Nytt från Design Letters

I förra inlägget skrev jag att bokstäver och texter verkar vara på väg ut, men ett företag som fortsättningsvis kör vidare på bokstavstemat är danska Design Letters. De har nått stora framgångar med sina vita muggar med stilrena bokstäver i svart och de verkar inte ha några planer på att överge sitt vinnande koncept. I höst lanseras en hel del nyheter, bland annat för kontoret och barnrummet.

 

designletters

 
Den populära barnservisen i melamin utökas med en djuptallrik och i barnrummet kan man bädda med bokstavslakan i rosa och ljusblått. Byggklossarna med siffror skulle definitivt ha varit en favorit hos våra barn när de ännu lekte med babyleksaker, de har nämligen älskat bokstäver och siffror redan när de var i 1-årsåldern. De stilrena småprylarna som pennor, suddgummin och linjaler med Arne Jacobsens karakteristiska bokstäver skulle platsa i vilket arbetsrum som helst.

 

Design-letters-barnrum klossar-design-letters-barn office2high


Design Letters grundades år 2009 av den före detta inredningsjournalisten Mette Thomson. Deras första produkter var bokstäver gjorda i trä, men år 2012 utökades sortiment med kollektionen Design Letters + Arne Jacobsen där den handritade typografin av den världsberömde danske arkitekten applicerades på porslin och textilier. Arne Jacobsen är designern bakom de klassiska fåtöljerna Svanen, Ägget och Myran.

 

0 gillar
Arbetsrum Barnrum Dansk design Designers Designklassiker

Du Kanske Också Gillar

3 Kommentarer

 • Reply
  Eva Domis
  16 oktober, 2014 at 20:25

  Bokstäver och ord och ordspråk lägger jag nog aldrig ner eller av med! Det är precis det jag gillar språk,ord och bokstäver i olika stilar så det appelerar mycket på mig! Dock blandar jag det med djurmotiv som ugglor, trollsländor och ett får i vardagsrummet på kuddfodral och på vägg och jag gjorde mig en egen lovewarriors tavla med mig själv som motiv och det blev min egen födelsedagspresent till mig som att få det bevisat att ännu duger jag gott och min käre vän hade ju gjort mig fin i håret och han ville ta en bild av mig i profil och med lite editing med färg blev det riktigt bra fotot! Tycker som så att blanda lite olika och skapa sig ett personligt hem är själva huvudgrejen och älskar man att se cuisine på sin köksvägg så ska man ha det! Det är ju ens eget hem och ska kännas som hemma och det jag satsar på känns rätt för mig sen får trendnissarna världen över säga vad de vill 😉
  Liten fotnot: Jag har haft i decennier några kopparformar och en liten tekanna i koppar samt en mässings mortel och vips var de trendiga och hade jag sparat marmorkaveln och en blompall med marmorskivor hade jag varit inne med det med men marmor är nog inte riktigt jag så det klarar jag mig utan. Ha det gott och mys och må i oktobermörkret som man säger på ett visst ställe ofta vänner emellan 😉

 • Reply
  Matilda
  15 oktober, 2014 at 08:56

  Så fint!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.