Sunds trädgård (inkl. rabattkod)

Inlägget är ett samarbete med Sunds Trädgård

 

Ibland åker jag över dagen till Jakobstad för att jobba med min kollega på ÖT. Jag brukar alltid se till att stanna kvar några timmar efter avslutad arbetsdag, för det finns några pärlor som jag absolut vill besöka när jag är i stan. En av dem är förstås Sunds Trädgård.

 

DSC 4123w

 

 

Första gången jag besökte Sunds var våren 2010 när vi just hade flyttat in i huset. Då var vi på jakt efter växter till trädgården, men jag blev glatt överraskad över hur mycket inredningsprylar de hade.

 

 

DSC 4107w

 

 

Inredningsavdelningen har vara växt och blivit bättre under årens lopp. Vecka 13, dvs 23-28 mars ordnas inredningsvecka på Sunds och det betyder nya erbjudanden varje dag.

 

 

DSC 3767w2

sund1

DSC 3718ww

 

 

Jag tillbringade några timmar på Sunds för ett par veckor sedan och för en inredningsnörd som jag var det rena himmelriket. Jag pratade bland annat trender, färger och sociala medier med Carola Snellman som sköter inköpen tillsammans med sin syster Barbro. Deras tredje syster, Sonja, ansvarar för inköpen av krukväxter och alla tre sköter tillsammans om inredningsavdelningen och avdelningen för krukväxter.

 

 

DSC 3786w

sund2

 

 

 

Jag påpekade att allt i butiken ser ut att vara noga utvalt av någon som verkligen har koll på trender och vad som efterfrågas just nu. Carola förklarade att hon följer med bloggar och Instagram-flödet väldigt noga för att snabbt kunna plocka upp de trender som slår igenom.

 

 

 

DSC 4099w

 

 

 

Carola berättade att det förut var branschen som satte trenderna och sedan följde den stora massan efter, men det här har ändrat ganska mycket under de senaste åren. Nu är det istället bloggare och Instagram-profiler som sätter trenderna och inredningsföretagen snappar upp vad som blir populärt på sociala medier.

 

 

 

sund6

DSC 4014w2

sund7

 

 

 

Jag gillar butiker som känns “up-to-date” med trenderna och det gör verkligen Sunds. Det är mycket dansk och svensk design, bland annat House Doctor, Bloomingville, Nordal, Ib Laurssen, Olsen & Jensen och Broste.

 

 

 

sund3

 

 

 

Förra veckan skrev jag om färgat glas och hur det sprider sig som en löpeld på bloggar just nu. Den här trenden syns också tydligt på Sunds redan, där finns bland annat vaser, flaskor och lampor i blått, grönt, turkos och brunt glas.

 

 

 

DSC 3942w4

sund8 

 

 

Så vad annat är då trendigt i vår? Några hyllor med ljusgula och ljusgröna pastellprylar från Bloomingville och House Doctor står för det ljusa och traditionellt “våriga”.

 

 

 

DSC 3844w2

sund9

DSC 4093w

 

 

 

Carola berättade att pasteller alltid dyker upp på våren, men en stor del av de vårprylar hon tagit in går faktiskt i den naturliga färgskalan med mycket brunt, grått, svart och grönt. Som jag redan skrev tidigare kommer jag också att hålla mig till naturfärger i vår, så mitt hjärta klappar lite extra hårt när jag ser murriga gråbruna inredningsdetaljer just nu. Kombinationen trä och metall syns mycket på vårens möbler som gärna får gå i industriell stil.

 

 

 

DSC 4061w

DSC 4064w

 

 

 

På Sunds finns även en hel del olika lampor, både i metall, glas och papper. “Stenlampan” på bilden här ovanför ser ut att väga ett halvt ton, men den är faktiskt gjord av någon slags pappersmassa och väger nästan ingenting.

 

 

 

DSC 4121wsunds11

 

 

 

Det svartvita och grafiska är fortfarande trendigt och syns framför allt på porslin och keramik. Mönstrade muggar finns i massor av olika utföranden. Om man redan har köksskåpet fullt med koppar och muggar fungerar det lika bra att använda dem som pennförvaring, tandborstmugg eller varför inte som planteringsskål för en liten blomma eller påskgräset.

 

 

 sunds9DSC 4135w

 

 

 

Även textilierna går till stor del i den svart-vit-gråa färgskalan och i sortimentet finns bland annat varumärken som Nyblom & Kollén, PB Home och Svanefors.

 

 

 

DSC 4091w

DSC 4085w2

 

 

 

Eftersom växter är det trendigaste man kan inreda med i vår finns det förstås en uppsjö av snygga krukor också. Söker du en blomkruka kan jag nästan garantera att du kommer att hitta en passande i Sunds sortiment. Där finns flera hyllmetrar med vita krukor och en lika lång hylla med svarta krukor. Och förstås bruna, gröna, beige, lila, rosa och turkosa. Det som känns utmärkande för den här våren är alla intressanta strukturer på vaser och krukor. Veckat, skrovligt, kantigt, bubbligt, betongaktigt och glansigt för att nämna några.

