Turkosa detaljer

Så här mitt i den intensivaste julpyntstiden tänkte jag visa något som ligger väldigt långt från tomtar, guld och glitter – nämligen vårt sovrum, som nästan känns lite vårigt nu när jag tittar på bilderna. När jag fotade lakanen till det här inlägget passade jag även på och svängde kameran åt lite olika håll i sovrummet.

 

DSC_6004w

 

DSC_6030w

 

Sovrummet har synts väldigt få gånger här på bloggen trots att jag bloggat i 3,5 år. Det är ett svårt rum att fota och även att inreda, främst på grund av snedtaket. Placeringen av sängen är inte optimal, men det är endast på den här väggen den går att ha eftersom de andra väggarna är brutna av dörrar eller fönster. Skulle jag planera inredningen av sovrummet från grunden nu så skulle det knappast bli likadant. Det är lite för vitt och lite för shabby chic för min smak numera, men ändå gillar jag det för att det är så harmoniskt och rofyllt – precis som ett sovrum ska vara enligt mig. Dessutom är det stort och luftigt.

 

DSC_6042w

DSC_6037w

 

Dopklänningen som hänger på väggen är både jag och våra två barn är döpta i, så den har en självklart plats där. Drömfångare har vi i alla sovrum – det är en av den gångna höstens förälskelser från min sida. Den här bruna varianten kommer från loppiset Adam och Eva här i Vasa, dock inte “begagnad” utan splitterny. Där finns många olika modeller, färger och storlekar.

 

DSC_6286w

DSC_6428w

 

Den turkosa färgen plockade jag in för några år sedan när vi tapetserade vår walk-in-closet som ligger vägg i vägg med sovrummet. Där har vi en turkos- och brunblommig tapet och därför passar färgklickarna i sovrummet bra in i helheten och bryter av det vit-beige-bruna på ett fräscht sätt.

 

IMG_3347w

0 gillar
Beach House Hemma hos oss Lantlig inredning Sängar Sovrum Tapeter

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  CAISA K.
  8 december, 2014 at 22:48

  Men va härligt!
  Turkos är en fin färg,
  den har alltid tilltalat mig,mer eller mindre.
  Det växlar ju lite det där 😉

  Underbar tapet!

  • Reply
   Anna-Lena
   8 december, 2014 at 23:02

   Tack så mycket! Ja, turkos gillar jag verkligen och tröttnar inte i första taget heller verkar det som 🙂 Har redan haft den som accentfärg i två år nu om jag minns rätt och det får ju anses lite som ett rekord 🙂

 • Reply
  Emelie
  8 december, 2014 at 22:49

  Så mycket fint 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   8 december, 2014 at 23:01

   Tack, kul att du gillar!

 • Reply
  A.h
  9 december, 2014 at 22:16

  Härlig tapet,varifrån kommer den?

 • Reply
  Eva Domis
  9 december, 2014 at 07:29

  Dessa bilder får en att längta till sommaren och det är en positiv sak i dessa mörka tidevarv! Snyggt inrett med ett lugn och drömfångare har jag med köpt en gång på Juthbackamarknaden av en sydamerikansk kvinna som säkert var en native så den är mig kär som minne från det tillfället 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.