Snart dags att måla

Ni minns säkert mina funderingar om att måla med Kalklitir i Agnes rum. Jag var först inne på att måla ljusgrått med San Saccaria-nyansen, men genast jag såg Add Simplicitys nya grålila nyans blev jag blixtförälskad i den. Projektet blev lite framskjutet eftersom den nyansen endast såldes exklusivt i en enda butik vid lanseringen, men nu finns den även hos andra återförsäljare. Jag mejlade genast Joanna på Aveo och bad henne beställa några påsar färg åt mig. Och idag plingade det till i min mobil – färgen har anlänt!

 

add

 

Det blir aningen stressigt att hinna måla mitt i julstressen och dessutom behöver vi göra en hel del grundarbete före. Ena väggen är tapetserad och har dessutom en stor väggdekal i form av ett moln, en annan vägg är rosamålad medan de två kortväggarna är vitmålade. För att resultatet ska bli så jämt som möjligt kommer vi att ta bort tapeten och grundmåla så att alla väggar är vita innan vi målar med Kalklitir. Jag är väldigt nyfiken på att måla med Kalklitir, men själva grundjobbet är jag inte lika sugen på. Skulle vi göra det själva så skulle det förmodligen ta en evighet och tålamod är jag ganska dåligt utrustad med, så vi beslöt oss för att utokalisera förarbetet till Aveos proffs. Sen återstår bara att måla med kalkfärgen och det vill jag väldigt gärna göra själv – förhoppningsvis hinner jag fixa det innan jul. Och efter att ha läst Joannas blogginlägg “Hur man målar med Kalklitir for dummies” är jag övertygad om att det kommer att gå hur snabbt och enkelt som helst. Någon av er läsare som målat med Kalklitir?

 

sponsring350aveo

 

0 gillar
Aveo Kalklitir Makeover

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  10 december, 2014 at 20:28

  Alltså jag är så sugen på att testa Kalklitir, läser ju om det överallt nu. Skulle bara gälla att få sambon övertalad också.

  • Reply
   Anna-Lena
   10 december, 2014 at 21:13

   Ja, Kalklitir är nog årets hitprodukt nr.1! Ska bli kul att testa! 🙂

 • Reply
  Josefine
  10 december, 2014 at 22:53

  Måla med Kalklitir är easy peasy snabbt och superkul! Se bara till att ni faktiskt har rätt pensel,antingen deras egen eller en motsvarande. Sen har jag märkt att man inte får vara för "noga", penslar man för noggrannt går man miste om den ojämna betongeffekten, kolla deras videor!

 • Reply
  Emelie
  10 december, 2014 at 18:25

  Det blir så otroligt snyggt i slutändan, men hur man gör för att fixa det snygga resultatet .. det är nog svårt tror jag 😮

  • Reply
   Anna-Lena
   10 december, 2014 at 18:34

   Tror du? Jag har bara läst hur lätt det är överallt, så jag hoppas på det bästa! 🙂

 • Reply
  Mickan
  10 december, 2014 at 18:58

  Vi målade med kalklitir nu i höst o det gick hur bra som helst att måla ovanpå tapet! För tålamod är inte heller min starkaste egenskap! 😉 vi hade dessutom en svart fondtapet under. Det krävdes dock tre lager med kalklitir men slutresultatet blev hur snyggt som helst! Jag blandade san saccaria o lute primo. På mitt instagramkonto @mickan72 kan du kika in om du vill se slutresultatet! 😉

 • Reply
  Susanne
  12 december, 2014 at 15:19

  Lustigt, har samma "problem" som Christina, övertala sambon. Han tycker det är onödigt, eftersom huset inte ens är tre år gammalt… Trots att jag lovat göra det! Ett sätt att göra det, är ju att måla då han är på jobb 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   12 december, 2014 at 17:30

   Jobbigt med motsträviga gubbar! Du får passa på medan han är borta då, han kommer säkert att tycka det är snyggt när det är gjort 🙂 Vi har bott i vårt hus 4,5 år och jag är nog redo att förnya nu, speciellt eftersom det i vårt fall handlar om ett barnrum.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.