Koppartrenden

hm

 

I dagens Vasabladet och ÖT skriver jag om koppartrenden, som fortfarande känns väldigt aktuell trots att den hängt med ett bra tag redan. Förra hösten fick de varma metallerna ett riktigt uppsving efter att ha varit relativt osynliga i inredningen under många år. Koppartrenden hängde med över sommaren och jag hade nog räknat med att den skulle ha mattats av redan eftersom det oftast är snabba vändningar när det gäller inredningstrender. Men faktum är att kopparprylarna verkar gå hem hos de flesta, även sådana som kanske var lite skeptiska i början och förknippade koppar med 80-talet. I höst är utbudet av kopparfärgade inredningsprylar, lampor och möbler enormt och varje butik med ens lite trendkoll har förstås placerat kopparprylarna på paradplats.

 

koppar

Ljusstake Hay // Taklampa PR Home // Vägglampa Bloomingville // Stjärna House Doctor // Lykta Indiska // Taklampa Ellos // Bestick Nordal // Ljusstake Ernst Kirchsteiger // Ljusstake House Doctor // Taklampa Ellos

 

ellos69
 

Kopparföremålen finns med en oborstad och rustik yta och även med en högblank, lite modernare finish som nästan går mera mot roséguld. Förutom koppar ser man även en hel del brons, guld och mässing just nu. De allra trendigaste inredarna har faktiskt tagit steget bort från koppar och övergått till mässingsprylar, så det kan vara ett tips att hålla utkik efter sådana på loppis redan nu innan alla vill ha dem.

 

hm8

 

Om man gillar att hänga med i trenderna, men tycker att de växlar lite för snabbt så kan jag tipsa om att spraymåla gamla prylar. Tidigare bloggade jag om den ljusblåa blomkrukan som fick nytt liv med lite sprayfärg. Klicka här för att läsa det inlägget. Samtidigt passade jag på att måla en av fjolårets glöggflaskor som jag sparat eftersom jag tyckte den hade snygg form.

 

SAM_6790

Och så här blev slutresultatet.

DSC_5127www

 

Vad tycker ni om koppartrenden? Har ni också fallit för den?

Foton: H&M Home och Ellos.

0 gillar
DIY Glas & porslin Hemma hos oss Inspiration Made by me Makeover Min inredningsspalt Pyssel Sprayfärg Trender

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  mia
  2 november, 2014 at 16:35

  Absolut inte. Den trenden går nog hastigt om… i hope 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   2 november, 2014 at 17:21

   Jag tror också den går över rätt snabbt, men jag njuter av den åtminstone några månader till.

 • Reply
  Helen
  2 november, 2014 at 09:30

  Inget koppar i detta hus. Förutom bastuskopan.

 • Reply
  Eva Domis
  1 november, 2014 at 10:26

  Tycker att den är välkommen tillbaka denna trend och det i koppar jag har från när det var hett på 80 talet har jag inte stuvat bort utan de är mina ska vi säga gamla vapendragare! Formarna ger en skön känsla för mig och den lilla kaffepannan likaså och mässings morteln är jag glad åt med men i små doser inte en överdrift är min paroll. Guld jag satsade på den nyansen till mitt porträtt och är riktigt nöjd och min mammas ram fick då en kompis! Det är viktigt för mig att det finns en till av samma för balans, är nog en aning feng shui i mitt tänk

  • Reply
   Anna-Lena
   1 november, 2014 at 10:35

   Jo, håller med dig där, det behöver finnas 2-3 saker som "hänger ihop" för att skapa en bra balans.

 • Reply
  alegningela
  1 november, 2014 at 11:03

  Jag som inte alls hänger med i trenderna har inga kopparprylar alls… NOT 😀

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.