Icke intressant

Vi gick en runda på stan igår och jag kikade in i några av inrednings- och modeaffärerna. Både små, privata butiker och affärer som hör till de stora kedjorna. Den här tiden på året brukar det börja rycka ordentligt i shoppingnerven och man ser den ena kudden snyggare än den andra och vårens nya jackor, skor och tröjor hänger framme och lockar. Men njae. Jag vet inte om det är min smak det är fel på, men det känns bara så tråkigt och förutsägbart. Rosa och turkosa pasteller på gardiner, kuddar och filtar. Precis som alla andra vårar.

 

pasteller

 

“Been there done that” och det lockar inte alls i år, fast det vanligtvis brukar kännas frestande med fräscha pasteller den här årstiden. Lite mera okej med ljusa kläder, men i inredningsväg väljer jag något helt annat. Där dras mina blickar fortsättningsvis till de mörka färgerna – brunt, beige, grått och svart. Det känns inte direkt som någon “vårig” färgskala, men det är definitivt den jag trivs bäst med och som känns mest “jag”. Och hållbart i längden.

Jag tog faktiskt ner mina beige vardagsrumsgardiner förra veckan och hängde upp mörkgrå istället. Man brukar kanske göra tvärtom när det närmar sig våren… En ny matta har jag också inhandlat. Det blev inte någon mönstrad vårmatta som jag först tänkte, utan en tjock och mörk ullmatta som känns ganska vintrig. Men helt perfekt för vårt hem och världens snyggaste i mina ögon. Så jag tror vi skippar pastellerna helt och hållet hos oss i vår, kanske kommer de insmygande sedan mot sommaren, men jag är tveksam. Vad säger ni? Känner ni sprittande glädje över alla pasteller eller är ni också mera nedtonade i ert färgval?

0 gillar
Trender Vårnytt

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Maria
  27 februari, 2015 at 15:58

  Turkos- och mint-nyanser älskar jag, inte bara på våren utan så gott som hela året runt 🙂 Men annars är jag väl inte så jätteintresserad av pasteller, bryter gärna av med lite starkare färger istället, starkare rosa, orange m.m. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   27 februari, 2015 at 16:02

   Vi har faktiskt haft mint som accentfärg i sovrummet året om och där funkar det helt ok, i lagom doser (dvs. några få prylar).
   Men i vardagsrummet där jag annars ofta brukar ta in pasteller till våren känner jag bara ett stort NEJ just nu. Hellre starka färger då precis som du skriver, eller naturliga och murriga färger.

 • Reply
  Malin
  27 februari, 2015 at 19:27

  I vår är det mina absoluta favorit färger puderrosa och grönt, jag bara älskar att inreda i dessa färger. För mig måste det nog finnas lite färg året runt för att jag skall trivas, och då helst rosa 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   27 februari, 2015 at 21:47

   Färg – absolut! Grått, svart och brunt i mitt fall just nu 🙂 Rosalila finns i dotterns rum, så det får räcka.

 • Reply
  Petra
  27 februari, 2015 at 19:35

  Jag spritter nog (fortfarande) över pastelligt rosa, precis som tidigare vårar. Egentligen spritter jag väl över rosa året runt, men någon måtta får det vara… 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   27 februari, 2015 at 21:42

   Jag brukar också spritta över rosa, men har tydligen fått måttet rågat av det just nu 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.