Marsala – årets färg

Varje år lanserar Pantone “årets färg” och den brukar lyftas fram ordentligt både på mode- och inredningsfronten. 2015 års färg går under namnet “Marsala” och är en diskret djupröd nyans. Färgen har fått sitt namn av vinet Marsala och beskrivs som “något jordigt, rostigt vinröd”. Vid första anblick lite tråkig och dyster, men vid närmare eftertanke är det just sådana färger jag föredrar. Lite dämpade och inte så klatschigt färgstarka.

 

Pantone_Introducing_Color_of_the_Year_Marsala_banner

Pantone-Marsala-2 

 

Än så länge syns ganska lite Marsala-färgat i butikerna, men jag gissar att det snart blir ändring på det. För mig känns Marsala mera som en höstfärg, inte som något jag skulle vilja plocka fram nu till våren. Vi får se – kanske blir det just Marsala som får ta plats i vårt hösthem, eventuellt i form av några nya soffkuddar eller liknande. För det räcker med väldigt lite av den här färgen, bara som en accent, för att ge mera värme till hela rummet. Marsala kan dessutom kombineras utmärkt med koppar och mässing, som ju båda är stora trender även detta år. 

 

hm_marsala

 

 

I motsats till de två senaste årens val av årets färg tycker jag att Marsala verkligen har potential att slå igenom som en trendfärg både inom mode- och inredning. 

 

färg

 

 

 BIlder: Pantone, Oriental Weavers, H&M

0 gillar
Årets färg Detaljer Trender

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  14 januari, 2015 at 20:00

  Det var ett fantastiskt färgval i år. Jag som har haft pippi på klarrött länge nu så blev riktigt frälst i Marsalafärgen.

  • Reply
   Anna-Lena
   14 januari, 2015 at 20:36

   Ja, ett riktigt bra färgval!

 • Reply
  Stephanie
  17 mars, 2015 at 11:59

  Den färgen ska jag nog använda i nya lägenheten! Och som du säger passar det bra till koppar som också är populärt nu.
  Kuddarna finns ju på H&M, gör lycktorna det med?

  Mvh

  • Reply
   Anna-Lena
   17 mars, 2015 at 13:48

   Lyktorna fanns på H&M när inlägget skrevs, men jag gissar att de kan vara slut nu eftersom sortimentet förnyats sen dess.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.