Nytt sidobord

I flera av mina tidigare inlägg har jag visat den svarta rullvagnen från Ellos, bland annat här, så det var kanske inte så långsökt att den till slut hamnade hemma hos oss.

 

DSC 2327w

 

 

Det var kärlek vid första ögonkastet kan jag berätta. Priset på 54 euro är dessutom helt perfekt om man känner för en liten och inte alltför kostsam förnyelse. Vilket jag definitivt känner för nu. 

 

 

DSC 0214w

 

 

Så här såg hörnan ut tidigare, fotat när det var julpyntat. En snirklig, vit shabby chic byrå och en vit spegel som jag var innerligt trött på. Spegeln målade jag med världens härligaste mattsvarta kalkfärg från Jeanne d’Arc Living. Snabbfix som funkar på de flesta prylar som man vill göra lite tuffare.

 

 DSC 2316ww

 

 

Förnyelse ja – det är något jag verkligen längtar efter nu. Kanske har det med vårens ankomst att göra. Eller så är det bara så att jag tröttnat rejält på det vita och snirkliga. Jag vill ha mera svart och mera raka linjer. Enklare och mera stilrent. “Sofistikerat” – ett ord jag tjatat om ganska länge nu, men som verkligen känns som min stil. Jag gillar fortfarande inte alltför modernt, stramt och pryllöst, det kommer nog aldrig att bli min grej, men just den här lite “vuxnare” stilen faller mig i smaken. Lampan från PR Home är en nyanskaffning som passar in i stilen – klassisk och elegant, utan att för den skull vara för tantig.

 

 

coll1

 

 

Jag är en “sucker” för vackra prylar, så något av det bästa jag vet i inredningsväg är att skapa små stilleben (hur töntigt det än låter). Bollvasen är fylld med eukalyptuskvistar och de vackraste (fejk)blommor jag nånsin sett – fyndade på Halpa-Halli. Jag gissar att det ska föreställa en kronärtskocksblomma. Eller kanske något helt annat. Fina är de i alla fall. Fin är också glaskupan med snäckbollen. Snäckbollen köpte jag hos House by F och glaskupan är ett fynd från Suvi Loppis (nyproduktion, så det fanns flera än en av dessa),

 

 

DSC 2138w

 

 

Så här ser rummet ut på lite längre håll. Spegeln ni skymtar i hallen har jag förresten också målat med samma svarta kalkfärg. Det finns fortfarande en del jag vill fixa till i vardagsrummet och överst på listan står nog tavlorna ovanför soffan. Fönstret med texten ska bort nu och jag vill ha flera större tavlor med lite coolare motiv. Nu måste jag bara bestämma om jag ska ta ner tavellisten och hänga alla tavlor direkt på väggen eller om listen får hänga kvar. Sen drömmer jag ju om nya soffor också, men det är inte aktuellt ännu. Och varför inte en ny väggfärg också…fast där är jag nog för feg eftersom jag trivs så bra med de randiga tapeterna.

 

 

DSC 2383w

0 gillar
Ellos Glas & porslin Hemma hos oss House by F Lampor & ljus Möbler Prylar

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Hannah Kastus
  18 mars, 2015 at 15:09

  Tjusigt! Och bollvasen, varifrån?

  • Reply
   Anna-Lena
   18 mars, 2015 at 21:17

   Tack! Bollvasen kommer från Asko, den fanns i både genomskinligt och ljuslila (den jag har).

 • Reply
  Malin
  18 mars, 2015 at 17:59

  Mycket snyggt!Alltid kliar det i fingrarna att göra lite förändring 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   18 mars, 2015 at 21:20

   Tack! Ja, förändring är alltid kul 🙂

 • Reply
  Ingela Åström
  18 mars, 2015 at 18:13

  Jag gillar makeovern!
  Själv har jag bestämt mig för att behålla min tavellist, fast jag hade tänkt låta den få ryka. Det är ju enkelt att placera tavlor på den, så slipper man slå in fler spikar i väggen.

  • Reply
   Anna-Lena
   18 mars, 2015 at 21:21

   Det är ju helt klart en fördel med tavellisten, jo. Men jag skulle vilja ha fler tavlor högre upp på väggen, den känns så tom, så därför funderar jag på att hänga dem istället. Men det är inget lätt beslut…

 • Reply
  Cecilia
  21 april, 2015 at 20:07

  Hej!
  Tapeten, är den från Sandudd?
  Med vänlig hälsning, Cecilia

  • Reply
   Anna-Lena
   22 april, 2015 at 11:43

   Jag minns faktiskt inte vilket märke tapeten är. Tror dock inte det är Sandudd…tapeten är köpt i en stormarket och jag tror inte de har Sandudd där.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.