Badrums­inspiration

 

Badrum har varit synonymt med Marrakech-kakel de senaste 2-3 åren. Men nu verkar det ha lugnat sig lite på den fronten och trenden går mot mer minimalistiska och enkla kakel. 

 

 

3

 

 

Danska Lene Bjerres senaste kollektion av badrumsprylar presenteras i snygg miljö med mycket vitt och grått kombinerat med träfärgade möbler och gröna växter. Helt i stil med hur våren 2015 ser ut i övrigt.

 

 

4lene

 

 

Och vårens trendväxt kaktusen finns förstås med på nästan alla bilder. Passar utmärkt även i badrum.

 

 

5

 

 

 

För ett tag sedan visade jag några av vårens nyheter från Ikea, men det finns betydligt fler godbitar att plocka fram. Badrumsbilderna är riktigt inspirerande, framför allt den här bilden med de snygga lamporna vid sidan om spegeln. En uppdaterad version av de traditionella runda lamporna som man brukar se i filmstjärnans loge i amerikanska filmer. Oerhört snyggt med grön väggfärg också, samma nyans som syntes som accentfärg på Lene Bjerres bilder.

 

 

21

 

 

Lampserien heter Södersvik och är inspirerad av pärlor och smycken. Lamporna är dimbara och ljuset kan anpassas efter behov. I serien ingår vägglampa, plafond och skåp-/vägglampa. Vägglamporna, ja tack!

 

 

lampa

 

 

Mera grönt – kolla in det snygga gröna kaklet här. 

 

26

 

 

Stugvik badrumstillbehör på bilden nedan passar för den som vill ha smart förvaring utan att behöva borra i väggen. Sugkopparna fäster på släta ytor som kakel och glas och i serien ingår handdukshängare, tvålkoppar och mugg.

 

 

27

 

 

Kalkgrund är en annan serie med småprylar till badrummet. Serien har ett modernt uttryck med kromade detaljer och glas.

 

 

28

55

 

Bilder: Lene Bjerre och Ikea.

0 gillar
Uncategorized

Du Kanske Också Gillar

5 Kommentarer

 • Reply
  Sabina
  10 april, 2015 at 12:48

  Grönt är verkligen fräscht i badrum tillsammans med vitt och det ljusa träinslaget. Så gillar jag de enkla glashyllorna! Fina inspirationsbilder!

  Trevlig helg!

 • Reply
  Victoria
  10 april, 2015 at 18:40

  Ljusgrått, mint och träfärgat väcker sånt galet habegär hos mig! Så jäkligt snyggt tillsammans! 🙂

 • Reply
  marica
  12 april, 2015 at 13:19

  jag drömmer ju lite om att göra om våra badrum här på nedrevåningen. Men vad är det för kakel på de första bilderna? det är ju ett kakel jag skulle behöva(är annars ingen kakel människa) Är det glaskakel, och det därför ser lite ojämnt ut, eller vad är det. Måste printa ut och gå till en kakelbutik och fråga. SÅ SNYGGT!

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   12 april, 2015 at 19:37

   Jag har tyvärr ingen aning om vad den kan vara för kakel. Men snyggt är det! Hoppas du får napp i nån av kakelbutikerna!

 • Reply
  Annica
  16 april, 2015 at 09:58

  Riktigt stiliga bilder, känns som det blivit väldigt populärt med subwaykakel av olika slag. Även hexagonalt kakel som du visar verkar bli en succé för året!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.