Ny bok: Tedags hos tant Ninette

Något av det roligaste inom bloggvärlden är när man kan följa med bloggarnas personliga utveckling under många år. Inom inredningsbloggvärlden finns det många exempel på sådana som gjort karriärbyte just på grund av det som bloggen fört med sig. Man har lämnat sitt gamla jobb och blivit stylist, inredare eller fotograf. En som följde sin dröm och bytte bransch är Camilla Hynynen som skriver bloggen I Lilla Kamomillas Villa. Hon utbildade sig till fotograf för några år sedan och grundade det egna företaget Creatella. Hennes inredningsreportage ser man numera varje månad i olika tidningar. Nu har Camilla och multipysslaren Ninette Bahne bildat ett team och gjort en alldeles egen bok! På deras bloggar kan man läsa att de redan vid första mötet för tre år sedan bestämde sig för att göra en bok tillsammans och nu är den alltså klar.

 

Fotografen Camilla Hynynen till vänster och pysseldrottningen Ninette Bahne till höger. Foto lånat från Camillas blogg.

 

Boken lär ligga på tryckeriet just nu så jag har ännu inte bläddrat i den, men man kan titta på några av sidorna här. Ninettes blogg har jag också följt i många år och imponeras ständigt av hennes finurliga idéer och hennes färgstarka hem. Det är just de här pysseltipsen som hon delar med sig av i boken.

 

 

Det handlar mycket om att göra nya saker av loppisfynd, att vara kreativ och hitta nya användningsområden för gamla prylar. Bokens layout i kombination med de färgstarka bilderna gör att man blir på gott humör bara genom att titta på sidorna och jag känner genast ett behov av att slita fram pysselgrejerna och tillverka girlanger och lampskärmar täckta med pappersblommor.

 

 

Förutom pysseltipsen står också Ninette för den lekfulla layouten. Boken utkommer i oktober och kommer att säljas via Camillas och Ninettes bloggar samt i olika bokhandlar. Om ni råkar bo i södra Finland ordnas book release hos Ninette den 11 oktober och det kan man läsa mera om här.

Foton: Camilla Hynynen

0 gillar
Bloggar Böcker & tidningar Dukningar Inspiration Loppis Makeover Pyssel Tips

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Lissen
  6 september, 2014 at 20:13

  Har följt Ninettes kreativa och inspirerande blogg i flera år.
  Håller tummarna för att boken blir en succé.

  Ha en fin helg. // Lissen

  • Reply
   Anna-Lena
   6 september, 2014 at 21:54

   Ja, det hoppas (och tror) jag också att den blir!

 • Reply
  Kamomilla
  6 september, 2014 at 17:37

  Tack till dig för ett trevligt inlägg! Det är spännande tider minsann! Som att vänta på en baby som ska födas! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   6 september, 2014 at 18:33

   Kan verkligen förstå den känslan! Spännande! Och lycka till! 🙂

 • Reply
  Ninette
  6 september, 2014 at 20:40

  Tack snälla för dina fina ord – alltså du anar inte hur glad jag blir! Jag har minsann lusläst ditt inlägg flera gånger redan, och njutit av alla fina ord! 🙂 Äntligen är vi officiella med vår bok – känns precis som Kamomilla skriver som att vänta på en baby som skall födas, och snart är den här! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   6 september, 2014 at 21:57

   Så roligt att höra! 🙂 Kan knappt vänta tills jag får bläddra igenom boken på riktigt! Blev verkligen oerhört pysselsugen bara av att se de uppslag som man kunde bläddra i nu. Ser mycket lovande ut, stort lycka till!

 • Reply
  Mona
  6 september, 2014 at 12:55

  Fantastiskt! Visst är de duktiga?! Önskar dem all lycka!

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  6 september, 2014 at 13:54

  Så otroligt härligt! 🙂 Den där boken måste jag verkligen lägga vantarna på.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.