Köksfunderingar

Hej bloggen! Trots frekvent uppdatering har jag faktiskt haft fullständig semester från bloggen de senaste två veckorna. Tack vare tidsinställda inlägg har det dock inte märkts här på bloggen. Vi har njutit av en helt fantastisk vistelse i Stockholm den senaste veckan och nu är vi tillbaka med ny energi och nya idéer! Det blev en del inredningshopping i Sverige och även ett besök på Ikea, så nu fullkomligt sprudlar jag av fixa-och-dona-iver! Till och med ännu mera än tidigare! Jag har fortfarande tre veckor semester kvar så jag hoppas vi hinner bocka av några av grejerna på to do-listan.

 

Tack för alla tips i köksbordsinlägget förresten, tack även till alla ni som mejlat! Jag har kollat in alla bord ni tipsat om och där finns mångra bra förslag på ovala bord. Men vet ni? Igår kväll testade vi på skojs skull att lyfta in vårt rektangulära bord från arbetsrummet till köket – och det funkar! Det behöver inte nödvändigtvis vara ett ovalt bord som vi först var helt låsta vid. Vi är så vana med rundade hörn och jag gillar att det mjukar upp köket som annars är ganska kantigt, men ett rektangulärt bord kombinerat med lite “mjukare” stolar kan också bli riktigt bra. Här ser ni en usel mobilbild som jag knäppte i all hast sent igår kväll för att skicka till min kompis som hjälpte mig med lite idéer kring köket. Det var inte meningen att den bilden skulle hamna på bloggen, men jag bjuder på röran på köksbänken. Det är en hel del saker som byter plats här hemma just nu och köksbänken är stället där allt mellanlandar 🙂

 

 

 

kok

 

 

 

Hursomhelst, bordet vi lyfte in är 150×75 cm, så det är lite för smalt för köket. 90 cm skulle vara det ultimata tror jag. Och inga bockben i köket förstås, de är alltför utrymmeskrävande. Inte heller kryssben vill jag ha. Angående färgen har jag kommit så långt att jag vet att jag inte vill ha vitt. Inte heller alltför modernt och avskalat, kromfärgat eller högblankt. Det passar inte i vårt kök som är mysigt och varmt (om man kan säga så om ett kök). Jag vill ha svart i kombination med en snygg träfärg – inte för ljus, men inte heller för mörk. Rustikt i kombination med lite mera modernt gillar jag. Jag har faktiskt redan ett favoritbord som jag kikat på i flera år redan, men som jag valt bort i tron att vi inte kan ha ett kantigt bord i köket. Men nu seglade det upp på topplistan igen.

 

 

ellos

 

Här har jag skrivit om bordet redan för tre år sedan, så det har hängt med som favorit ett bra tag. Samma kompis som hjälpte mig att spåna köksidéer igår har det här bordet i mindre storlek i vardagsrummet och jag vet att det är jättefint. Exakt rätt träfärg och lagom rustikt. Sen gillar jag kombinationen med de strikta och kantiga järnbenen. Problemet är väl kanske att det kan vara lite för rustikt som köksbord. Svårt att torka av, man behöver dammsuga bort smulorna ur sprickorna och bordet kan lätt bli missfärgat av fläckar. Men ni vet ju hur det är när man är insnöad på en idé – svårt att släppa den då!

 

 

trademax faberge3

 

 

Bordet i kombination med en stolmodell jag gillar, men jag skulle absolut välja den svarta versionen av stolarna i så fall (nr. 4 i collaget nedan). Eller någon av de andra stolarna kanske…det finns så många fina. 

 

 

 

stolar2

 

1. Ami i svart från Rowico/Wilma // 2. Ami i trä med svart sits från Rowico/Wilma // 3. Charlie från Kodin1 // 4. Gaston från Anttila // 5. Idolf från Ikea // 6. Tuoli50 från Isku

 

 

Nr. 4 och 5 är stora favoriter, men när jag såg nr. 6 på Iskus hemsida tyckte jag den var riktigt cool. Jag har dock inte provsuttit den eller sett den på riktigt så det kan hända den är riktigt obekväm eller tar upp för mycket utrymme med sina spretiga ben. Någon som har den kanske?

