Den ultimata juldesserten

Nu hade ni kanske förväntat er ett smaskigt recept här men jag hade faktiskt tänkt att ni skulle få bidra med ert allra bästa recept! Jag har bakat väldigt lite sötsaker den sista tiden så jag känner mig lite ur spår när det gäller bakverk och desserter till jul. Men jag gissar att ni sitter inne på en massa bra recept som jag hoppas ni vill dela mer er av!

 

0015061r

 

Jag vill alltså ha tips på kakor, tårtor och efterrätter. Julgodis går också bra, även om jag där oftast kör på min favorit Rocky Road. Gärna något som även passar barn som kanske inte tycker om allt för “vuxna” smaker. Och det är helt okej fast det innehåller socker och mjöl, på julen gör jag undantag med sådant. Det behöver nödvändigtvis inte vara extremt juligt i smaken – bara det är gott! Om jag ska ge er ett tips så är det den här kladdkakan med saffran, mandelmassa och vitchoklad som Christina påminde mig om häromdagen. Den bakade jag ifjol och den är fantastiskt god! Men nu är det er tur att komma med tips! Tack på förhand!

 

0 gillar
Bloggar Jul Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

21 Kommentarer

 • Reply
  Anna
  22 december, 2014 at 20:21

  Lingonparfait!! Sååå gott och superenkelt att göra. Det bästa är att det går att förbereda i god tid innan julafton.

  • Reply
   Anna-Lena
   23 december, 2014 at 11:05

   Tack för tipset! Tror det blir nån parfait eller cheesecake.

 • Reply
  Jessica
  22 december, 2014 at 14:40

  Här tips på en kanelcheesecake. Passligt julig och inte för söt i smaken

 • Reply
  lill
  22 december, 2014 at 14:47

  Jag rekommenderar denna blogg http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/
  Där hittar man MASSOR med gott att baka.

 • Reply
  Joanna
  22 december, 2014 at 22:47

  Jag har ett par år lagat pepparkakscheesecake till julen, inte för sött.

  http://joannahansen.com/2012/12/14/pepparkakscheesecake/

  • Reply
   Anna-Lena
   23 december, 2014 at 10:50

   Det lutar åt att det blir nåt liknande hos oss i år. Har fått många tips på olika pepparkakscheesecakes.

 • Reply
  Jessica
  22 december, 2014 at 13:03

  Exakt samma sitter jag och funderar på. Tror jag väntar en stund till och ser om dina läsare har något bra tips 🙂 Din laxtårta tror jag faktiskt jag skall prova på i år. Jag i min tur kan tipsa din om mandlarna jag gjorde verkligen jättegoda.

 • Reply
  Johanna
  23 december, 2014 at 01:25

  Den hör tänkte jag prova på: http://sweet-and-simple.se/2014/december/pepparkakspannacotta.html
  Har som sagt inte provsmakat denna ännu men pannacotta brukar alltid vara bra efterrätt efter någon större måltid. Dilemmat e bara vad man ska toppa den med. Tycker pannacotta brukar kännas torr och trist utan topping.. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   23 december, 2014 at 10:49

   Mmm, låter gott! Jag gillar också såser av alla slag, så en topping på pannacottan är nog ett måste för mig. Säg till om du kommer på nåt bra som passar med den här 🙂

 • Reply
  Malin S
  22 december, 2014 at 20:51

  På jul tycker jag plommonkräm med en stor gräddklick är ett absolut måste! Sorry, låter kanske lite tråkigt men efter att man ätit massor med god mat är detta perfekt! Lent mot magen och helt underbart gott!

  • Reply
   Anna-Lena
   23 december, 2014 at 11:04

   Det är säkert den perfekta efterrätten för magen, men plommon är ingen favorit för mig 🙂

 • Reply
  Nina
  23 december, 2014 at 09:16

  Här kör vi alltid på pannacotta till jul dessert.
  Säkert kort å passar vår familj som är rätt så allergiska.
  Varierar tillbehöret.. I år tänker jag satsa på en jordgubbssirap som jag hittade här: http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2013/07/23/jordgubbssirap/

 • Reply
  Christina
  25 december, 2014 at 16:55

  Tack för länkningen. 🙂 saffranskladdkakan är verkligen toppen. Skall baka en till nu här i mellandagarna. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.