Sköna sängar från Wilma + tävling

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Wilma Interiör

 

WP23642 DSC 6286w

 

Vårt sovrum är ett av de få rum i huset där vi inte gjort några förändringar alls i sommar. Det står däremot högt uppe på “to do-listan”, men det är ett lite större projekt, så därför har vi inte dragit igång med det ännu. Jag vill måla om alla väggar och slippa den intetsägande glansiga tapeten, men framförallt vill jag ha en ny säng. Vår nuvarande madrass är alltför hård och har alldeles för dålig fjädring. Min ena axel och höft lider av detta och varje gång jag lägger mig på sidan tänker jag att vi måste satsa på en ny, skön säng.

 

Jag är inte speciellt insatt i vad man ska tänka på när man ska köpa ny säng, så därför tog jag hjälp av en som verkligen kan det här med sängar och sovkomfort – nämligen Jonny Viljamaa på Wilma Interiör i Jakobstad. Uppdraget var att utgående från våra önskemål och vår budget hitta den perfekta sängen för oss. 

 

 

wilma jonny

 

 

Ni minns kanske mitt tidigare inlägg om Wilma där jag presenterade deras möbelsortiment. Det som inte syntes så bra på de bilderna är att hela källarvåningen i butiken består av sängar. 

 

 

DSC 9863w

 

 

Nu har vi en sängram med gavlar både i huvud- och fotändan, men när vi förnyar sovrummet vill jag ha en fristående säng med enbart huvudgavel. Tygklädda gavlar har fått ett ordentligt uppsving det senaste året och det är en modell med knappar jag har siktet inställt på. På Wilma finns flera sådana alternativ, men även enklare gavlar om man föredrar en mera minimalistisk och modern stil.

 

 

DSC 9983w

DSC 9985w

 

 

Jag har hela tiden varit inne på att vi ska ha en kontinentalsäng (jenkkisäng), men efter att ha sett hur höga de faktiskt är så fick jag tänka om lite. Vi har nämligen sängen placerad mot en vägg där snedtaket möter väggen, så takhöjden är endast 120 cm där gaveln kommer att stå (syns på den första bilden i inlägget).

 

sangar1

 

Kontinentalsängen har två lager med madrasser medan ramsängen enbart består av ett lager madrass. Jag tänker automatiskt att högre säng är lika med bekvämare, men Jonny förklarade att ramsängen egentligen är en komprimerad version av kontinentalsängen. Samma fjädringar finns i båda varianterna, det är bara uppdelat i två skilda madrasser på kontinentalsängen. Ramsängen fungerar bättre i vårt fall när vi inte vill att den blir för hög, även om jag gillar kontinentalsängens maffiga utseende väldigt mycket. 

 

 

edenlogo

n8mv86l0we5xstesc9s7

tempur logo1

 

På Wilma säljs sängar från tre olika varumärken: Närpes-tillverkade Eden som ägs av Hilding Anders, svenska Carpe Diem Beds och Tempur. Jonny visade först Edens olika modeller och valmöjligheter. Man kan välja mellan modellerna 3, 6 och 9 beroende på hur mjuk eller hård säng man vill ha. Sedan väljer man förstås också bäddmadrass utgående från egna preferenser, men oftast funkar det bäst med de kombinationer som föreslås från tillverkaren.

 

eden34

 

 

Eden-sängarna är tillverkade för hand i Finland och har högklassig fjädring och kvalitetstyger. Det är påsfjädringen som avgör om madrassen är mjuk eller hård och för att hitta rätt madrass rekommenderar Jonny att man provligger sängen ganska lång stund. Vi tittade i detalj på hur påsfjädringen fungerar och jag insåg att det här kommer att vara rena drömmen för mig. Där axeln eller höften trycker ner i madrassen ger fjädern efter och sjunker ner just på det området. Vår nuvarande madrass är så pass hård att den inte ger efter på det sätt som jag vill och därför får jag ont. Jonny berättade att i Sverige går trenden mot mjukare sängar – man ska verkligen sjunka ner i den – medan vi i Finland lever i tron att en hårdare säng är bättre för ryggen och ger mera stöd.

 

 

ben2

 

 

Om man väljer en Eden-säng kan man förstås skräddarsy den enligt egen smak också. Man kan välja mellan tre olika färger (antrasit, grå och antikvit), tre olika tygklädda gavlar (slät, med knappar eller med kuddar) och många olika ben som syns på bilden i mitten här ovanför. Mina favoriter är de silverfärgade champagnebenen som syns i mitten på den högra bilden.

 

eden farger

 

 

 

På andra sidan rummet står de Svanenmärkta sängarna Carpe Diem, som tillverkas i Lysekil i Sverige. Högklassiga material som svenska stålfjädrar, ull, bomull, svensk furu och gediget hantverk är kännetecken för Carpe Diems sängar. I Carpe Diem-sortimentet på Wilma ingår också olika tillbehör som påslakan, dynor, täcken och madrasskydd.

 

 

DSC 9883w

 

 

Jonny förevisade Carpe Diems unika och egenutvecklade fjädringssystem som kallas Contour Pocket System. Det innebär att det stoppningsmaterial som vanligtvis läggs ovanpå fjädringssystemet istället integreras i varje enskild fjäder. Det syns på den vänstra bilden här nedanför. Där ser man att varje fjäder har ett lager mjuk stoppning ovanpå. Det här systemet ger maximal följsamhet och tryckavlastning, vilket gör att man slipper smärtsamma tryckpunkter när liggytan anpassar sig efter kroppen. 