 

 

sunds12

 

 

 

Krukorna på bilden nedan kommer från svenska märket Mitt & ditt underbara liv, som blev ett nytt favoritmärke för mig. Otroligt fina, lite dämpade nyanser och riktigt snygga former och strukturer på krukorna. På Sunds hittar man också det populära märket Oohh! som tillverkar krukor av återvunnet material.

 

 

 

DSC 4147w

sunds13

 

 

 

Det jag såg fram emot lite extra inför besöket var Sunds sortiment av kaktusar som jag redan hade sett glimtar av på deras Instagram-konto. Jag snurrade säkert runt kaktusbordet minst en halv timme innan jag kunde bestämma mig för vilken jag gillar bäst. Ja, ni ser ju – hur snygga som helst!

 

 

 

DSC 4215w

DSC 4190w

 

 

 

Jag visste att jag ville ha minst en kaktus med mig hem, men eftersom det fanns så många olika sorter att välja mellan blev det till slut två olika. Jag hittade förstås passande krukor till båda kaktusarna också. Jag lovar visa vilka valet föll på snart.

 

 

 

DSC 4209wsunds2

 

 

 

Kaktusar är förstås bara en liten del av alla växter som finns på Sunds. Där finns allt du kan tänkas behöva i växtväg – örter, citrusväxter, svärmorstunga och den just nu supertrendiga Monstera-blomman för att nämna några.

 

 

DSC 4146w

sunds15

DSC 4222w

 

 

Avslutningsvis ett riktigt bra tips till er som har vägarna förbi Jakobstad under den här veckan. Sunds ger -30% rabatt på en valfri, normalprissatt vara om ni uppger koden “Anna-Lenas blogg” i kassan. Så passa på och köp något du länge har sneglat på just den här veckan! Erbjudandet gäller t.o.m. lördag 28 mars 2015. Adressen är Svedenvägen 66 i Jakobstad. Klicka här för att se en karta.

0 gillar
Blommor Prylar Samarbete Sunds trädgård Trender Vårnytt

Du Kanske Också Gillar

17 Kommentarer

 • Reply
  Maria
  22 mars, 2015 at 23:32

  Himmel så mycket fint de har nuförtiden, har själv inte varit där på några år..! Och jag har älskat färgat glas typ hur länge som helst, speciellt grönt och brunt glas – särskilt om de är antika på riktigt (typ gamla medicinflaskor). Men det är också fräscht med turkost glas 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   23 mars, 2015 at 10:26

   Ja, Sunds är verkligen en guldgruva för den som gillar inredning! Färgat glas är jag också ett stort fan av, har länge haft några bruna loppisfyndade flaskor framme, men nu skulle jag vilja komplettera med något i mörkgrönt också.

 • Reply
  Annah
  23 mars, 2015 at 09:28

  Är det i trädgårdscenter eller Skutnäsbutiken som alla vackra grejer finns?

  • Reply
   Anna-Lena
   23 mars, 2015 at 10:25

   Det var Trädgårdscenter på Svedenvägen 66 som jag besökte.

 • Reply
  Bitta
  23 mars, 2015 at 11:22

  Åhh, det är en lisa för själen att gå in i den butiken 🙂 Verkligen synd att jag inte kan åka upp dit på lördagen o utnyttja rabattkoden.

 • Reply
  Mickan
  23 mars, 2015 at 14:28

  Åååhh, vad mycket fint. Dit måste jag nog ta mig nån gång snart, även om det är en bit att köra.. 🙁
  Jag är ju också grymt svag för kaktusar och andra "trend växter".. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   23 mars, 2015 at 19:32

   Samma här, jag som vanligtvis inte har en enda blomma i huset har nu minst 10 stycken 🙂

 • Reply
  Kitty
  23 mars, 2015 at 17:37

  Vilket fint reportage om en fantastisk butik! Du har fångat allt så snyggt på bild också! Kom själv därifrån jyst, men vilken tur att jag ska dit på fredag igen! Så kanske jag köper något extra… 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   23 mars, 2015 at 19:32

   Tack! Ja, visst är det en härlig butik! Önskar bara jag hade lite närmare dit.

 • Reply
  Maria
  24 mars, 2015 at 12:58

  Härligt och inspirerande inlägg! Gillar att jag bara har 20 km dit 🙂

 • Reply
  Nina Gustafsson
  24 mars, 2015 at 15:44

  Fin fina bilder från det lokala blomparadiset 🙂 Tack för rabatten!! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   25 mars, 2015 at 14:01

   Ba om du hittade nåt fint att använda rabatten till! 🙂

 • Reply
  Ingela Åström
  25 mars, 2015 at 13:29

  Alltid så mycket fint i den butiken, men den är ju helt felplacerad ur min synvinkel. 😉

  • Reply
   Anna-Lena
   25 mars, 2015 at 14:02

   Jo, för oss är den aningen för långt borta. Men det ger ju oss en anledning att ta en tripp norrut nu och då 🙂

 • Reply
  Carina
  25 mars, 2015 at 18:44

  Sunds har fina glasgrejer och de är prisvärda. Där får man också gå omkring och titta i lugn och ro.

 • Reply
  Sanna
  17 april, 2015 at 08:54

  Vilka fina stolar! Vet du vilket märke det är dem? 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.