Tapetnytt

Hösten är tidpunkten när många nya tapetkollektioner lanseras och idag har jag plockat ut några favoriter från olika tillverkare. Tapeten Edith från Sandbergs nya kollektion Brunnsnäs fastnade jag genast för, åtminstone den här svartvita varianten. Dessutom är stylingen på bilden riktigt snygg – jag gillar både stolen, bordet, de breda golvlisterna och hela färgskalan i bilden.

 

 

Boråstapeters kommande kollektionen heter Collected Memories och där hittar man bland annat den här blommiga tapeten i fina höstfärger.

 

 

Plaza Interiör har utsett årets tapet och vinsten gick till Sissa Sundling som designat tapeten Gryning för Sandberg. Så här beskrivs tapeten: “Tapeten Gryning är en fondvägg målad i akvarell, där man kan ana vintermorgonens ljusgrå skiftningarna, skogens linje och värmen i solen som håller på att bryta fram. Färgerna i tapeten stämmer överens med skandinavisk enkelhet i inredning; trä, linne, vitt och grått.” Och ja, jag håller med om att tapeten är värd utmärkelsen – den är annorlunda, men samtidigt väldigt lätt att tycka om och passar in i många olika hem.

 

 

Photowall har lanserat en ny kollektion barntapeter ritade av den svenska illustratören Ingela P Arrhenius. Jungle heter den här gröna tapeten som vid första anblick ser ganska klassisk och “vuxen” ut, men när man tittar närmare på den hittar man både lejon och fåglar i mönstret.

 

 

I kollektionen finns även mer utpräglade barnmotiv som går i samma stil som affischerna, melaminttallrikarna och babushkafigurerna som Ingela designat för OMM Design. Hela tapetkollek-tionen Fabel kan du se här.

 

 

0 gillar
Tapeter

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Kamomilla
  9 september, 2014 at 20:24

  Den där collected memories känns väldigt mångsidig, så att den passar till en hel del olika inredningsstilar.
  Jungle gillar jag massor också, det lilla barnet i mig vaknar 😉

 • Reply
  Miisu
  9 september, 2014 at 21:05

  Tapeter i all ära, och snygga är dem. Men det optimala för mig är nog ändå diskreta väggar med en eller flera vackra talande tavlor att vila ögonen på 🙂

 • Reply
  miia
  9 september, 2014 at 20:55

  Hör inte till inlägget, men du som nyss varit till umeå.. behöver tips på en bra restaurang med inga skyhöga priser… skall dit och fira en väninna snart 🙂

 • Reply
  alegningela
  10 september, 2014 at 09:28

  Snyggt hos andra, och på bild, men jag skulle ALDRIG kunna bestämma mig om jag blev tvungen att beställa en tapet. Ej heller skulle jag stå ut med samma tapet någon längre tid. Jobbigt att vara jag. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   10 september, 2014 at 09:54

   Ja, det är nog antagligen det som gör att jag inte vågar tapetsera med vilda mönster – rädslan över att ångra sig om ett halvt år eller så 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.