Add Simplicity + Kalklitir

För några dagar sedan antydde min favoritbloggare Add Simplicity att hon har ett samarbete på gång med Kalklitir genom att visa en svartvit Instagram-bild på en nymålad vägg. Väggen var målad med en ny kulör som hon tagit fram tillsammans med Kalklitir-gänget.

 

add

 

Gissa om jag var spänd på att se “Jannice-nyansen” i färg? Min första gissning var dovt smutslila. Eller kanske petroleumblått. Det visade sig att min första gissning var ganska nära sanningen. Den nya Kalklitir-färgen “Simplicity” är svagt grålila och helt perfekt om ni frågar mig.

 

Simplicity-Kalklitir-8-e1415620407211

 

 

Faktiskt är den så fin att den seglade upp som en stark vinnarkandidat inför ommålningen av Agnes rum. Vi kanske skippar tanken på grå väggar och rosa som accentfärg och kör på grålila väggar istället. Tror det skulle bli riktigt, riktigt snyggt! Min största farhåga med San Saccaria-kulören som jag var inne på tidigare var att den eventuellt skulle bli för mörk för Agnes rum, men det tror jag inte den här nyansen blir.

 

 

Simplicity-kalklitir-00-e141564602931933

 

 

Så här skriver Jannice om varför hon valde just den här kulören:
“Grå toner ligger mig varmt om hjärtat, men extra snabba slag får jag när jag ser den tillsammans med dämpad lila. En färg som jag haft i över 10 år i vårt hem utan att tröttna. Vi svenskar är generellt rädda för att färgsätta våra hem. Vi är glada för vitt, svart, grått. Att addera en lila kulör till det grå gör att man sätter färg på inredningen och lättare kan jobba med kulörer som går ton i ton, som jag gjort i vårt vardagsrum. Att lyfta ut väggfärgen i olika nyanser på textilier, mattor, gardiner och andra dekorationsföremål skapar en fin helhet.”

 

 

Simplicity-Kalklitir-e1415625515954

 

Här finns fler bilder och även lite intressant information om den lila färgen ur en Feng shui-synvinkel. “Kungligt och sofistikerat” skriver Jannice och ja, där håller jag absolut med. Just nu säljs Simplicity-kulören exklusivt på My Habitation, men den kommer förstås att finnas hos andra återförsäljare lite senare också. Jag kan knappt vänta tills jag får se den live.

 

Vill du läsa mera om Kalklitir och Add Simplicity? Här hittar du mitt inlägg om Kalklitir och här, här, här och här har jag skrivit om Jannice tidigare.

 

Samtliga foton från Add Simplicitys blogg och Instagram.

0 gillar
Bloggar Kalklitir

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  alegningela
  11 november, 2014 at 20:45

  Det är riktigt fin!

 • Reply
  Linnéa
  11 november, 2014 at 22:51

  Alltså, SÅÅ SNYGGT! Tror Agnes kommer bli sjukt nöjd även då hon blir äldre 🙂 Känns som en tidlös färg på väggarna.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 november, 2014 at 23:11

   Ja, jag tänkte precis samma – att färgen borde stå sig i många år och kommer att passa lika bra när hon blir tonåring. 🙂

 • Reply
  Christina
  11 november, 2014 at 22:09

  Åh, vilken fantastisk färg! Jag har varit så sugen på att måla med kalklitir flera gånger. Få se när det väl händer å vilken färg det blir.

  • Reply
   Anna-Lena
   11 november, 2014 at 22:22

   Ja, jag har också väntat och längtat att få testa Kalklitir! Och nu har jag nog hittat min nyans!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.