Mera lampor till folket

rubn

 

Något som syns väldigt mycket just nu är nakna glödlampor fästa direkt på en enkel lampfot, som den här snygga från Rubn. Jag är inget större fan av bländande lampor utan lampskärm, men om man använder dimmer blir det genast lite behagligare för ögonen. Jag håller just nu på och pysslar ihop en lampa till Agnes rum av en gammal fågelbur som vi tidigare haft som prydnad. Inuti den tänkte jag placera en lampa, så därför begav jag mig på jakt efter en lampsockel som skulle kunna stå inuti buren.

 

claso_lampa 

Efter en snabbtur på stan kunde jag konstatera att de snyggaste och mest prisvärda hittar man för 12 euro på Clas Ohlson. Sockeln finns i tre färger – mässing, koppar och stål. Lite irriterande för mig som faktiskt sökte en vit sockel den här gången, men allt löser sig med lite sprayfärg. Som ni ser på bilden funkar det också att fästa lampan på väggen om man hellre vill det. Så det här får bli dagens tips till er som eventuellt också fallit för den här lamptrenden. Snygg att ställa i en hylla eller på ett litet sidobord i vardagsrummet till exempel. Skulle jag välja en till mig själv skulle inte den här med glaskupan från Watt & Veke vara helt fel.

 

Edison201

 

Man kan aldrig ha för många belysningspunkter i vardagsrummet om ni frågar mig. Eller ja, runt tio stycken är lagom i ett normalstort vardagsrum har jag läst någonstans och det håller jag med om. Så släck taklamporna och tänd myslamporna istället.

 

glödlampor

 

Tack vare den här lamptrenden har det också börjat dyka upp retroinspirerade lampor igen. En glädje för mig som innerligt avskyr dagens moderna lampor. Visst har jag gradvis börjat vänja mig och även lärt mig vilka lampor som funkar, men jag har gått på otaliga nitar då jag köpt lampor med alltför kallt vitt eller blått sken.

Bilder: Rubn, Clas Ohlson

0 gillar
Clas Ohlson Lampor & ljus Trender

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Jenny
  4 februari, 2015 at 20:18

  Ja, lampor är knepiga! Själv söker jag efter en snygg lampa att hänga i köksfönstret. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska gilla trenden med nakna glödlampor eller leta vidare. Tipsa gärna om du har bra förslag. Du verkar ha bra koll och smak när det kommer till lampor :).

  • Reply
   Anna-Lena
   4 februari, 2015 at 20:31

   Fönsterlampor är nästan de svåraste av alla lampor – endera är de för tantiga eller annars bara fel stil. Jag köpte ganska nyligen nya fönsterlampor till matsalen och det var verkligen inte lätt. Till slut jag trött på att söka och valde dessa http://www.jotex.fi/jotex/charlie-ikkunavalaisin/360896?N=1z140z7&Ns=RankValue7|1&Nao=0 men jag målade dem svarta 🙂

   • Reply
    Jenny
    5 februari, 2015 at 16:14

    Tack för tipset! Glömmer lätt att man kan måla om nyinköpta prylar också :P!

 • Reply
  Sabina sarin
  4 februari, 2015 at 23:05

  Det låter intressant med en fågelburslampa! Säkert finare än bara dessa nakna glödlampor. Jag har inte ännu riktigt bestämt om jag gillar dessa, har stjärnor kvar i tamburen och skulle behöva få nya fönsterlampor – det kan bli en variant av glödlampsmodellen.

  • Reply
   Anna-Lena
   4 februari, 2015 at 23:07

   Jag var på väg att föra buren till loppis när jag insåg att den skulle passa perfekt i hennes rum 🙂 Bra när man kan återanvända och fixa lite personligare prylar än sånt man hittar i butiken.

 • Reply
  Anna-Lena
  5 februari, 2015 at 17:39

  Jo, det är kanske inte det första man tänker på, men ibland är det nödvändigt om man inte hittar det man söker 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.