Göra nytt av gammalt

När man är en ombytlig typ som jag funkar det inte alltid att köpa nytt hela tiden. När jag behöver (okej – vill ha) något nytt brukar jag istället först kolla om jag har något gammalt som kan omarbetas för att få till stånd något som liknar det nya jag suktar efter. För det mesta räcker det med en burk sprayfärg för att göra mig nöjd. Det senaste halvåret har jag säkert förbrukat 15-20 flaskor svart sprayfärg. Och jag lovar, alla prylar blir som nya när man byter färg på dem. Att gå från vitt till svart gör verkligen otrolig skillnad. Testa om ni inte gjort det!

 

Jag skrev för ett tag sedan att jag sökte nya lampor till Agnes rum. Här hittar ni inlägget där jag visade några favoriter. Jag beställde hem några av dem, men returnerade alla. Jag kom nämligen på en mycket bättre idé. Ser ni fågelburen på det lilla sidobordet bredvid soffan?

 

 

IMG 7612w

 

 

Buren föll offer för utrensningen av alla shabby chic -prylar här för ett tag sedan. Först hamnade den i loppishögen, men sedan insåg jag att den skulle bli en perfekt lampa i Agnes rum. Jag inhandlade sockeln jag bloggade om här, men spraymålade den vit eftersom koppar, stål eller mässing inte kändes passande i hennes rum.

 

 

DSC 1975w

 

 

Den stora kristallslipade lampan kommer också från Clas Ohlson och den har jag sprayat med frostspray. Jag gillar inte nakna glödlampor som bländar, så det här var en bra lösning för att dämpa skenet lite.

 

 

DSC 2015w

 

 

Resultatet blev riktigt bra – jag är nöjd och Agnes är nöjd. Jag gillar storleken på buren och den fyller upp utrymmet mycket bättre än någon av de andra lamporna gjorde eftersom den är ganska bred. Och lite extra nöjd är jag över att vi har en unik lampa som ingen annan har.

 

 

DSC 2031w

 

 

Så dagens tips till er är alltså att göra nya saker av gamla istället för att köpa nytt. Spraymåla eller använd prylen till något den ursprungligen inte var ämnad för. Om jag går på loppis har jag alltid “omvandlings-glasögonen” på mig. Sällan söker jag efter en pryl som känns perfekt, utan jag ser till prylens form och funderar om det är något jag kan piffa upp för att göra den snygg.

 

 

DSC 2021w

0 gillar
Agnes rum Barnrum Hemma hos oss Lampor & ljus Made by me Makeover

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Linda Holm
  24 februari, 2015 at 23:06

  Vad fint det blev! Återbruk är helt i min smak, det där var kreativt!

  • Reply
   Anna-Lena
   24 februari, 2015 at 23:12

   Ja, det känns ju bra både i plånboken och i hjärtat när man inte behöver köpa nytt hela tiden, utan kan återanvända och göra om.

 • Reply
  Victoria
  25 februari, 2015 at 06:05

  Såå fiffigt ju! 🙂 är själv ganska dålig på att se potential hos gamla prylar och brukar ofta bara sälja vidare när jag tröttnat. Men inredningsbloggarna jag läser tränar mitt öga för omvandling och får en att inse allt vad man kan åstadkomma med små medel! Så tack för det 🙂

 • Reply
  Petra
  25 februari, 2015 at 09:07

  Tjusigt! Jag antar att Agnes blev riktigt förtjust i sin nya lampa!

 • Reply
  Madeleine
  25 februari, 2015 at 09:31

  Vilken fin tavelvägg du gjort utanför barnens rum!

 • Reply
  Nina
  25 februari, 2015 at 12:11

  Vilken rolig idé! Man blir så nöjd då man hittar en ny funktion för nåt gammalt och tråkigt. Ser lite ut som ett grekiskt tempel tycker jag 😉

 • Reply
  Ann-Lis
  25 februari, 2015 at 20:30

  Snyggt! Har samma "bur". Ska nog göra en lampa av den! ♥︎

 • Reply
  TIDSTJUVEN
  25 februari, 2015 at 20:49

  Så fiffigt. Och väldans fint blev det ju! 🙂

 • Reply
  Lampa
  17 mars, 2016 at 14:39

  Vart köpte du frostsprayen och vad heter den?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 mars, 2016 at 21:13

   Tror jag köpte den på Biltema om jag minns rätt. Det är så länge sedan nu.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.