Välkommen hit

Ja, välkomna hit till “Välkommen hem”. Bloggen som fokuserar helt och hållet på inredning, trender och vackra saker. Lite recept och pyssel kan också förekomma här, men det mesta kretsar kring inredning, som har varit min hobby i många år. Egentligen låter det konstigt att kalla det för en hobby, det handlar ju i grund och botten om att göra mitt och min familjs hem till en mysig plats där vi trivs och mår bra. Och vem vill inte trivas i sitt eget hem – där man ändå tillbringar majoriteten av sin lediga tid?

 

Jag har bloggat om inredning på Vasabladet sedan sommaren 2011, då jag var mammaledig med barn nr. 2 och ville ha en kreativ hobby. Det har hunnit bli ofattbara 1,6 miljoner sidvisningar, 696 inlägg och 7112 kommentarer på den gamla bloggen. Roliga siffror att minnas nu när alla räknare startar från noll igen. De gamla inläggen och kommentarerna hänger som tur är med hit till Sevendays så det går bra att scrolla sig igenom arkivet.

 

svarmorstunga

 

Vad annat? Ni vill kanske veta lite om personen bakom bloggen också? Jag jobbar på HSS Media sedan tio år tillbaka, just nu som marknadsföringskoordinator och projektledare för Sevendays. Den gångna hösten och vintern har jag planerat uppbyggnaden av sajten tillsammans med världens ljuvligaste kollegor Linn och Anna som också bloggar här. Bloggen finns även med på ett hörn i Vasabladet och Österbottens Tiding där jag varannan söndag skriver en “Välkommen hem”-kolumn – med fokus på inredning förstås.

 

Min familj består av man och två barn, Agnes 7 år och Edvin 4 år. Vi bor i ett egnahemshus en bit utanför Vasa. Vi flyttade in i april 2011 så vi har hunnit bo här i snart 4 år. Och inredningen och min smak har hunnit ändra ungefär tio gånger sen dess, så det sker små förändringar ganska ofta hos oss. Har en förkärlek för textilier, speciellt nya soffkuddar, så de byter jag ut minst 4-5 gånger per år. Just nu är det en omställning från mycket vitt och shabby chic mot en mörkare och mera avskalad inredning som pågår hos oss. Förutom bilder från mitt eget hem visar jag även en hel del foton från olika inredningsföretag. Trendspaning är något av det roligaste jag vet, men sällan köper jag en trend rakt av, utan jag försöker modifiera den lite och hitta min egen variant.

 

Vad har då bilden av svärmorstungan med texten att göra kanske ni undrar. Egentligen inte ett dugg, men jag har lite svårt för bildlösa inlägg. Och på tal om trender så är faktiskt svärmorstungan en av de trendigaste växterna man kan ha hemma just nu. Grönväxter överlag har fått ett enormt uppsving den här vintern, vilket är lite roligt tycker jag. Egentligen är jag ingen blommänniska alls, men jag tänkte ge det ett försök nu. Gäller bara att komma ihåg vattenkannan åtminstone någon gång i månaden då…
Hoppas ni ska trivas här tillsammans med mig!

0 gillar
Allmänt Blommor

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Ingela
  14 februari, 2015 at 00:09

  Jee, nu är vi igång!

 • Reply
  Eva Domis
  14 februari, 2015 at 09:51

  Hej på dej, testar att skriva en kommentar för att se hur det löper! Ser att text och bild kommer fram mycket bättre här än tidigare då jag fått många gånger på smartphone vänta på att text och bild skulle visa sig men här fungerar det fint! Lycka till med sevendays och det ser fräscht ja svenskt ledigt och mysigt ut so far så tummen upp!♡

  • Reply
   Anna-Lena
   14 februari, 2015 at 11:48

   Roligt att du gillar nya sidan Eva! 🙂

 • Reply
  Sabina
  14 februari, 2015 at 12:39

  Hej!
  Naturligtvis kommer jag att fortsätta följa dig och hela sevendays. Det skall bli kul och vilket fint jobb ni har gjort!!!

  Önskar dig en riktig härlig alla hjärtans dag med massor av kramar!

  Sabina

 • Reply
  Anna-Lena
  14 februari, 2015 at 13:11

  Kul att du hittat hit Sabina! Trevlig vändag till dig också! Kram!

 • Reply
  Greta
  14 februari, 2015 at 18:02

  Ser riktigt bra ut "dethär" med Sevendays! Och jag som alltid är på jakt efter t.ex de rätta lamporna behöver följa dig, ifall du råkar visa den ; )
  Trevlig vändag!

  • Reply
   Anna-Lena
   14 februari, 2015 at 18:27

   Lampor är en annan sak jag älskar, så du kommer säkert hitta en hel del sådana tips här. Men lampor är samtidigt något av det svåraste i inredningsväg tycker jag.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.