DIY kopparkruka

Den här hösten har sprayfärgen varit framme oftare än vanligt hos oss. Många gamla prylar har fått ny skrud och oftast är det vita saker som blivit grå eller svarta. Men en del saker har jag sprayat i höstens trendfärg koppar, som till exempel den här ljusblå blomkrukan som säkert har tio år på nacken och har tillbringat de senaste 4-5 åren längst inne i ett skåp.

 

DSC_3380w

 

Nu fick krukan “nytt liv” och känns plötsligt supertrendig.

 

DSC_3552w DSC_3556w

 

Jag har flera gånger fått frågan hur jag kan “se” att en pryl kommer att bli snygg bara den får en annan färg. Mitt bästa tips där är helt enkelt att se till prylens form och design. Gillar du formen, men färgen känns helt hopplös – ja, då är det ganska säkert att krukan, ljusstaken eller vasen kommer att kännas helt rätt i en ny färg.

 

DSC_3774wDSC_3803w

 

När jag går på loppis är det ofta med de här “glasögonen” jag scannar hyllorna. Jag är inte på jakt efter en pryl som redan känns perfekt, utan hellre efter en pryl som jag vet kan bli perfekt efter lite omvandling, som t.ex. ny färg.

 

0 gillar
DIY Hemma hos oss Inspiration Loppis Made by me Makeover Prylar Pyssel Sprayfärg Tips Trender Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Finnsessan
  12 oktober, 2014 at 14:41

  Tack för alla dina inredningstips! Gillar verkligen din blogg då det ofta handlar om att man med små och enkla medel kan åstadkomma snygga detaljer i hemmet. Krukan blev riktigt snygg! Måste verkligen testa på detta med sprayfärg jag också.

 • Reply
  Adrienne
  12 oktober, 2014 at 15:09

  Oj, vad fint det blev! Tack för tipset, det där ska jag nog pröva någon gång. 😀

 • Reply
  Nina
  15 oktober, 2014 at 22:38

  Wouw, vad snygg!
  Otroligt vilken skillnad!

  • Reply
   Anna-Lena
   15 oktober, 2014 at 22:52

   Tack! Jo, krukan tog steget från 90-talet till år 2014 🙂

 • Reply
  Susanna Åman
  12 oktober, 2014 at 20:28

  Wau, den blev jätte fin! Testade också sprayfärg i helgen, måste visa under veckan vad det blev 🙂

 • Reply
  Emelie
  12 oktober, 2014 at 19:43

  Så snyggt! Varifrån är färgen köpt? 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   12 oktober, 2014 at 20:01

   Tack! Nu minns jag tyvärr inte vilken färg jag använde på den här krukan, har nämligen haft två olika. En från Biltema och en från Minimani.

 • Reply
  Christina
  12 oktober, 2014 at 18:12

  Snyggt! Jag har inte spraymålat så hemskt mycket, men tycker det är ganska svårt att få in en bra teknik för att få föremålen att se snygga ut. Färgen har haft en tendens att rinna. Nog för att jag tror att det har mer med mig att göra, eftersom jag vill att allt skall ske direkt och inte har tid att låta det torka ordentligt mellan målningarna. 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   12 oktober, 2014 at 18:34

   Jag har också det där "otålighetsfelet" men när man spraymålar är det nog jätteviktigt att man sprayar tunna lager och låter det torka mellan målningarna. Men jag vet, man vill ju ha det klart genast! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.