Sevendays

Äntligen kan jag berätta vad Linn, Anna och jag ägnat oss åt de senaste månaderna. Nämligen det här:

7d_logo

En helt ny sajt – sevendays.fi – där vi kommer att samla intressant innehåll i form av artiklar, reportage, krönikor, bloggar och poddar. Igår hade vi kick-off för hela vårt härliga gäng. Vi visade skisser på hur sajten ska se ut och vilket innehåll vi kommer att ha. Missa inte videon med några profiler ur vårt gäng.

 

Vår yngsta bloggare är 16 år och vår äldsta i pensionsåldern. Vissa har bloggat i 10 år, andra har aldrig ens läst en blogg förr. Unga tjejer, äldre damer, medelålders män – alla platsar in på Sevendays. Huvudsaken är att man brinner för det man håller på med, oavsett om det är att att blogga, podda eller skriva krönika. Och det kan handla om så vitt skilda saker som fotografering, tatueringar, småbarnsliv, mode, skaldjur, bakning eller livet som grisbonde på landet. Och inredning förstås – min blogg kommer också att flytta in på Sevendays vid lanseringen 14 februari. Vår vision är att alla läsare ska hitta något av intresse på Sevendays, oavsett om man är gammal eller ung, man eller kvinna. Vi kommer också att lyfta fram många fina artiklar från HSS Medias vanliga tidningar och på det sättet ge dem en lite längre livstid. Det kan handla om exempelvis recept, resereportage eller familjeliv.

 

blogg

 

Jag kan ärligt säga att de senaste månaderna har varit de absolut roligaste under mina tio år på Vasabladet / HSS Media. Idén om en liknande sajt har funnits i både min och Annas hjärna under en längre tid och i våras konstaterade vi att vi hade precis samma vision och tanke på hur den borde byggas upp. När Linn anslöt sig till vårt team i höstas blev vi verkligen den perfekta kombinationen och vi har haft så roligt när vi filat på skisserna, funderat på innehållet och valt vilka personer som ska ingå i Team Sevendays. Vi har varit ense om allt kring sajtens utseende och layout och planeringen har gått så otroligt smidigt. Vi är alla tre bloggare sedan många år tillbaka och har samma syn på hur vi tycker att en bra sajt ska se ut och fungera. Så nu har vi skapat precis en sådan sajt som vi själva skulle vilja läsa – en sådan sajt som vi tycker saknas på finlandssvenskt håll. Vill ni hänga med på vad som händer under de kommande veckorna fram till lanseringen så ska ni definitivt följa vårt Instagram-konto @sevendays.fi.

 

imageFoto: Linus Lindholm

 

Skisserna ja, vi har alltså utgått från en klar vision om hur sidan ska se ut layoutmässigt och sedan har vi ”byggt upp” sidorna i InDesign. Alla som kan något om webbdesign vet att man behöver koda en hel massa för att få en fungerande webbsida, men det är inget som Linn, Anna eller jag är bra på. Därför tog vi våra skisser och bad Creamarketing ”översätta” dem till kodspråk. Och det visade sig fungera hur bra som helst. Vi har glädjen att jobba med ett riktigt bra gäng som förstår precis hur vi vill att sidan ska fungera.

 

goodiebag_sevendays_vasabladet

Och har man kick-off så måste man naturligtvis ha en goodiebag. Vi hade plockat ihop en blandning som skulle passa hela vårt gäng – ni vet allt från 16-65 år, män och kvinnor. Så där fanns choklad, tuggummi, tvål, måttband, vintersalva, tidningar, presentkort, fiskrecept och rabattkoder. Finfina saker! Stay tuned – som man brukar säga.

 

0 gillar
Bloggar Sevendays

Du Kanske Också Gillar

16 Kommentarer

 • Reply
  Anna-Lena
  26 januari, 2015 at 08:19

  Tack, tack! 🙂

 • Reply
  CAISA K.
  26 januari, 2015 at 07:52

  Härligt 🙂
  Och vilket kul projekt att jobba med!
  Heja er!

 • Reply
  Anna-Lena
  26 januari, 2015 at 09:54

  Tack Riikka! Det är väldigt spännande! 🙂

 • Reply
  Riikka / KOTILA
  26 januari, 2015 at 09:43

  Wow, vad roligt, grattis Anna-Lena!!

 • Reply
  Linda
  22 januari, 2015 at 21:16

  Oj så spännande! Kommer nog att bli väldigt bra har jag på känn!

  • Reply
   Anna-Lena
   22 januari, 2015 at 21:34

   Tack, roligt att du tror på idén! 🙂

 • Reply
  Emelie
  22 januari, 2015 at 21:17

  Så spännande 😀

  • Reply
   Anna-Lena
   22 januari, 2015 at 21:34

   Ja, vi är väldigt förväntansfulla! 🙂

 • Reply
  Anna-Lena
  22 januari, 2015 at 21:49

  Så roligt att höra Malin! Hoppas du ska gilla den nya sajten! 🙂

 • Reply
  Malin
  22 januari, 2015 at 21:47

  Så roligt för dig Anna-Lena!! Grattis 🙂 Saknar bladet lite då jag ser glimtar i din blogg. Kommer definitivt följa ert projekt!

 • Reply
  alegni
  22 januari, 2015 at 21:20

  Äldre damer, jag undrar om det är den kategorin jag räknas till? Fast jag känner mig absolut inte som en sådan. 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   22 januari, 2015 at 21:33

   Jag tror jag hör till den kategorin också, Ingela! Det var en som sa det häromdan i alla fall 😀 Men det är nog en bra kategori har jag på känn!

 • Reply
  Anna-Lena
  23 januari, 2015 at 08:22

  Nej, inget som kan sägas vara exakt lika vad jag kan minnas. Du har rätt, ordet "bloggportal" passar inte riktigt in på den här sajten eftersom det endast är handplockade bloggare, vem som helst kan alltså inte gå in och skapa sin egen blogg där. Vi har så mycket annat innehåll än bara bloggar också (artiklar, reportage, krönikor, poddar) så därför kallar vi det kort och gott för en sajt. 🙂

 • Reply
  Sandra
  22 januari, 2015 at 23:50

  Wow! Härligt!! Har det någonsin funnits något liknande koncept? För det är kanske inte direkt en bloggportal om det bara är utvalda som bloggar där?

 • Reply
  Anna-Lena
  25 januari, 2015 at 16:47

  Roligt att höra! ☺

 • Reply
  Petra
  25 januari, 2015 at 16:27

  Jaa! Sånt här gillar vi! Tack för det! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.