Mönstrade mattor

Vi har haft samma matta i vardagsrummet under de två senaste åren, kanske ännu längre. En gråbrun, enfärgad matta som passat bra året om. Men i vår finns det massor av snyggt mönstrade mattor och jag är sugen på någon av de här tre. Frågan är bara om man tröttnar snabbt på dem?

mattor_ellos

Och vilken är i så fall snyggast – ettan, tvåan eller trean? Det beror förstås på hur rummet i övrigt ser ut, men tänk er att vi har nästan helvitt golv, vita soffor och svagt beigerandiga väggar. På den här bilden ser man färgskalan ganska bra och där syns även hörnet av den nuvarande mattan. Just nu är jag extremt trött på de vita sofforna, men jag är inte heller så förtjust i de beige överdragen vi har som ombyte. Skulle gärna ha betydligt mörkare soffor, allra helst den här…förhoppningsvis någon gång snart. Jag har faktiskt redan börjat spara. Alla pengar från prylar jag säljer på loppis hamnar numera i “soffburken”. Tyvärr ganska skralt där än så länge som ni ser.

 

spara_pengar

0 gillar
Ellos Ikea Mattor Soffor

Du Kanske Också Gillar

24 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  26 januari, 2015 at 18:00

  Jag funderar också på en ny matta till vårt vardagsrum. Främst för att den vi har känns för liten. Fast här hos oss blir det nog enfärgat tror jag, för mönster det har vi på väggarna redan.

  • Reply
   Anna-Lena
   26 januari, 2015 at 18:18

   Jo, har man mönster på väggar, gardiner eller möbler blir det nog bäst med enfärgad matta. Vi har smalrandiga tapeter men det funkar med mönster till dem som tur är. ☺

 • Reply
  C
  26 januari, 2015 at 08:58

  Röstar på 1:an om den inte är allt för tjock och luddig.

  • Reply
   Anna-Lena
   26 januari, 2015 at 09:53

   Ettan är nog den som är tjockast och har längst lugg av dem alla. De andra två är ganska tunna tror jag.

 • Reply
  Anna-Lena
  26 januari, 2015 at 13:13

  Vi har haft ljusa mattor tidigare, men övergått till mörka nu för att få in kontrast. En mörk matta "jordar" rummet på ett bra sätt då vi har så mycket ljust annars 🙂

 • Reply
  Anna-Lena
  26 januari, 2015 at 13:14

  Kan hända du har rätt i det! 🙂

 • Reply
  alegni
  26 januari, 2015 at 08:32

  Ettan skulle jag välja även om de två andra också är fina.
  Det där med att tröttna, det är ju vårt eviga problem, men det får man ta, hehe.

  • Reply
   Anna-Lena
   26 januari, 2015 at 08:38

   Jo, man är ju van så att säga 🙂

 • Reply
  Maria
  26 januari, 2015 at 08:09

  Ettan skulle jag välja, tycker den är överlägset finast. Trean är också fin men tror att det är för mycket mönster så den skulle jag nog tröttna snabbast på 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   26 januari, 2015 at 08:45

   Ja, gillar också ettan! Får väl beställa hem alla tre och testa vilken som blir bäst hos oss 🙂

 • Reply
  Anna-Lena
  26 januari, 2015 at 08:46

  Gillar det mönstret väldigt mycket jag också!

 • Reply
  Anna-Lena
  26 januari, 2015 at 08:45

  Den var fin också!

 • Reply
  Petra
  26 januari, 2015 at 07:28

  Jag gillar trean mest, just nu i alla fall. 😉 Själv är jag djuuupt förälskad i vår egen (http://www.zbh.fi/zbh/files/image/inzpiration-2014-host/Zbh-2014nr5NY.jpg) ZbH-matta, men hos oss går tänket lite tvärtom… När allt annat är grått är det ändå ganska vettigt att ha en ljusare matta. Hmm…

 • Reply
  Anette
  26 januari, 2015 at 12:01

  1:an helt klart, jag tror inte man tröttnar så snabbt på den som man kanske gör med dom andra…eller vad vet jag…:)

 • Reply
  Jen
  26 januari, 2015 at 10:49

  Av dom här tre skulle jag välja tvåan och det med tanke på att de andra två känns för mörka till ert ljusa golv. Det blir lätt en känsla av ett "hål" i golvet med en mörk matta på vita golv. Tror inte mönstret är något problem, tycker alla är fina på sitt sätt men tänk över färgen!

