Budgettips

Jag lovade mig själv att inte köpa så mycket nytt julpynt i år eftersom julpyntsskåpet redan är proppfullt, men några få prylar har tillkommit i samlingen. När Ingela och jag var i Umeå i november beundrade vi stora, spretiga stjärnor i guld och silver på Mias Lustgård. Jag köpte ingen då, vilket såklart irriterade mig redan på hemvägen på båten. Gissa om jag blev glad när jag lite senare såg att Jysk har precis likadana stjärnor, till ett betydligt lägre pris dessutom. Normalpriset på Jysk var 6 euro, men nu kostar de endast 2,50. Där finns dock bara en storlek, på Mias Lustgård fanns tre olika storlekar.

51126

Stjärnorna är gjorda i plast, men de ser ändå väldigt ståtliga ut. Problemet är bara att stjärnorna kräver sin plats. De mäter 58 cm i diameter och bör placeras högt upp, annars finns risken att man stryker en av piggarna i ögat. När det är dags att ta ner stjärnorna kan de monteras isär, så förvaringen är det inga större problem med.

 

DSC_8341ww4

 

 

Jag har fyndat flera ljusstakar på Jysk i höst, bland annat de tre höga ljusstakarna som syns på bilden ovan. De säljs i 3-pack för endast 9 euro och finns i två olika färgkombinationer. Här har jag gjort ett collage med andra fina ljusstakar som finns på Jysk…och många av den finns även hemma hos mig. Snygg design till vettiga priser – tack för det!

 

 

 

jysk

 

Deras rip-off på Tom Dixons ljuslykta “Etch” har dock inte samlat speciellt många poäng i bloggvärlden den gångna hösten. Jag kan hålla med om att originalet har snyggare finish, men det borde de rimligtvis ha också om man ser på prisskillnaden. Vilken väljer du – lyx eller budget?

 

jysk_tom_dixon

Produktbilder från Jysk och Tom Dixon.

 

 

0 gillar
Inspiration Jul Jysk Lampor & ljus Lyx eller budget Prylar Tom Dixon

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Sabina sarin
  25 december, 2014 at 01:07

  Önskar dig en riktigt fin och fridfull julhelg!
  Kram Sabina

  • Reply
   Anna-Lena
   25 december, 2014 at 13:33

   God jul till dig med!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.