Sugen på projekt

Ni vet när man har haft semester lite över en vecka och mest bara latat sig? Då börjar åtminstone jag känna mig ganska utvilad och lite rastlös. Då skulle det gärna få börja hända något. Nåt kul projekt här hemma till exempel. Det känns som om jag är omringad av folk som har nåt roligt husprojekt på gång just nu. Först har vi förstås min kollega Linn. Hon som köpt en ljuvlig sommarstuga på Replot. Jag är inte direkt någon villamänniska, men att fundera på inredning och makeover av en stockvilla är definitivt något jag gillar. Har anmält mig som frivillig att måla om hon kommer på att det ska göras redan den här sommaren. Men kolla så snyggt det ser ut redan!

 

 

resizedimage8001143 replot2

 

 

 

Och igår kväll besökte vi Joanna och Magnus renoveringsprojekt för andra gången. Senast vi var där var för ungefär en månad sedan och en hel del har hänt sen dess. Det vill säga – det har rivits en massa och nu stod vi på ett jordgolv inne i deras blivande sovrum! Men bara det viktiga grundarbetet är gjort kommer det säkert att börja synas förändringar i snabb takt, så håll koll på Joannas blogg de kommande månaderna. Svenskfinlands intressantaste husprojekt just nu!

 

 

 

joanna

 

 

 

Jag beundrar människor som tar sig an sådana här stora projekt! Jag har sagt åt Joanna att jag aldrig skulle klara av det, jag kan alldeles för lite om renovering, gamla hus och byggnadsvård. Men Joanna och Magnus har stenkoll på allt, så jag tvivlar inte på att huset blir rena drömmen när det är klart. Jag fick också ta en titt i Joannas Pinterest-mappar och kika på både kommande badrum, kakel och kök. Och det kommer att bli så snyggt, så snyggt! 

 

  

 

DSC 8622w 

 

 

 

Inspirerad av Linn och Joanna så vill jag också ha något projekt här hemma i sommar! Jag har visserligen en massa halvfärdiga saker som väntar på att bli klara, som till exempel att hänga upp alla mina posters från Desenio som fortfarande inte hittat sin plats. Att skapa en tavelvägg är inte lätt kan jag säga! Har svår beslutsångest innan jag borrar i väggarna. Tänk om jag inte vill ha det likadant om ett halvår och då har jag fullt med hål i väggarna…

  

 

 

DSC 8605w

 

 

Fast vårt allra första projekt är faktiskt att städa ut förrådet i garaget. Så här ser det ut när vi släpat ut ungefär hälften av det som samlats där och kört bort en full släpvagn skrot. Tyvärr är det inte riktigt ett sånt projekt jag är sugen på, men det är alldeles nödvändigt att få det gjort. Och så har jag ett loppisbord på gång, det hör till mina måsten på sommaren. Tvärtemot vad folk kanske tror så är det faktiskt riktigt bra kommers även på inomhusloppisarna sommartid. Massor med turister i stan som gillar att gå på loppis och speciellt på regninga dagar är det trångt mellan hyllorna. Att rensa och röja bort sånt som samlats under ett helt år är faktiskt riktigt roligt tycker jag. Idag står barnens garderober på tur, där finns det alltid urväxta plagg att plocka bort.

 

Har ni några hus- eller inredningsprojekt på gång i sommar?

0 gillar
Loppis Renovering Sommarstuga

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  8 juli, 2015 at 10:51

  Visst är det roligt med projekt. Precis slm du så har jag några tavlor som skall hängas upp och så skall jag fixa förvaring till terassen. 🙂

 • Reply
  Yvonne
  8 juli, 2015 at 10:55

  Nej, i år vilar vi från projekt, tror jag. Det där med att känna sig rastlös och vilja att det ska hända nånting känns inte aktuellt 🙂 Men OM vi vill, så ska vi bygga ett räcke och en trappa och en terrass utan tak på sommarstugan som annars blev klar i höstas och slutgranskades i december.

 • Reply
  En Vacker Vardag
  8 juli, 2015 at 11:06

  Alltför många projekt känns det som med trädgårdsanläggning och hotellbygge. Fin tavla med indianen!

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   8 juli, 2015 at 11:10

   Ja, hotellbygge är ju ett ganska stort projekt! Ser fram emot att komma på invigningen sen 🙂

 • Reply
  Joanna
  8 juli, 2015 at 11:49

  Du kan få dela mitt projekt lite med mig om du blir alltför sugen haha! Här finns nog så det räcker till och blir över för flera renoveringssugna 🙂 Kul att ses!

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   8 juli, 2015 at 12:50

   Jaa, bara att ringa när du behöver mig! 😀 Tack för igår!

 • Reply
  Marica
  8 juli, 2015 at 11:57

  Vi har ju villan som sommarprojekt och det är sååå roligt! Man borde alltid renovera något smått, det är mumma för själen!

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   8 juli, 2015 at 12:49

   Ja, så är det verkligen! 🙂

 • Reply
  Ingela
  8 juli, 2015 at 13:21

  Jag trodde att projekten var slut för i sommar, men inspirerad av Linns diskbänk försöker jag få gubben med på noterna att uppdatera vår diskplats på stugan. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   8 juli, 2015 at 13:44

   Ahaa, ni har nåt sånt på gång! Det blir säkert bra!

 • Reply
  J
  8 juli, 2015 at 17:09

  Ska med maken nu äntligen köpa vårt första hus. Det byggs just nu och vi ska själva välja kök, badrum, färger, kakel etc. Känner mig alldeles vilsen.. Hur ska man lyckas få ihop ett harmoniskt hem? Hjälp?

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   8 juli, 2015 at 19:26

   Åååh, är lite avundsjuk! Det är ju så kul att välja och skapa ett hem helt utifrån sina egna preferenser, men samtidigt är det också oerhört svårt att välja i dagens läge när det finns så stort utbud. Så mycket som är fint och så många olika stilar. Jag vet inte själv hurdan stil jag skulle välja om jag skulle bygga nytt hus nu. Knappast skulle det bli helt likadant som vi valde för 5 år sedan i alla fall.

   Mitt enda tips är att försöka hitta en röd tråd för inredningen i hemmet. En stil, en färgskala eller nåt annat som knyter ihop rummen. Då blir det automatiskt harmoniskt. Lycka till med ert projekt!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.