 • Reply
  MB
  27 januari, 2015 at 09:01

  Ett tips! Om du beställer från Ellos så använd rabattkod 315405. Då får du -30% och ingen fraktkostnad tillkommer 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   27 januari, 2015 at 09:06

   Thanks! 🙂 Det ska jag göra!

 • Reply
  Anna-Lena
  31 januari, 2015 at 12:21

  Jag gillar alla produkter gjorda i naturmaterial, men de är ju oftast 3-4 ggr dyrare. Och eftersom jag vet med mig själv att jag inte vill ha en matta i mer än 2-3 år så väljer jag oftast inte ull. Köper jag däremot en neutral matta som jag räknar med att kunna ha under lång tid så är nog kvaliteten viktigare.

 • Reply
  B-M
  31 januari, 2015 at 10:13

  Alla är fina, men konstmaterial. Är det inget du tänker på när du väljer? Jag föredrar naturmaterial så tips om motsvarande i tex ull mottages tacksamt:)!

 • Reply
  Anette
  28 januari, 2015 at 21:07

  Av dina alternativ, skulle jag definitivt ha valt nummer 1. Jag köpte en sån här i höstas till vardagsrummet, https://www.asko.fi/matot/kudotut-sileapintaiset-matot/13411/agadir-matto , och jag fullkomligt älskar den! SÅ snygg, lätt att hålla ren, väger inte 700 kg när man ska ha ut den för att skakas OCH så var den billig 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   28 januari, 2015 at 21:09

   Jo, den där har jag tittat på flera gånger, men den ljusa är för ljus och den mörka för mörk. Men jättesnygg är den verkligen! Tror jag bloggat om den flera gånger faktiskt 🙂

 • Reply
  Maria
  25 januari, 2015 at 23:46

  1an tycker jag är finast 🙂

 • Reply
  Anna-Lena
  1 februari, 2015 at 18:57

  Tack för din kommentar 🙂 Jo, på grund av min ombytliga karaktär tänker jag inte spendera någon förmögenhet på en mönstrad matta, inser själv att den kommer hänga med max 1-2 år. Köper jag däremot en neutral matta som jag räknar med att kunna ha under lång tid så är nog kvaliteten viktigare. Nr. 3 skulle färgmässigt passa bra ihop med drömsoffan och även med matsalen, det har du helt rätt i. Däremot tycker jag nästan den känns lite för "snirklig" och romantisk jämfört med den stil jag vill sträva efter nu… Ljuslila är en accentfärg jag kommer plocka fram igen i vår, den är jag väldigt förtjust i. Sofforna går säkert bra att sälja vidare den dagen jag bestämmer mig för att byta. Och ja, Kalklitir på väggarna har jag funderat på, men nu säger min kära make stopp…ett tag i alla fall 🙂 Man får ta förändringen i små doser 🙂

 • Reply
  Miisu
  1 februari, 2015 at 16:42

  Själv föredrar jag också naturmaterial på mattor och ull i bra kvalitet fungerar både värmande och kylande och samtidigt smutsavstötande. Har den erfarenheten att (inte alla!) konstmaterial drar till sig damm och smuts. Gillar inte städning 😉 Men då är jag inte ombytlig och nöjer mig också med begagnat. Men nu handlar det inte om mig, utan om dig.

  Det är sannerligen inga dyrgripar du önskar dig, så du har minsann råd att vara ombytlig!!
  Av de alternativen du har satt fram så är min åsikt att matta nr 3 skulle stilmässigt passa utmärkt ihop med det nya soffmöblemanget, även till den stil du gjort i matsalen, och du har ju nämt tidigare att du är redo för stilbyte. Toppen skulle vara, bort med de romantiska prydnaderna, som skärmen, och kalklitir på väggarna. Ev Ljuslila (blank) accentfärg, vill minnas att du ev har någon kudde i det. Men som du skriver behöver soffburken fyllas. Men det kanske finns någon läsare som gillar din nuvarande stil och är intresserad av att köpa dina soffor och matta som ser ut att vara fräscha och i gott skick.
  Går du in för att behålla nuvarande stil och bara byta ut matta så skulle jag av de alt du satt fram välja nr 1.
  Hur du än gör och väljer så lycka till! Och njut av förändringsprocessen!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.