Stocksund har anlänt

Jag har väntat med spänning på att se de olika färgerna av Ikeas nya soffa Stocksund ända sen jag bloggade om den i slutet av augusti. Förra veckan kom sofforna in i Ikeas webshop och jag fick äntligen se de olika färgalternativen. Ljusbeige, gråbeige och mörkgrå.

 

stocksund_collage1

 
Ja, det blev ju inte direkt lättare om man säger så. Alla tre färger passar min smak som hand i handske. Jag är kanske mest inne på något av de mörkare alternativen, eventuellt den mittersta på bilden här ovanför. Nu låter det kanske som om jag är på väg att inhandla nya soffor, men så är tyvärr inte fallet. Det är mera på en drömmande och planerande nivå, men förhoppningsvis kommer vi någon gång att ha två Stocksund-soffor i vårt vardagsrum.

 

stocksund2

 
Inte nog med att man ska välja färg på tyget – man ska också bestämma om man vill ha svarta ben eller träfärgade. Det blir nästan för många valmöjligheter på en gång. Fast här är nog mitt val ganska självklart ändå – svarta ben gillar jag mest. Förutom 3-sitsig och 2-sitsig soffa samt fåtölj ingår även en fotpall och en bänk i serien. Fotpallen finns i ytterligare två färger, en röd och en mörkare beige nyans. Alla delar i serien kommer att finnas i samtliga fem färger, men just nu är det endast fotpallen som finns i den röda och beige färgen på webben. Alla klädslar är förstås avtagbara och tvättbara.

 

fotpall

 
Jag tror inte det är någon vild gissning när jag skriver att Stocksund kommer att bli en storsäljare på Ikea – och antagligen en riktig “bloggsoffa” i stil med deras bloggmatta. Eller vad tror ni?

0 gillar

Höstnytt Ikea Inredningsbutiker Möbler Nätbutiker Soffor Trender Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  alegningela
  10 oktober, 2014 at 09:13

  De är superfina! Howardsoffan är min drömsoffa utseendemässigt, men ärligt talat tycker jag inte att den är superskön att sitta i. Hoppas mer av denna!

  • Reply
   Anna-Lena
   10 oktober, 2014 at 10:12

   Ja, det ska bli spännande att provsitta (och provligga) sofforna. För bekvämligheten är absolut det viktigaste när det gäller en soffa!

 • Reply
  Sabina sarin
  9 oktober, 2014 at 22:35

  Helt supersnygga soffor med lite howard-stuk! Jag gillar också alla färgerna men den mittersta skulle jag nog välja. Hm… Kanske man får kasta ut sina gamla Ektorp nu då och börja fundera på Stocksund.

 • Reply
  Christina
  10 oktober, 2014 at 06:41

  Superfina möbler som jag gärna sett i vårt vardagdrum, men sambon rynkade ogillande på näsan.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.