1:a mars

Vi har klarat oss bra utan anslagstavla fram tills Agnes började skolan. Då märkte vi att vi behöver ett ställe att hänga hennes läsordning på eftersom man enkelt ska kunna hitta den hela veckan utan att behöva gräva sig igenom fem dagars reklam- och tidningshögar. Dessutom behövde vi en månadskalender för att kunna pricka i sådant som berör hela familjen, t.ex. barnens träningar.

 

 

DSC 2209w2

 

Kylen och frysen är integrerade med köksinredningen, så det funkar inte att fästa magneter på de dörrarna. Därför fick lösningen bli en magnettavla på ändan av köksinredningen – helt perfekt tycker jag! Jag kan inte förstå hur vi klarat oss utan anslagstavlan så här länge. Plus att den fula vita väggen blev mycket snyggare med lite svart. Där ser ni förresten också det svarta sidobordet i hallen som jag fick i födelsedagspresent…i maj. Och jag har ännu inte visat några bilder på det! Men det kommer snart fler, jag lovar. Tillbaka till anslagstavlan.

 

 

DSC 2213w

 

Jag köpte en sån här grå magnettavla från Ikea och målade den svart med magnetfärg från Clas Ohlson. Eventuellt hade det även funkat att måla med helt vanlig sprayfärg eftersom tavlan i sig är magnetisk, men eftersom jag hade magnetfärgen hemma redan använde jag den istället.

 

 

DSC 2221w

 

Silverklämmorna kommer också från Clas Ohlson. På Plantagen hittade jag den roliga miniblomman i en halvcirkelformat kruka med magnet på baksidan.

 

 

2226ww2

 

Den snygga svarta väggkalendern kommer från Lagerhaus och jag hoppas innerligt de kommer att tillverka liknande kalendrar många år framöver, för vad ska jag annars hänga där nästa år?

 

 

tavla

0 gillar
Hall Hemma hos oss Kök Ordning och reda

Du Kanske Också Gillar

16 Kommentarer

 • Reply
  Madeleine
  1 mars, 2015 at 19:53

  Supersnygg!

 • Reply
  Christina
  1 mars, 2015 at 20:08

  Så snyggt! I fjol gjorde jag en egen simpel väggkalender i word, eftersom det är svårt att hitta snygga sådana. I år hänger bankens kalender på vårt kylskåp. Nå, jag får trösta mig med att fotona för varje månad är fruktansvärt snygga!

  • Reply
   Anna-Lena
   1 mars, 2015 at 20:16

   Ja, i nödfall får man ju göra sin egen ifall Lagerhaus inte levererar nästa år! 🙂

 • Reply
  Sabina
  1 mars, 2015 at 21:13

  Så snyggt med svart kalender! Gillar även lampan som syns i bakgrunden i köket. De passar ju perfekt ihop.

  • Reply
   Anna-Lena
   1 mars, 2015 at 22:05

   Tack! Ja, det är bra med lite mörka kontraster mot allt det vita. 🙂

 • Reply
  Nina
  2 mars, 2015 at 08:59

  Snyggt, och snygg fotovinkel också! 🙂

 • Reply
  Ingela Åström
  2 mars, 2015 at 09:17

  Fiiiinfin! Jag gillar blomman extramycket. 🙂

 • Reply
  Hanna
  2 mars, 2015 at 09:33

  Vi har samma kalender, och visst är den hur snygg som helst! Jag lider bara av att den rullar sig på väggen, men det här var ju ett smart sätt att få den att hålla sig flat mot väggen!

 • Reply
  Liisa Mendelin
  2 mars, 2015 at 20:55

  Ifall Lagerhaus sviker, eller ifall en hellre köper från en mindre finlandssvensk aktör, så finns underbara fialottajanssondesign. Soffa har gjort typografikalendrar i flera år nu, och de är alltid superfina: http://fialottajansson.blogspot.fi/2014/12/typografikalender-2015-har-du-bestallt.html

  • Reply
   Anna-Lena
   2 mars, 2015 at 21:16

   Jo, jag har sett hennes kalendrar, jättefina! De senaste två åren har vi haft kalendern från illustratören Terese Bast som jag tycker väldigt mycket om. Men i år hade hon ändrat storlek på kalendern så den passade inte in på väggen där den brukade hänga (inte på denna vägg alltså), så det blev tyvärr inget köp av den i år.

 • Reply
  Anna
  29 april, 2015 at 13:32

  Vad fint! Har jagat magnetklämmor på ClasO men inte hittat 🙁 kanske de inte tillverkas längre? Supersnyggt hur som helst!

 • Reply
  Anna
  30 april, 2015 at 08:58

  Tusen tack! Nu ska jag nog hitta dem 🙂 Glad Valborg!

 • Reply
  Annie
  10 mars, 2016 at 16:21

  Hej! Jag undrar vart du har köpt den lilla
  krukan som har magneter på baksidan?
  Jag hade två förut som jag köpte i Norge för typ 5 år sedan, men slog tyvärr sönder en nu idag, så jag hade så gärna velat köpa en till! Så undrar vart du hittade den du har?
  Hälsningar Annie 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 mars, 2016 at 17:42

   Hej! Den är från Plantagen. Tyvärr har vår fallit i golvet och är sönder numera, och jag har inte sett dem på Plantagen längre 🙁 Skulle gärna hitta en ny jag också! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.