Lampfunderingar

Om det finns någon del av inredningen som jag tycker extra mycket om så är det nog lampor. På gott och ont kanske man ska säga. Det finns ju tusentals lampor att välja mellan och oftast hittar jag massor av snygga, men å andra sidan kan det också vara helt hopplöst att hitta något om man letar efter nåt specifikt. Extra jobbigt tycker jag det är med fönsterlampor och vägglampor. De är oftast alldeles för tantiga eller allt för moderna. Bordslampor, golvlampor och taklampor har jag däremot inga större problem att hitta. Där är det snarare så att jag hittar alldeles för många jag gillar.

 

Igår kväll satt jag och bläddrade genom Ellos lampsortiment för att se om jag eventuellt skulle hitta någon mysig lampa till Agnes nya rum. Och ja, det gjorde jag verkligen! Hon behöver två nya lampor, men som ni ser så har jag åtta kandidater. Lite olika stilar, men alla snygga på sitt sätt. Jag har ju egentligen tröttnat lite på vitt, men eftersom väggarna numera är målade med den grålila Simplicity-nyansen av Kalklitir så framträder alla vita prylar på ett helt annat sätt och därför vill jag gärna ha vita lampor. 

 

lampa12

 

Nr. 1 – ananaslampan känner jag mig lite tudelad till. Jag har ju egentligen dissat ananasen som inredningspryl, men den verkar otippat nog hänga kvar på trendhimlen även i vår. Jag tycker faktiskt den lampan är lite cool och ovanlig, men risken finns att den kommer att kännas hopplöst omodern om ett år. Nr. 2 – stativlampan – har vi i svart golvmodell i tv-rummet och den känns kanske lite “vuxen” men å andra sidan är det en klassisk modell som hon kommer att kunna ha länge. Dessutom matchar den det nya skrivbordet perfekt. Nr 3 – den veckade lampan – är en av Ellos vårnyheter som jag föll för direkt. Den origami-inspirerade trenden fortsätter alltså i vår och det är jag glad för eftersom jag älskar alla typer av krukor och vaser i den här stilen. Nr. 4 – det vita huset – skulle passa bra på bänken under fönstret i Agnes rum. Vi har huslampan i svart i tv-rummet och den ger ett svagt och mysigt sken. Och djurlamporna – de är ju bara för söta, eller hur? Katten, fågeln och ugglan. Ugglor har ju alltid haft en speciell plats i våra hjärtan, men här gillar jag nästan katten mer. Fast fågeln på grenen är allra snyggast, men också den dyraste av alla lamporna i collaget. Vilka lampor tycker ni passar bäst i en snart 8-årings rum? Nu har jag förstås inte kollat några andra butiker ännu, så det kan hända att jag hittar ännu fler alternativ om jag börjar leta…eller ni kanske har några bra tips på snygga lampor som kunde passa?

 

0 gillar
Agnes rum Ellos Lampor & ljus Nätbutiker

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.