Färgnyheter

Det är många som målar just nu. Linda har målat om vardagsrummet med Kalklitir och Att vara någons-fru Emma snabbfixar ett helt hus innan baby nr. 2 ska anlända. Kalklitir ligger fortfarande högt på topplistan, men några andra märken börjar även smyga sig in på kartan. Kalklitir lanserar förresten flera nyheter i vår, bland annat nio nya färger i kollektionen Grey is Great

 

grey

 

 

Vi har målat Agnes rum med Kalklitir och det projektet gjorde att jag blev sugen på att sätta lite mer färg på väggarna i andra rum också. Sovrummet skulle bli betydligt mysigare med en gråbeige “greige” färg på väggarna tror jag.

 

 

emma

 

 

Nya nyansen Emma från Kalklitir verkar vara just en sådan som jag tänker mig, perfekt nyans och lagom mörk. Nyansen syns kanske bäst i det här inlägget. Men det finns även andra färger som intresserar mig. Kritfärgen L´authentique och inhemska Country French är märken som seglat upp på färghimlen de senaste månaderna.

 

 

45

 

 

 

Det är framförallt Country French som intresserar, eftersom den tillverkas i Finland och är helt ekologisk. Den innehåller bara en liten del kalk och är helt fri från miljö- och hälsofarliga ämnen. Om jag förstått det hela rätt så får man allt det positiva från Kalklitiren, dvs. den matta ytan och levande strukturen, men Country French har några andra fördelar också. Den är inte lika ömtålig för fläckar och man kan enkelt måla ovanpå den, medan en Kalklitir-vägg först måste slipas eller grundmålas för att man ska kunna måla om den med vanlig färg eller tapetsera väggen. Efter att ha läst Johanna Koos inlägg om Country French och sett hennes snygga, svarta vägg blev jag lite nyfiken på att testa den här färgen.

 

 

johannakoo2 

 

Ett stort plus för att det finns 49 olika nyanser! Där ska jag nog säkert hitta en gråbeige som passar min smak. Den största frågan är bara OM vi ska måla eller inte…

 

 

 Bilder: Inreda.com, Löytö, Country French.

0 gillar
Country French Kalklitir

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Joanna
  12 april, 2015 at 23:21

  Vi får in Emma redan nu inkommande vecka i bästa fall i lager och jag är SÅÅÅÅÅ ivrig på den inte minst för min egen del! Åtminstone på bilderna ser den ut att vara exakt en sån grå nyans jag själv skulle vilja ha, hoppas den ska leva upp till förväntningarna 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   12 april, 2015 at 23:28

   Åh, va bra! Då får jag komma och titta på den live 🙂

 • Reply
  Ida
  13 april, 2015 at 07:30

  var hiTtar man country french i området vasa-närpes? Ekologiskt låter ju toppen, ska måla om sovrumet i sommar ☺

 • Reply
  Mona Söderqvist
  14 april, 2015 at 19:34

  Det är så ruggigt snyggt trägolv, är det råspont som är målat eller betsat?

  • Reply
   Anna-Lena
   14 april, 2015 at 21:44

   Jag kan tyvärr inte svara i detalj på den frågan. Kolla gärna in i Emmas blogg, det står kanske där. Vet bara att golvet målats i en ljusgrå färg nu vid renoveringen 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.