Exklusiv Muminmugg

Ni har kanske sett den nya, rosa Muminmuggen som endast finns att köpa i Sverige? Den är designad till förmån för “Håll Sverige rent” och går alltså inte att få tag på här i Finland. Eller?

 

mugg

 

 

Ingenting är omöjligt, speciellt inte i internets tidevarv. Så efter en snabb googling kom jag fram till att muminmuggen säljs i flera webbshopar som även skickar till Finland. Så är du en muminfantast som bara måste få den här muggen i din ägo kan jag tipsa om att ni hittar den här, här och här (med reservation för slutförsäljning eller viss väntetid eftersom lagersaldot varierar från dag till dag har jag sett). Det finns även några andra produkter i serien, bl.a. affisch, glasunderlägg och disktrasa.

 

 

muminb

 

 

Vad är då kopplingen till Håll Sverige Rent? Många av Tove Janssons berättelser och illustrationer avspeglar Östersjöns skärgårdar och under 70-talet illustrerade Tove Jansson tillsammans med sin bror exklusiva Muminaffischer med miljömotiv för Håll Sverige Rents räkning. Några av de här motiven har nu alltså återupplivats i den här jubileumsutgåvan och genom att köpa produkterna bidrar man till Håll Sverige Rents arbete för ett renare Östersjön. Är man riktigt förtjust i det här motivet så finns det även som tapet hos Photowall

 

ACA9DE10 6F07 B4DF 008C 6577F8C102C0

0 gillar
Arabia Glas & porslin Mumin

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Linda
  29 mars, 2015 at 18:50

  Så är det, de har dock varit slutsålda på alla webbutiker. Och så kan jag tipsa om att man hittar dem för 24 euro på Silja och Viking båtarna. Beställer man dem, och plussar på frakten blir de nästan 40 euro. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   29 mars, 2015 at 19:02

   Jo, hutlöst dyra är de, men om man inte har möjlighet att få tag på den från Sverige är det ju bra att det finns ett alternativ. 🙂

 • Reply
  DanielaB
  29 mars, 2015 at 21:51

  En kollega beställde från torebrings (28€/st MED frakt om man beställer 6st). Väntar med spänning att de ska få den åter i lager så vi får hem dem. Så fiiina! Har läst att det blåa motivet kommer ut i höst också 🙂

 • Reply
  Anna
  29 mars, 2015 at 23:07

  På wasaline finns den också och kostade 28€, om jag minns rätt

 • Reply
  Caroline
  30 mars, 2015 at 10:18

  Härifrån beställde jag min, http://www.shopping4net.fi/Koti/Keittioe/Posliini/Muumi-muki.htm ,Bra pris där och jättesnabb leverans, tog 2 dagar. 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.