Nytt från Svanefors

Ni som läst min blogg ett tag vet att jag är väldigt svag för olika kuddar och dem byter jag gärna ut flera gånger om året. I höst har jag kuddar i ljusa rosalila nyanser i kombination med svarta sammetsdynor. Ungefär så här ser det ut i våra soffor just nu.

 

kuddar

 

Faktiskt var jag så förutseende att jag köpte de svarta och mörklila sammetskuddarna på vår Umeå-resa i somras. Hittar man de perfekta kuddarna på Ica Maxi för 29,90 kr så måste man bara släpa hem dem, eller hur? Satinkuddarna kommer från Jotex och den mönstrade kudden från Svanefors. För några år sedan när shabby chic trenden var som störst var Svanefors de som tillverkade de allra snyggaste knytbandslängderna och kuddarna i exakt rätt stil, ofta med romantiska blomslingor eller texter. Hos oss hänger fortfarande Bretagne-kappan kvar i datarummet, men faktum är att jag annars har plockat bort de flesta textilier med texter på. Tänka sig – jag som varit helt fast i “bokstavsträsket” har faktiskt tröttnat på det nu och vill hellre ha enfärgade eller mönstrade kuddar helt utan texter.

 

11coll2annons_host_2014_miljo_hd_7281-xx-002_interior10

 

Vid en närmare titt i Svanefors höst- och vintersortiment kan jag konstatera att kuddar och gardiner med texter lyser med sin frånvaro även där. Det verkar vara så att “texttrenden” håller på att dra förbi och istället ersättas av textilier med grafiska mönster, djurmotiv och naturmönster.

 

1annons_host_2014_miljo_hd_7245-17-010_interiorcoll18

 

Man behöver förstås inte alls bry sig om vad som är trendigt, men själv tycker jag det är ganska fascinerande att se hur snabbt det svänger och hur lätt man dras med. Det är väldigt lätt att ändra sin egen smak enligt vad som presenteras som trendigt just nu – ser man bara en sak tillräckligt många gånger så börjar man gilla det. Någon som känner igen sig i det?

 

12annons_host_2014_miljo_hd_7373-17-009_interior

 
Jag gillar verkligen Svanefors “nya stil” – speciellt färgskalan med mycket brunt, svart och jordnära nyanser tilltalar mig.

 

0 gillar
Gardiner Höstnytt Inspiration Kuddar & dynor Svanefors Textilier Trender

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Sabina
  14 oktober, 2014 at 15:14

  Här hänger också Bretagne-kappan kvar (eller den hänger på sommarstugan dit jag tog den i somras). Som sagt, kuddar kan man aldrig få för många av trots att det ibland känns som att hela huset badar i kuddar 🙂
  Härliga är domdär mässingslamporna som hänger ovanför bordet. Såna skulle jag gärna ha två stycken av.

  • Reply
   Anna-Lena
   14 oktober, 2014 at 15:43

   Ja, lamporna är riktigt snygga. Ju större desto bättre! 🙂

 • Reply
  alegningela
  13 oktober, 2014 at 22:10

  Någon som känner igen sig? Haha, dagens understatement!,

  • Reply
   Anna-Lena
   13 oktober, 2014 at 22:13

   Nå, jag visste ju att åtminstone EN skulle känna igen sig i den beskrivningen 😉 Eller egentligen ganska många av bloggvännerna, haha! 🙂

 • Reply
  Christina
  14 oktober, 2014 at 07:05

  Delvis jo, så känner jag igen mig. Fast ofta hakar jag på trender rätt sent. Märker också att texttrenden börjar vara över eftersom många säljer bort sina textkuddar på loppis.

 • Reply
  Greta
  15 oktober, 2014 at 08:50

  Jag gillade inte alls de grafiska mönstren först! Men nu tycker jag att de är så fina! Just som du säger, att ser man något tillräckligt länge så börjar man kanske gilla. Däremot ugglor är något som jag inte alls fallit för ; )

  • Reply
   Anna-Lena
   15 oktober, 2014 at 13:17

   Lekfulla ugglor gillar jag i barnrummen, men mer naturtrogna ugglor är jag inte lika förtjust i 🙂

 • Reply
  B-M
  15 oktober, 2014 at 15:33

  Var hittar man de svartvita mattorna?

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.