Och julen varar än till påska…

DSC_0265w

 

De senaste 2-3 veckorna har jag var och varannan dag förfasat mig över att jag inte hunnit blogga alla julbilder ännu. Och varje gång jag nämnt “julbilder” på jobbet har Linn högljutt förbjudit mig att blogga om julen längre – den är glömd och begraven vid det här laget. Jag är benägen att hålla med henne, men jag måste ändå få visa några av mina favoriter, mest för min egen skull så jag har allt dokumenterat. Det bästa jag vet kring lilla jul är nämligen att bläddra tillbaka i bloggen och kolla hur jag hade julpyntat året innan. Sen såg jag julbilder i några andra bloggar häromdagen, så det känns lite mera okej då. Så först ut är finaste kopparljusstakarna från Madam Stoltz.

 

DSC_0261w

 

Jag tycker de funkar lika bra som “vinterpynt”, så de får stå kvar ännu ett tag. Ni minns kanske när jag visade bilder från Madam Stoltz julkatalog här tidigare. Då föll jag för den här idén med en kvist ritad på en griffeltavla och ett snyggt hänge i kopparsnöre. Så jag fixade min egen variant av den.

 

DSC_02212

 

De här bilderna är tagna i något slags mellanskede. Renfällarna och julkuddarna hade redan åkt ut, men rumsgranen och lite annat pynt fanns fortfarande kvar.

 

DSC_0214ww

 

 Eller ja, rumsgranen står faktiskt fortfarande kvar, dock har den förpassats till kvisten numera. Ni som känner mig vet ju att jag inte är någon hejare på att sköta blommor, men den här rumsgranen verkar vara en segare sort. Jag har vattnat den max tre gånger sedan jag köpte den för två månader sedan och ändå är den grön och fin. Nästan så att man tvivlar på att den faktiskt är äkta…

 

DSC_0228w

 

Vi hade väldigt lugnt och nedtonat julpynt och det var så skönt. Inte en enda gnutta rött, förutom i barnens rum. Men julstämning fick vi ändå – i massor. Vi öste på med mycket ljus (både levande och led), mycket koppardetaljer och mycket gröna växter.

 

DSC_9913w

 

Annat som jag klassar som vinterpynt är den svarta, hemgjorda stjärnan som jag fick av Seralia på bloggträffen i höstas. Den funkar egentligen oavsett årstid.

 

DSC_0371w

 

Så där ja, nu är jag nöjd. Tack och hej, julen 2014. Jag lovar att nästa inlägg innehåller en tulpanbukett i någon knallig vårfärg!

0 gillar
Hemma hos oss Jul

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Eva Domis
  21 januari, 2015 at 06:29

  Ingen fara med dessa pynt, det överlevde jag nog att se!:) Förpassade nog Vilgot tomten och trädet med stjärna där grenarna var pappers cirklar i lådan trots att jag gillar dem mycket men stjärnor och bollarna i lampan de hänger kvar för de gör den så vacker och var menade att blingas året om! Ha en fin onsdag och tulpanbilder de duggar tätt på instagram nu och vittnar om vår men ännu är det långt till vår som de sjunger i visan för igår kurade jag under pläden trotts mitt knippe i vasen

 • Reply
  Maria
  22 januari, 2015 at 07:44

  De där rumsgranarna kan man ju se som stora träd då man far till södern, så låt den växa till sig nu bara så funkar den även på sommaren 🙂

 • Reply
  Linn
  21 januari, 2015 at 08:29

  UJ UJ UJ (nå neeeeeeeeeeej, jättefint!).

 • Reply
  alegni
  21 januari, 2015 at 16:10

  Så gör vi!

 • Reply
  alegni
  21 januari, 2015 at 13:01

  Den där rumsgranen är verkligen seg, och inte har man ju hjärta att kasta den heller. Om vi bestämmer oss för att kalla dem för något annat än gran, kanske vi kan ha kvar dem året om? Eller förresten, ute växer det ju också granar året om utan att vi ser dem som julgranar, så varför inte inomhus också? 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   21 januari, 2015 at 14:25

   Ja, kanske det bara är en mental inställning. Vi kan kalla dem vintergran och sedan vårgran 😀

 • Reply
  Mona
  21 januari, 2015 at 19:26

  Jättefint! Fina bilder och mysigt hem! Vilken tur att jag råkade kika in 😉 Har inte besökt blogglandia på nån vecka. Rumsgranen står ståtlig här också. Som Ingela konstaterade är de så vacker att bör stå kvar! 🙂

  Ha de gott,
  Mona

 • Reply
  Maria
  21 januari, 2015 at 19:40

  Typ allt av ditt julpynt går ju lätt att ha framme hela vintern, eller nästan året runt t.o.m. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.