Malin´s Foodie Living

Ikväll har Linn och jag varit på bloggkväll i nyöppnade Sundom-affären Malin´s Foodie Living. Malin Båtmästar, som bloggar på Sweet Life of Malin´s, är säkert bekant för många av er. Hon drev under några års tid ett café med tillhörande butik i Malax, men för tre veckor sedan flyttade hon verksamheten till Sundom och bestämde sig samtidigt för att enbart satsa på butiken och webshoppen.

 

DSC_6858wmalins1

 

Malin är en sann matkreatör och expert på att ta fram egna recept, som hon ibland också delar med sig av i Vasabladet. Hon har även gett ut receptboken “Söta öde” tillsammans med sin syster Alexandra Wasberg och en ny bok lär vara på gång – denna gång med glutenfria recept eftersom Malin själv lade om sin kost för ett tag sedan. Produkterna i butiken är till stor del sådana som passar den som vill äta glutenfritt och lite nyttigare, så för mig är det en fullträff. Här finns bland annat kokosmjöl som jag ofta använder vid bakning och även vanilj- och lakritspulver som hör till mitt bassortiment.

 

DSC_6800wmalins3

 

Malin hade dukat upp ett bord med godsaker som vi fick hugga in på – allting hemlagat och gjort från grunden förstås. Fröknäcke med brieost och fikonmarmelad, hemlagad fudge och grekisk yoghurt med kokossirap, granatäpple och tranbär var några av delikatesserna vi bjöds på. Både gott och nyttigt – tummen upp för det!

 

DSC_6828wmalins5

 

Sen måste jag skriva lite om förpackningarna – rena drömmen för en som älskar grafisk design som jag gör! Mängden vackra burkar och förpackningar gör att man lätt spenderar en timme där och bara suckar över hur snygg en teburk kan vara. Malin berättade att hon lägger stor vikt på att förpackningarna ska ha ett tilltalande utseende, men innehållet är förstås minst lika viktigt. Hon är noga med att det ska vara hälsosamt och mycket bra kvalitet och i mån av möjlighet även ekologiskt. Lantbuljongen från Renée Voltaire har jag länge velat testa, så en sådan burk åkte ner i shoppingväskan.

 

malins2DSC_6856w

 

Utbudet består bland annat av olika sorters pasta, kryddor, oljor, choklad, lakrits, bakprodukter och olika frön och nötter. Och massor av kaffe- och tesorter. Jag som älskar gott kaffe köpte ett snabbkaffepulver med vaniljsmak som jag tänkte ta med mig till jobbet, så slipper jag dricka automatkaffet den närmaste tiden. Förutom matvaror säljer Malin även en del köksprylar och annat smått för hemmet. Hela sortimentet hittar ni här, men om ni har vägarna förbi Sundom rekommenderar jag varmt ett besök hos Malin.

 

malins4

0 gillar
Bloggar Bloggträff Ekologiskt Mat & bak Nätbutiker Tips

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  alegningela
  2 december, 2014 at 08:12

  Den där citrongräs- och chilibuljongen är en favorit!

  • Reply
   Anna-Lena
   2 december, 2014 at 08:16

   Jag köpte original nu till att börja med, men jag får säkert ta och testa de andra också.

 • Reply
  CAISA K.
  1 december, 2014 at 23:37

  Härliga färgglada bilder!

  Lantbuljongen jaa, du kommer inte att bli besviken.
  De godaste köttbullarna jag gjort var när jag använde denna. Måste beställa hem mer 🙂

 • Reply
  Sabina
  2 december, 2014 at 08:56

  Mums! så mycket godsaker. Det ser ut att vara en skön affär med en härlig blandning av allt gott!
  kram Sabina

 • Reply
  Karolinas Kaos
  2 december, 2014 at 14:49

  Ser jättemysigt ut!! 🙂

 • Reply
  Jaana
  1 december, 2014 at 22:40

  Ihana paikka ehdottomasti päästävä käymään ennen joulua 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   1 december, 2014 at 22:46

   Ja, absolut! Där kan man hitta många fina julklappar också!

 • Reply
  Jenny Nylund
  2 december, 2014 at 16:14

  Inspirerande blogginlägg! Har ännu inte kommit mig för att göra ett besök dit, men innan jul måste jag nog göra det!

  • Reply
   Anna-Lena
   2 december, 2014 at 17:38

   Ja, det är ju så nära till så man borde komma sig för att svänga in med jämna mellanrum!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.