2014-års inredningsfavoriter

Den här tiden är den bästa på hela året sett ur mitt perspektiv som inredningsnörd. Man får gotta sig i alla vårkollektioner som lanseras och nya kataloger med vackert stylade bilder. Ni kommer att få se en hel del av 2015-års inredningstrender här lite senare, men först tänkte jag dra en kort summering av hur vi inredde år 2014. Trenderna under förra året var väldigt många och ganska spretiga, men jag valde att presentera en lite modernare och mera minimalistiskt typ av inredning den här gången. Jag har överlag bättre koll på inredningstrender i Sverige och Danmark än i mitt eget hemland, men det senaste året har jag läst en hel del finska inredningsbloggar och -tidningar och sett att många av de här prylarna återkommer väldigt ofta där. Vi finländare är nog ganska svaga för den här typen av strama och enkla möbler och prylar tror jag.

 

2014_trender

Lampan Octo från Secto Design // Marmorbricka från Hay // Vägghylla från String // Klädhängare i koppar från Hay // Componibili-skåp från Kartell // Lampan Milk från &Tradition // Eames-stol från Vitra // Klädhängaren Loop från Hay // Tray-bord från Hay

 

Själv har jag inte varit något större fan av den här typen av inredning, men jag märker att min smak börjar dras mer och mer till den här stilen numera. Så jag skulle inte tacka nej till en Secto eller Milk-lampa eller String-hylla. Vilken inredningspryl förknippar du med år 2014? Förutom ananasen då?

 

0 gillar
Inredningsstilar Inspiration Modern inredning Trender

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  ann
  8 januari, 2015 at 07:29

  Kopparlampor!

  • Reply
   Anna-Lena
   8 januari, 2015 at 22:24

   Ja, definitivt! 🙂

 • Reply
  hanna
  11 januari, 2015 at 20:06

  marmor, koppar, DIY, batikgardiner/kuddar, marocco, träfärgat(kommer starkt ännu 2015-2016 tror jag), "doppfärgat" industrilampor, korgar. doftljus, skärbräden och brickor känns väldigt 2014.

  • Reply
   Anna-Lena
   12 januari, 2015 at 08:45

   Träffsäker lista! 🙂 Och det känns som om ganska mycket av det hänger med ännu det här året.

 • Reply
  Anna-Lena
  8 januari, 2015 at 22:24

  Jag har inte heller fallit för marmortrenden konstigt nog 🙂 Den verkar hålla i sig även detta år.

 • Reply
  Christina
  8 januari, 2015 at 19:41

  Alla föremål i marmor, en stil som jag själv inte hakat på men som återfinns på alla loppisbord verkar det som.

 • Reply
  Anna-Lena
  11 januari, 2015 at 00:31

  Ja, det är nog en trend som känns väldigt 2014. Och i år verkar den gröna marmorn vara på frammarsch! 🙂

 • Reply
  Sara
  10 januari, 2015 at 23:38

  Marmorprylar! Har själv lite funderat på någon detalj, men inte riktigt kommit mig för ändå då jag inte riktigt hittat något som kännts rätt.

 • Reply
  Anna-Lena
  9 januari, 2015 at 19:57

  Ja, det har du helt rätt i. 🙂 Jag bloggade om diamanttrenden i höstas:
  http://blogg.vasabladet.fi/inredning/2014/11/16/diamanter/

 • Reply
  Sofia
  9 januari, 2015 at 18:39

  Diamantlampor och diamant som mönster, på kuddar, som målad på vägg etc.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.