lchf fröbröd och pannacotta

Jag lade ut den här bilden på Instagram ikväll och fick önskemål om att skriva ut receptet. Så här kommer receptet på det godaste och enklaste fröbrödet jag testat, det tar mindre än fem minuter att röra ihop.

 

 

br2

FRÖBRÖD (LCHF)

3 ägg
3 dl riven ost
2 msk turkisk yoghurt (eller grynost – det använde jag)
1 msk majonnäs
1½ tsk bakpulver
5 dl fröblandning av solrosfrön, pumpakärnor och linfrön
Lite salt

Blanda ihop alla ingredienserna och bred ut på en ugnsplåt.
Grädda i 225 grader i 15 minuter. Skär i rutor.

 

Brödet har jag bakat många gånger förut, men faktiskt haft bortglömt ett tag nu. Därför blev jag glad när Linda bjöd på det i tisdags och det gav mig inspirationen att baka det igen.

 

 

 

Jag gjorde också en riktigt god blåbärspannacotta ikväll. Pannacotta fungerar rätt bra som low carb-efterrätt om man äter mejeriprodukter. En del är väldigt noga med att undvika de kolhydrater som kommer från grädde, men jag är inte så superstrikt så för mig passar det bra som helglyx.

 

 

DSC 8496w

 

BLÅBÄRSPANNACOTTA (LCHF) 

3,5 gelatinblad
3 dl blåbär, färska eller frysta
7 dl vispgrädde
2 tsk sukrin melis eller annan sötning
2 krm vaniljpulver

Dekoration:
vispad grädde och blåbär

 

Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Lägg blåbär, grädde, sötning och vaniljpulver i en kastull och koka upp. Låt sjuda på svag värme i ca 10 min. Mosa blåbären med en sked så gott det går, de behöver inte vara helt mosade tycker jag. Ta bort kastullen från spisen, krama ur gelatinbladen och lägg dem i blåbärsgrädden medan du rör om. Fördela blandningen i portionsglas och ställ in i kylen i några timmar tills pannacottan har stelnat. Dekorera med vispad grädde och blåbär. Receptet räcker till ca 4-6 glas beroende på hur stora portioner du gör.

 

P.S. De snygga glasen kommer från Lagerhaus. Det var “love at first sight” och nu bor 12 st i mitt köksskåp.

0 gillar
Instagram LCHF Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.