Personi­fierad karta

Mapiful har snurrat runt i bloggarna den gångna veckan och jag kan inte låta bli att blogga om det jag heller. Antagligen är det årets bästa affärsidé inom inredningsbranschen. Som ni vet är jag ju ett stort fan av personliga tavlor och Mapiful går helt enkelt ut på att man mycket lätt och snabbt kan skapa sin egen, personifierade karta. Man surfar in på mapiful.com och skriver in namnet på den ort man vill skapa en tavla av.

 

 

map2

 

Efter en sekund ser du hur tavlan kommer att se ut. Sen kan man zooma in och även dra kartan för att välja vilken del som ska synas på tavlan. Man kan byta ut texten på alla rader om man inte är nöjd med ort, land och koordinater som är standard.

 

 

map3

 

I nästa steg kan man välja mellan olika layouter. Man kan också välja mellan liggande eller stående samt två olika storlekar.

 

 

map9

 

Och sen är det klart! Jag har inte stött på en enklare, snyggare och mer användarvänlig webbsida på länge. Verkligen full poäng för den här idén och utförandet! Sajten lanserades i februari och det är ett gäng svenska killar som står bakom Mapiful. 

 

 

san

 

Nu kanske vi kommer att se mindre av de sönderbloggade New York och Paris-tavlorna som varit så gott som obligatoriska hos många under de senaste åren. Så mycket roligare med en karta över den egna lilla byn eller någon plats som betyder mycket för just de som bor i huset. Jag tillbringade sommaren 1995 i Texas, så en San Antonio tavla vore lagom sentimentalt för min del. Superbra presenttips inför sommarens alla festligheter dessutom!

 

Skärmdumpar från Mapiful.com
0 gillar
Mapiful Nätbutiker Tavlor

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Silje
  10 maj, 2015 at 08:45

  Kartorna är såå fina! Skulle bra kunna tänka mig att ha ett par eller tre på väggen! Känns väldigt personligt med att kunna välja ut ställen som betyder mycket för en.

 • Reply
  Sabina
  14 maj, 2015 at 20:04

  Så bra idé! Gillar det även om jag känner på mig att jag inte kommer att göra tavlor till mig själv. Kanske som gåva till någon annan.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   14 maj, 2015 at 20:39

   Ja, som gåvoidé är det helt perfekt tycker jag!

 • Reply
  Sara
  16 maj, 2015 at 00:05

  Kommer genast på exakt vem jag ska köpa en sånhär åt till present 🙂 Skulle gärna ha en själv också! Så fina!

 • Reply
  Sara
  16 maj, 2015 at 00:13

  P.s. VAR lyckades du ändra storlek? Hittade inte någonstans något annat än 50×70 cm? hjälp! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena
   17 maj, 2015 at 12:09

   Under "Customize" kan man välja mellan Nordic eller American size. Det skiljer dock inte så mycket mellan dem, American blir typ 45×60 cm och det kan kanske vara svårt att hitta ram åt den storleken här…

   • Reply
    Sara
    18 maj, 2015 at 21:30

    Okej tack!! Ska kolla. Äsch, hade egentligen velat ha någonting i 30×40 cm's klassen. Men kanske det kommer! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.