i förra inlägget så jag fortsätter lite på det temat. I jakten på Beni Ourain-look-alikes stötte jag nämligen även på en hel del andra snygga mattor, så jag tänkte visa några av mina favoriter nu. Först ut är den här runda lekfulla mattan från Netanttila. Den kan jag tänka mig skulle bli perfekt i ett barnrum inrett i svart och vitt.

 

 

I ett barnrum för en lite större kille eller tjej som gillar den sportiga stil skulle någon av de här mattorna vara snygga.

 

 

Ikea har också en del nya mattor i sitt sortiment och även där fastnade jag mest för mattor som passar i barn- eller tonårsrummet. Den röda mattan heter Springa och den svartvita heter Snabbfotad.

 

 

En lite mera “vuxen” favorit som jag faktiskt funderar på att beställa till vårt vardagsrum är den här grafiskt mönstrade mattan från Hobby-Hall. Jag tycker det är svårt att få grafiska och “kantiga” mönster att passa in hos oss, men eftersom det här mönstret är lite mjukare i formen kunde det kanske funka. Vi har väldigt ljusa golv så jag söker alltid efter mörka mattor för att få en bra kontrast (och så är det förstås tacksamt med mörka mattor eftersom smutsen inte syns lika bra på dem).

 

 

Har man ett mörkare golv kanske någon av de här kunde vara snygga. Den högra hittar du här och den vänstra här. Hos oss skulle de däremot försvinna helt eftersom golvet går i den här färgskalan.

 

 

H&M Home har också en del mattor i sitt sortiment, men bara i mindre storlek. Den här kunde vara snygg att ha i sovrummet på vardera sida om sängen.

 

 

 

0 gillar
Barnrum H&M Home Hobby-Hall Ikea Mattor Nätbutiker Netanttila Textilier

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Akilles Säkerhet
  23 september, 2014 at 12:08

  Trevlig samling av mattor 🙂

 • Reply
  Fyra rum
  23 september, 2014 at 15:15

  Härliga mattor. Gillar just nu mattor med svart och grått. Har hittat en fin på Ikea men inte ännu hämtat hem den. Hm hade en fin lite mindre med lite marockanskt utseende som jag klickade hem, få se hur passar hos oss.

 • Reply
  B-M
  23 september, 2014 at 15:36

  På Kalajoki-mässan fanns det i husen ett flertal fina mattor som var typ virkade?! Hittasr ingen bild just nu men skulle du kunna tipsa var man hittar dessa? tack 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.