Makeover av byrå

När vi planerade ommöbleringen av Agnes rum tänkte vi ha en liten och låg möbel i hörnet bakom soffan. Tanken var att möbeln inte skulle synas överhuvudtaget, utan bara fungera som förvaring av skivor och hennes cd-spelare. Så vi beställde den enklaste och billigaste möbeln vi hittade på Ikea, en vit Malm-byrå i minsta modellen.

 

 

malm lipasto laatikkoa valkoinen 0132191 PE286971 S4

 

 

När vi sedan började möblera insåg vi att några möbler inte alls fungerade där vi hade tänkt ha dem, bland annat hade vi köpt det här vitrinskåpet i grått men det åkte snabbt ut ur hennes rum eftersom det var alldeles för stort och klumpigt. I garaget hittade jag ett av mina loppisfynd, en grön hörnhylla, som jag målade vit och placerade i hörnet där Malm-byrån skulle stå (den får ni se en annan gång).

 

Helt plötsligt hade vi behov av den vita Malm-byrån mittemellan soffan och sängen, en plats som inte alls är lika dold som den ursprungliga platsen där byrån var tänkt att stå. Byrån passade inte in så bra stilmässigt, så den behövde piffas upp lite. Jag har flera gånger sett snygga byråer som pimpats med hjälp av en mönstrad tapet och nya knoppar, så det fick bli en sådan budgetrenovering av byrån. Jag kontaktade Ida på Vasa färg och frågade om de har några stuvbitar av tapeter i lila-rosa-vit-svarta nyanser. Det kändes inte riktigt vettigt att köpa en hel rulle eftersom jag behövde en bit på ca 40×50 cm. Efter några dagar skickade Ida den här bilden åt mig.

 

 

bild1

 

 

Många härliga tapeter med fina mönster och jag hittade redan utgående från bilden en favorit, som även i verkligheten visade sig passa perfekt ihop med färgen på Agnes Kalklitir-vägg.

 

 

bild2

 

 

Tapeten “Lace” från Boråstapeter, en numera utgången modell så den hittas inte längre i sortimentet. Eftersom byrån var utan knoppar borrade vi först hål i lådfronterna innan jag limmade på tapeten. Knopparna kommer från Indiska.

 

 

bild3 

 

Efter att tapeten torkat ett dygn lackade jag lådfronterna två varv med matt möbellack för att göra tapeten mera hållbar för slitage.

 

 

DSC 1501w

 

 

En enkel makeover som tog en halvtimme och kostade mig ca 15 euro inklusive knoppar, tapetklister och möbellack.

 

 

tap2DSC 1509w2

 

 

0 gillar
Agnes rum Boråstapeter Butiker Detaljer Made by me Makeover Möbler Pyssel Renovering Tapeter

Du Kanske Också Gillar

13 Kommentarer

 • Reply
  Jessica
  15 februari, 2015 at 22:33

  Så fin den blev!! Har planer på att göra om sonens rum snart och har haft ögonen på en såndär malm-byrå, en större modell. Skulle verkligen vilja göra om den i liknande tappning! Tack för tipset!

  • Reply
   Anna-Lena
   15 februari, 2015 at 22:37

   Tack! Ja, Malm är verkligen den perfekta byrån att piffa upp. Billig och bra! 🙂

 • Reply
  Ida
  15 februari, 2015 at 23:07

  byrån blev ju helt super,hoppas fröken blev nöjd

  • Reply
   Anna-Lena
   15 februari, 2015 at 23:13

   Jo, hon är supernöjd! Tusen tack för hjälpen, du gjorde halva jobbet som fixade fram så fin tapet 🙂

 • Reply
  Linda Holm
  15 februari, 2015 at 23:42

  Snärtigt! Tack för tipset!

 • Reply
  Anki
  16 februari, 2015 at 14:14

  Fiffigt!Hittills har jag enbart använt målfärg när jag gjort om nån byrå,men nu öppnas ju en hel värld av mönster.Tack för tipset

 • Reply
  Jannike
  16 februari, 2015 at 21:07

  Riktigt snyggt 🙂

 • Reply
  Anna-Lena
  16 februari, 2015 at 21:32

  Tack alla! 🙂

 • Reply
  Sandra
  16 februari, 2015 at 21:37

  Det blir så tjusigt att göra på det där viset! Jag har en gång i tiden gjort likadant, med en stuvbit från wargendahls här i Nykaabi. Leon var inte riktigt stor då ännu, så med tiden har tapeten på lådorna slitits både här och där, trots att jag satte flera lager tapetklister ovanpå också.

 • Reply
  Sabina
  16 februari, 2015 at 22:27

  Den blev ju riktigt snygg och knopparna utgör pricken över i:et. Själv gillar jag den vita Malmbyrån men till ett tjejrum måste den nog piffas upp.

  Kram Sabina

  PS. Rösta gärna på din favoritfärg inne hos mig 🙂

 • Reply
  www.carloine.com
  18 februari, 2015 at 16:59

  Så snyggt! Möbler får nytt liv med lite tapet och färg. Funderar själv på att sätta sprätt på kreativiteten med klädskrubbarnas dörrar. Som annars är ganska tråkiga. 🙂

 • Reply
  Caroline
  11 april, 2016 at 10:28

  Hej. Vad för lim använde du för att få fast tapeten? Ruggade du ytan innan eller det behövdes inte? Inget förarbete alls eller?
  Vill göra mina Byrås med. Har några st. Men dom är bredare.
  Älskade denna du gjorde. Super fin.
  Mvh Caroline

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   11 april, 2016 at 20:40

   Hej!
   Jag använde tapetlim. Ruggade inte upp ytan före och gjorde inget annat förarbete heller. Men den har lossnat lite i ena hörnet nu såg jag, så jag får limma lite till där. Kul att du gillade idén och lycka till med ditt projekt 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.