 

 

 

ingatorp ruokapoyta jatkettava musta 0251847 PE390706 S4

Sen hittade jag faktiskt ett bord på Ikea som jag gillade också. Är själv lite förvånad över att jag gillar det, men i kombination med rätt slags stolar tror jag det skulle funka. Eftersom det här bordet är helsvart måste det i min värld kombineras med stolar som har lite träfärg, kanske nr. 4. Jag vill inte ha ett helsvart köksmöblemang, utan det måste finnas lite trä som ger värme, annars blir det för hårt. Sen finns förstås de svarta stolarna från översta bilden med som kandidat till köket också. Vi har redan tre av dem i arbetsrummet, så vi kan enkelt testa när vi köpt bordet ifall de skulle vara ett alternativ. Nr. 6 skulle också vara ett roligt stilbrott till det här bordet, men det blir kanske för svart. Nu har jag bara kollat in olika webshoppar, inte besökt någon fysisk möbelaffär ännu, så det är nästa steg för att kolla om det finns andra bra alternativ. Eller ni kanske har några tips? Vilken kombination av ovanstående förslag gillar ni bäst?

 

0 gillar
Hemma hos oss Kök Köksbord Möbler

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Pia
  20 juli, 2015 at 07:21

  Kolla in http://www.muubs.com

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   20 juli, 2015 at 09:48

   Tack för tipset! Fanns några fina där, men lite svårt att hitta ett med de mått vi behöver ha.

 • Reply
  En Vacker Vardag
  20 juli, 2015 at 09:54

  Du vet ju redan hur jag resonerar 🙂 Tvåan eller fyran till, så blir det nog toppen. Det råkade sig att jag knäppt några bilder i vardagsrummet, de ligger uppe nu och där skymtar bordsytan ifall du vill titta på den.

  • Reply
   Anna-Lena
   20 juli, 2015 at 10:12

   Jo, är nog också lite inne på den linjen som du föreslog. Men det är så svårt att välja, finns för många bra alternativ. 🙂

 • Reply
  Patrik
  20 juli, 2015 at 16:31

  Hej, vi sökte länge tills vi hittade Lundbergs möbler (Wilma-serien). Trots att dom är ganska dyra så fick vi ett bra pris på dessa från en möbelaffär i Närpes. http://lundbergs-mobler.se/wilma

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   20 juli, 2015 at 17:55

   Tack för tipset, ska kolla in den serien!

 • Reply
  Carina
  21 juli, 2015 at 10:15

  Träbordet är jättefint! Skulle passa perfekt med Idolf eller varför inte Iskus tjusiga stol! Månne metallbenen blir "skramliga"?
  Jag gick omkring på BoConcept i Helsingfors igår. Är själv förtjust i deras London stol och Milano bord i ek. För modernt för er?
  http://www.boconcept.com/fi-fi/furniture/dining/extendable-dining-tables/14246/14247/milano-pöytä–jatkettava
  De har också ovala bord t ex
  http://www.boconcept.com/fi-fi/furniture/dining/extendable-dining-tables/14087/14086/wembley-pöytä–jatkettava

  Ni har fint kök! Lycka till med bordvalet!
  sommarhälsningar, C A

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   21 juli, 2015 at 10:58

   Tack för din kommentar! 🙂
   Jag var in och kollade på Iskus stol igår och den föll tyvärr bort då. Den var stadig och inte skramlig, men ryggstödet var för lågt och skar in rakt i en ryggkota på mig (mycket obekvämt).
   Tack för tipset om BoConcept! Borden du länkade till är jättefina, men kanske inte helt den stil jag är ute efter 🙂
   Just nu letar jag bord på Findit, kanske det blir ett begagnat bord till slut 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.