Byggmästarkalas för 4-åringen

edvin_4_år

 

 

Nu har vi firat Edvins 4-årsdag i tre olika omgångar. Först ut var faddrarna, sedan far- och morföräldrarna och igår var det dags för hans första riktiga kompiskalas med några vänner från dagis. Temat för kalasen var självskrivet – han älskar allt som har med fordon och byggande att göra så det blev ett “byggmästarkalas”.

 

  DSC_0147wstor

 

 

Färgskalan gult, svart och vitt var förstås given med tanke på de gula fordonen. Det är kul att bli lite wild´n´crazy och duka som man aldrig skulle göra i vanliga fall. Och det kändes riktigt fräscht och uppiggande med påskgult nu mitt i vintern.

 

 

DSC_0044w

 

 

Det var ett av de enklaste kalasen att ordna så där rekvisitamässigt. Det mesta fanns redan här hemma i form av små och stora fordon, vägskyltar och varningskoner. I butiken hittar man lätt godis, kex och chips som kan fungera som lecablock, skruvar, reservdäck och stenbumlingar.

 

 

DSC_0032wstor

 

 

Vi hade två olika tårtor, men skillnaden var inte så stor. Samma dekorationer ovanpå, bara lite annorlunda spritsning av den knallgula grädden på kanterna. Jag gjorde en cirkel av sockermassa som jag placerade ovanpå tårtan för att dekorationerna skulle stå stadigt.

 

 

DSC_0138wtårta

 

 

Tårtljusen och de coola pappersmuggarna med grävmaskiner kommer från Confetti. Jag var osäker på om jag skulle våga beställa från någon webbutik med tanke på hur få dagar det var kvar till kalaset, men Confetti visade sig vara mycket snabba. Jag beställde på måndag och kunde hämta ut paketet på tisdag. Jag beställde också gula, vita och svarta ballonger eftersom jag inte lyckades hitta det i Vasa.

 

 

DSC_0087wstor

kalas2

 

 

Jag tycker det här med olika temakalas är det roligaste som finns – speciellt att fundera på detaljer kring dukningen – och nu har jag fått en bra hjälpreda i Agnes. Hon har varit med på rätt många temakalas vid det här laget och den här gången var det hon som stod för många av idéerna och hon var mycket ivrig när vi planerade olika detaljer.

 

 

DSC_0080w

DSC_0038w

 

Nu är det tre månader kvar till Agnes fyller, vilket känns som en lagom lång paus för att hinna varva ner och komma på nya idéer. Hon har redan länge haft temat för sitt 8-årskalas klart – då blir det discokalas och det ser jag mycket fram emot!

 

0 gillar
Detaljer Dukningar Födelsedagar Glas & porslin Grafiskt Hemma hos oss Högtider Inspiration Kalas Kök Made by me Mat & bak Matsal Tårtor

Du Kanske Också Gillar

13 Kommentarer

 • Reply
  Mimmi
  5 januari, 2015 at 00:20

  härligt med barnkalas o va fint ni hade dukat o fixat 🙂

  idag har jag en "kampanj" där man ska ge ett rubrikförslag åt alla bloggar man klickar in sig på, du kan läsa om det här: http://www.mariaheikkila.blogspot.fi/2015/01/ge-bort-en-rubrik-del-tva.html

  Så nu får du av mig: "Din" stil i inredningen – vad är det?

  • Reply
   Anna-Lena
   5 januari, 2015 at 00:25

   Tack! Kul idé, jag ska definitivt försöka svara på den frågan! 🙂 Är det någon viss dag man ska blogga om den rubrik man fått?

 • Reply
  En Vacker Vardag
  4 januari, 2015 at 23:53

  Solklart tema för en liten byggmästare och ett roligt tema även för gästerna! Hoppas att han var nöjd med festligheterna. Vågar man hoppas på en inbjudan till discokalaset? 🙂

 • Reply
  Petra
  4 januari, 2015 at 21:42

  Härlig inspiration för nästa vecka, sonen fyller 2 och skall ha lite liknande tema =) Och nu till frågan, de där allra minsta fordonen, du råkar inte komma ihåg var de är köpta? Har beställt allt annat men inte hittat några minigrävmaskiner, tänkte jag skulle ta någon av de vi har hemma, men de är lite väl stora och alldeles för mycket i användning 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   4 januari, 2015 at 21:47

   Om jag minns rätt så köpte vi dem på Lidl för mer än ett år sen, men jag är inte helt säker. Vi har annars två oanvända tårtljus som du kan få om du vill? 🙂 De orange konerna alltså.

   • Reply
    Petra
    4 januari, 2015 at 22:42

    Då får jag fundera lite var jag skulle kunna få tag i dem, lär ju inte ska finnas kvar. :/ Hittade ett ställe var de har dem men de hade 10 dagars leverans och vi har kalaset nästa söndag, så det kan bli lite tight 😉
    Har redan beställt gul-svart randiga ljus men tusen tack i alla fall.
    Får se vad det blir av kakan, har storslagna pinterst-drömmar om hur den skall se ut, men man vet ju hur det brukar sluta 😉

 • Reply
  CAISA K.
  4 januari, 2015 at 21:18

  Ah, vad härligt!
  Diggar barnkalas!!

  Grattis till 4-åringen.

 • Reply
  Anna-Lena
  8 januari, 2015 at 22:24

  Bra tips! 🙂

 • Reply
  Sarah
  8 januari, 2015 at 20:19

  Prisma hade för någon månad sen en förpackning med olika små cat fordon. Billiga var dom också.. Typ 5 st för under 10 euro! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.