Lampor, grönväxter och bokhyllor

På tal om ute-listor och trender så kan jag inte låta bli att visa bilderna från den svenska stylisten Lotta Agatons Stockholms-lägenhet som just nu är till salu. Hon om någon har koll på det här med inredningsstyling.

 

7

8

1

2

 

Den spretiga vägglampan syns verkligen överallt just nu, så vill du vara riktigt inne år 2015 är det en sådan du ska satsa på. Jag hade en liten förälskelse i liknande typ av lampor redan för två år sedan när jag skrev det här inlägget, då handlade det om vägglampor i köket.

 

12

11

10

9

 

En annan sak som jag lägger märke till här är grönväxterna. En av vårens absolut största trender, det kommer vi inte undan. Storbladiga växter som för tankarna tillbaka till 80-talet är det som gäller nu. Gärna flera i varje rum. Det gröna ger en bra balans i alla svart-vit-gråa hem.

 

6

5

3  

 

Annars är det främst bokhyllan jag lägger märke till på de här bilderna. För ni ska veta att vi haft intensiva bokhyllediskussioner på jobbet de senaste veckorna. Min kollega Linn har ju bloggat om sina funderingar och våndor kring en ny bokhylla. Jag är inget större fan av stora, vräkiga bokhyllor utan föredrar lite mindre varianter och de flesta av mina böcker förvarar jag i stängda skåp eller olika typer av lådor. Men Linns bokhylleprocess följer jag med spänning och hyllan kommer bli riktigt bra har jag på känn. Nästan så jag börjar tycka det är snyggt med en stor bokhylla – speciellt den där hörnvarianten hon är inne på. Just nu lägger jag märke till bokhyllor överallt och bombarderar henne med bilder på snyggt stylade bokhyllor, som till exempel den här bilden som jag hittade i senaste Allt i hemmet.

 

88

 

Vi har konstaterat att ett lyckat koncept för snygg bokhyllestyling består av följande ingredienser: liggande böcker varvat med stående böcker, några grönväxter och fina prylar insprängda mellan bokhögarna och någon form av lampa i själva hyllan, t.ex. en fastklämd spot eller en liten bordslampa som ryms mellan hyllorna. Variation är nyckelordet.

 

Bilder: Alexander White och Allt i hemmet.

1 gillar
Bloggar Blommor Böcker & tidningar Bokhyllor Inspiration Kök Lampor & ljus Modern inredning Prylar Sovrum Styling Tips Trender Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Sandra
  15 januari, 2015 at 23:45

  Jag ger dig gärna lite tips, så får jag samtidigt damma av kunskaperna lite. Om du har en planritning så kan du skicka den åt mig, helst med möbler, väderstreck, och mått. Och så lite bilder på utrymmet. ^^

  Jag blev faktiskt så inspirerad av det här inlägget att jag skrev ett eget inlägg om det här med gröninredning… så bra som det nu blir när man skriver inlägg den här tiden på kvällen 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   15 januari, 2015 at 23:47

   Det låter ju jättekul! Tack! Ska försöka få iväg ett mejl åt dig i helgen 🙂

 • Reply
  Sandra
  15 januari, 2015 at 22:54

  Tack och lov för mycket krukväxter!! 😀 Jag som har haft fönstren fullproppade med grönt ända sedan vi flyttade till hus för snart 5 år sedan 😉 Nu ikväll har jag faktiskt rensat ut lite för att det nästan kändes FÖR mycket.
  Visste förresten inredningsvärlden att vi florister är utbildade inom gröninredning? Alltså vi har på riktigt fått utbildning i att placera ut grönväxter i olika rum utgående från rummets storlek, färg, stil, material, ytor, texturer, ljus och andra förutsättningar. 🙂 Det är väldigt roligt tycker jag, fast i viss mån också väldigt svårt.

  Och ännu. Jag har tydligen stylat min lilla bokhylla över soffan helt rätt med andra ord, utan att jag har vetat om det 😉 Har man känsla eller har man känslan?

  • Reply
   Anna-Lena
   15 januari, 2015 at 23:16

   Du får bli min privata stylist alltså! Du har koll på allt, bokhyllor och växter 🙂
   Och som svar på din fråga, nej jag hade i alla fall ingen aning om att ni florister också är utbildade inom gröninredning. Eller jag har helt enkelt inte tänkt på saken, nu när du säger det så låter det ju förstås som en logisk sak som en florist bör kunna 🙂 Skulle gärna lära mig några knep från dig, för det kan hända att några krukväxter modell större får flytta in här snart 🙂

 • Reply
  Linnéa
  15 januari, 2015 at 22:07

  Men gud, vilket drömhem! Så fint!

  • Reply
   Anna-Lena
   15 januari, 2015 at 22:07

   Verkligen, allt är helt perfekt där!

 • Reply
  Christina
  16 januari, 2015 at 20:51

  Åh, grönväxter. <3 Just nu vill jag enbart ha gröna växter och inga blommande (förutom tulpaner och mina två orkidéer). Skulle gärna satsa på luftrenande växter känns det som. Lite knepigt bara att veta vilken sort en vill ha.

  • Reply
   Anna-Lena
   16 januari, 2015 at 20:58

   Ja, jag vill också bara ha grönväxter just nu, inga pastellblommor den här våren, tack!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.