Efterlysning

Det senaste halvåret har jag kikat efter ett nytt köksbord. Det är inte akut att köpa ett nytt just nu, men jag vill ändå hålla koll på utbudet lite. Och det är verkligen skralt! I alla fall om man vill ha ett ovalt köksbord. Så här ser det ut i vårt kök just nu, eller egentligen i april ifjol, men det är fortfarande samma möblemang. Här ser ni fler bilder.

 

 

WP19517 DSC 5224w

 

 

Så vad är då problemet undrar ni kanske? Det syns inte på bilden, men det här Ikea-bordet börjar ha sett sina bästa dagar. Först hade vi det som ett runt bord utan iläggsskiva, men för 1,5 år sedan drog vi ut det till ett ovalt bord. Mycket snyggare och mera praktiskt. Det som däremot inte är så kul är att bordet nu p.g.a. förlängningsskivan är delat i tre delar med två “sprickor”. Delarna hålls inte ihop så bra och de är dessutom på lite olika höjd vilket har lett till att kanterna på skivorna har tagit stryk. De är skavda så att träfärgen syns och jag irriterar mig över att sprickorna mellan skivorna är så breda som 0,5 cm ibland. Vaxduk har vi använt vissa perioder, men utbudet av snygga vaxdukar är om möjligt ännu sämre än utbudet av ovala bord.

 

 

WP19517 DSC 5292w

 

 

Så vad söker vi då? Ett ovalt bord på max 155 cm. Inte ett runt med förlängningsskiva, utan ett bord som faktiskt är ovalt “i ett stycke”. Och helst skulle jag vilja att bordet har ett enda ben i mitten som vårt nuvarande har. Inte fyra ben i hörnen, eftersom de mest är i vägen, men det kan gå i nödfall. Färg: vitt, svart eller någon snygg träfärg. Är öppen för att byta stil, men kanske inte alltför modernt och stramt. Stolarna kan också bytas ut, några jag gillar är dessa och dessa. Men bordet ska väljas först, sen funderar vi på stolarna. Så tipsa om ni kommer på ett enda matbord som kan fylla mina kriterier! Eller tipsa om webbutiker jag kanske missat! Bjuder på middag till den som kommer med ett tips som leder till köp! 🙂

0 gillar
Kök Möbler

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Reply
  Yvonne
  10 juli, 2015 at 09:25

  Har du tittat på de här? http://www.juvi.fi/poyta.html Fast de har fyra ben.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   10 juli, 2015 at 10:03

   Tack för tipset, ska kolla in dem! 🙂

 • Reply
  Miisu
  10 juli, 2015 at 10:07

  Du verkar iallafall ha en klar inre bild på hur du vill att det ska se ut. Har ni testat att vända er till ett snickeri? Kanske samma snickeri som har tillverkat ert kök har möjlighet att hjälpa?

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   10 juli, 2015 at 10:09

   Ja, det skulle förstås vara ett bra alternativ ifall vi inte hittar något färdigt bord. Då får man ju åtminstone exakt det man vill ha 🙂

   • Reply
    Miisu
    10 juli, 2015 at 10:32

    Ja, så är det, och det kanske räcker med att bara byta ut bordsskivan, om ni är nöjda med benet och det är i skick.

    • Reply
     Harriet
     11 juli, 2015 at 17:11

     Ja, tänkte precis föreslå det. Kanske vi kan tillverka ny bordsskiva åt er om du annars är nöjd med stommen? Vi får max 900 mm breda skivor genom putsen. 🙂
     /Harriet – Korsholms Trätjänst

     • Anna-Lena Nyfors-Norrgård
      11 juli, 2015 at 19:42

      Tack, jättebra att veta att ni kan fixa det! Ska fundera lite mera på hur vi vill att bordet ska se ut nu innan vi bestämmer oss 🙂

 • Reply
  anki
  10 juli, 2015 at 12:05

  Kanske Lundbergs Sarek Elips vore nåt, finns vid Wilma och man får det i flera storlekar. Tycker färgen kunde passa i ert kök, dessutom har den supertålig yta. Själv köpte jag Swedese Divido 150 med lilla åland i vitt till därifrån och är jättenöjd. Lilla Åland stolarna är ett bra alternativ, tidlöst snyggt bekvämt och bra andrahandsvärde 🙂 kolla på min insta om du vill @ankilofs

 • Reply
  Saragunmarie
  10 juli, 2015 at 21:57

  Om ni inte hittar nåt så har vi ett runt bord med förlängningsskiva (som dock behöver målas om) som ni kan få köpa för en struntsumma. Det står ute i förrådet för tillfället och behövs inte hos oss längre. Det har ett ben mitt under.

 • Reply
  Sandra
  11 juli, 2015 at 22:08

  Jag drömmer om ett runt köksbord med bara ett ben i mitten, och så som vi har det i köket nu så vore det inte dumt. Det skulle ge mera utrymme tror jag.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 juli, 2015 at 09:42

   Ja, ett ben i mitten är verkligen jättebra och praktiskt, så det vill jag gärna ha i fortsättningen också.

 • Reply
  Anna
  12 juli, 2015 at 11:30

  Jättefint kök ni har, jag har tyvärr inget tips angående bordet, men jag blev lite småförälskad i kökslampan och skulle gärna veta var du har köpt den? Det är precis en sån som jag skulle vilja ha till vårt nya kök 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 juli, 2015 at 22:30

   Tack! Lampan kommer från hobbyhall.fi och borde finnas kvar i sortimentet fortfarande 🙂

 • Reply
  Sanne
  12 juli, 2015 at 20:50

  Malmo white oak di ingen table☺

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 juli, 2015 at 22:31

   Tack, ska kolla upp det 🙂

 • Reply
  marica
  14 juli, 2015 at 16:49

  jag har tidigare suktat på mios sidor, på köksbord det är ju i sverige förstås, men det måste ju finnas liknande i finland, eller så beställer man det till Umeå och så far man över med båten 🙂 man sätter ihop skiva och ben enligt eget huvud. Typ denna: https://www.mio.se/produkt/plaine/27691139

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   14 juli, 2015 at 23:23

   Ååh, måste kolla in det! Gillar att Mios produkter kan beställas till Vasa med båten!

   • Reply
    marica
    16 juli, 2015 at 11:57

    Ja, kolla in och beställ! jag vill ju gärna komma på middag! ;D och kan man beställa dem med båten till Vasa, det visste jag inte, superbra!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.