Agnes DIY-ljus

När vi hämtade Agnes från skolan idag var hon eld och lågor över en grej hon pysslat på eftis. “Det är det finaste jag nånsin gjort. Mamma, kan du inte lägga upp en bild på bloggen eller Facebook eller var du nu brukar lägga upp bilder”, sa hon. Och självklart kan jag det. Kanske någon annan blir inspirerad att pyssla med sina barn, för det är verkligen ett enkelt och snabblagat pyssel. Ett ljus gjort av filttyg och små pärlor eller stenar.

 

DSC_6558w

 

Det man behöver är vitt och gult filttyg, 9 pärlor, lim, nål och tråd. Börja med att klippa ut 10 cirklar i vitt filttyg (ungefär lika stora som ett 1 euros mynt). Knyt en knut i ändan av en lång tråd och trä därefter på en av de vita cirklarna. Varva sedan med pärla – cirkel – pärla – cirkel ända tills ljuset är klart. Klipp sedan två identiska ljuslågor av det gula filttyget och limma fast på vardera sida om tråden. Sedan är det bara att hänga upp ljuset på valfritt ställe, till exempel i ett fönster eller i julgranen.

 

DSC_6562w

 

0 gillar
DIY Jul Pyssel

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  alegningela
  28 november, 2014 at 09:18

  Du får hälsa Agnes att ljuset är jättefint!

 • Reply
  Linn
  27 november, 2014 at 22:42

  Det ska jag SÅ göra med mina xmazillas!

  • Reply
   Anna-Lena
   27 november, 2014 at 22:57

   Det blir nog perfekt för dem! Till och med så enkelt att en 3-4-åring klarar av det, om man bara är lite försiktig med nålen 🙂

 • Reply
  Christina
  6 december, 2014 at 18:08

  Superfint ljus! Det skall jag lägga i idébanken för nästa års julpyssel med dagisbarnen. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.