Nytt på tidnings­­fronten

Papperstidning vs. digital utgåva? Det mesta pekar på att vi går mot det senare, men en trevlig överraskning är att det lanseras två nya inredningstidningar i Finland i sommar. I pappersformat alltså.

 

 

WAUMagazine+1

 

 

Tidningen WAU beskrivs som en korsning mellan en damtidning och en inredningstidning och utkommer från och med augusti med åtta nummer per år. Den andra nykomlingen i tidningshyllan heter Asun och utkom med sitt första nummer i slutet av juni.

 

 

 

asun2

 

 

I tidningen kan man inspireras av personliga hem, läsa om branschfolk och designikoner, formgivning och arkitektur. Tidningen ska utkomma sex gånger per år. En lite tråkigare nyhet är dock att pappersversionen av inredningstidningen Divaani läggs ner i slutet av augusti. Den kommer dock att leva vidare på nätet i någon form. Beslutet är ett resultat av samarbetsförhandlingarna på Aller.

 

 

div

 

 

Eftersom jag jobbar inom tidningsbranschen kan jag inte låta bli att fråga er – hurdant förhållande har ni till inredningstidningar? Köper ni dem i pappersformat? Prenumererar ni kanske på någon? Eller tycker ni att det räcker med den inspiration man får via bloggar, Instagram och Pinterest nu för tiden? Själv är jag fortfarande en ganska stor konsument av inredningstidningar, men där har faktiskt papperstidningarna fått ge vika för de digitala utgåvorna. För några år sedan köpte jag kanske 7-10 inredningstidningar i månaden. Nu läser jag dem istället via Readly och tycker det är hur smidigt som helst. Helt utan tidningar vill jag inte vara, jag tycker ändå de tillför något mera än att bara scrolla genom Instagram-flödet.

 

Källa

0 gillar
Inredningstidningar Readly

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  6 juli, 2015 at 11:34

  Jag prenumererade ett år på Allt i hemmet, en tidning som för mig gav mycket. Tror nog att jag skulle köpa fler tidningar om de skulle vara billigare. Men oftast strandar det på priset och det faktum att du idag kan hitta mycket av informationen på nätet.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   6 juli, 2015 at 11:43

   Jo, så är det! Det blir fort dyrt om man köper flera tidningar i månaden.

 • Reply
  Maria
  6 juli, 2015 at 18:39

  Jag har några favoriter som jag köper papperstidningar av nu som då, speciellt sommartid då vi är på villan och man inte hela tiden har tillgång till internet hör det till att ha med en tidning att bläddra i 🙂

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   6 juli, 2015 at 21:15

   Ja, har man inte tillgång till nätet är papperstidningen definitivt ett måste 🙂

 • Reply
  Caroline
  6 juli, 2015 at 23:32

  Jag håller stenhårt på papperstidningen. Gillar inte att läsa vbl på nätet, överhuvudtaget gillar jag inte att läsa annat än bloggar o liknande på nätet. Läser inga tidningar eller böcker online. Prenumererar på en inredningstidning, resten av inspirationen står bloggarna för, något instagram har jag inte och har inte tänkt skaffa heller. Ibland känner jag mig som en 80-årig "tant" som inte vill att utvecklingen ska gå framåt, men jag överger aldrig papperstidningen.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   7 juli, 2015 at 11:26

   Nä, jag tycker det är bra med sådana som håller hårt på papperstidningen också! 🙂 Instagram är jag tudelad till. Var ganska motvillig att gå med från början, men visst är det kul på sitt sätt. Men så massivt med ett ständigt flöde som jag sällan orkar eller hinner scrolla igenom.

 • Reply
  HeidiA
  7 juli, 2015 at 11:21

  Jag köper nu som då inredningstidningar. Det känns lyxigt att få slå sig ner i soffan i lugn och ro med en kaffe och bläddra i tidningen 🙂 Jag har inte riktigt kommit igång med alla digitala alternativ ännu. Readly intresserar, det borde jag testa kanske. Sen är det mindre tjafs med barnen om jag läser en tidning än om jag sitter vid datorn/telefonen och surfar 😉 Tidningen fungerar kanske mer som inspiration och på nätet kan jag med sökord mer exakt hitta det jag behöver.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   7 juli, 2015 at 11:23

   Ja, det där kan jag skriva under på också! Vill man inte att barnen ska sitta med plattan så kan man föregå med gott exempel och läsa papperstidning istället 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.