 

carpe2

 

 

Även Carpe Diem har många olika benalternativ att välja mellan, allt från runda eller kantiga träben i olika färger till de så kallade champagnebenen. Dessutom finns bågformade ben i vitt, koppar och silver för den som vill ha något utöver det vanliga. De kopparfärgade syns på sängen nedan. Riktigt snyggt tycker jag!

 

 

carpe4

 

 

Jonny visade också Carpe Diems Luxury bäddmadrass som kan svängas beroende på vilken årstid det är. På vintern kan man ha ullsidan uppåt och när det är varmare svänger man istället bomullssidan uppåt.

image 800x434 cdbtopmattress luxury

På bilden till höger ser man madrassen i genomskärning med bomull och ull på varsin sida och talalaylatex i mitten.

 

carpe5

 

 

 

 

Det tredje varumärket som finns på Wilma är Tempur. Många av er känner säkert igen märket framförallt genom deras dynor, men det finns både bäddmadrasser och tjockare madrasser av samma material.

 

 

DSC 9950w

 

 

Tempur-materialet är ett tryckavlastande och temperaturkänsligt material som formar sig exakt efter kroppen. Tempur-madrasser avlägsnar dessutom alla smärtande tryckpunkter och minskar kroppens behov av att vända och vrida sig för att hitta en bekväm sovställning. Materialet skapades ursprungligen av NASA för att dämpa och ge stöd åt astronauter under uppskjutning och det var det materialet som Tempur senare vidareutvecklade.

 

 

DSC 9944w

 

 

Här ser ni den 7 cm tjocka bäddmadrassen från Tempur, som är väldigt omtyckt. Många börjar med en Tempur-dyna och nästa steg brukar vara en bäddmadrass. Om man känner sig osäker på om en Tempur-madrass passar ens egna behov kan man kostnadsfritt låna en bäddmadrass från Wilma under en veckas tid.

 

prova2

 

Vanligtvis hyrs bäddmadrassen ut för den som vill prova, men på Wilma kan man alltså låna den helt gratis. Dessutom ordnas sängdagar på Wilma onsdagen den 26.8 och då finns en representant från Tempur på plats, så passa på och besök affären då ifall du vill veta mera om Tempurs produkter.

 

 

DSC 9942w

 

 

Jag hade aldrig testat en Tempur-madrass förr, endast kuddarna. Tempur-sängarna kändes helt annorlunda jämfört med sängarna från Eden och Carpe Diem. Sängarna känns ganska stumma när man först lägger sig ner, men efter ett tag sjunker man ner och man känner hur madrassen omformas för att passa kroppen. Tempur rekommenderas av fysioterapeuter och många som har ryggbesvär väljer Tempur-kuddar och madrasser. De omfördelar trycket så att man kan koppla av i sin mest bekväma sovställning men ändå ha bra stöd. De här egenskaperna har gett Tempur en nummer 1 rankning i bland annat “övergripande kundnöjdhet” och “övergripande sömnkvalitet” bland kunderna. 

 

 

nordic

 

Det nyaste från Tempur är North-serien. Här kan man skräddarsy sin egen säng genom val av madrass, bäddmadrass, färger och gavel. Eftersom Tempur-materialet ger en känsla av att vara tyngdlös ville man återspegla det i sängens design genom att visuellt lyfta sängen från marken. Det gjorde man genom den rundade formen och benen som är placerade lite längre in under sängen.

 

 

 

___________________________________________________________________

 

 

 

Vad kom vi då fram till att jag ska ha för säng? Efter att ha provat sängar från alla tre märken, i olika hårdhetsgrad och med olika bäddmadrasser kom jag fram till att en Eden 6 med mellanhård madrass och Comfort bäddmadrass var helt perfekt för mig.

 

DSC 9938w

 

 

Sängen består av två separata sängar med en gemensam 180 cm bred bäddmadrass, ingen skåra mellan bäddmadrasserna som på bilden ovanför alltså. Det som är bra är att min man kan välja en annan hårdhet på sin madrass om han inte vill ha den mellanhårda som passade mig.

 

 

DSC 9895

 

 

Benen jag gillar mest är de tunnare, silverfärgade champagnebenen som syntes högre upp i inlägget. Färgen kan jag däremot inte bestämma innan jag vet vilken väggfärg det blir i sovrummet. Jag gillar alla tre färger på Eden-sängarna, så det blir nog inga problem att välja sedan när jag vet om sängen ska vara ljus eller mörk. Jonny räknade ihop ett paketpris med riktigt bra rabatt, så slutsumman landade inom vår budgetram. Känns extra bra att Eden är tillverkad i Närpes, mera lokalt än så blir det nog inte.

  

 

TÄVLING

kudde2

Nu har en av mina läsare chansen att vinna 2 st OIVA kuddar från Hilding Anders i Närpes. Oiva-dynan är gjord av ett viskoelastiskt material som formar sig enligt kroppens temperatur och vikt. Det är en luftig och stabil kudde som alltid återfår samma form och ger ett utmärkt stöd.

 

Så här gör du för att delta:

Svara på frågan “Hur många produkter från märket Tempur finns i Wilmas webshop?” genom att kommentera det här inlägget. Tävlingen pågår till söndag 30.8. Alla kommentarer blir synliga först efter att tävlingen är avslutad. 

0 gillar
Sängar Sovrum Wilma Interiör

Du Kanske Också Gillar

81 Kommentarer

 • Reply
  Cecilia
  23 augusti, 2015 at 20:13

  Hej, 11 st produkter.

 • Reply
  Linda Granér
  23 augusti, 2015 at 20:36

  11 st.

 • Reply
  anki
  23 augusti, 2015 at 20:38

  Hittade 11 produkter i deras webbshop, handlar själv gärna vid Wilma 🙂

 • Reply
  Britta
  23 augusti, 2015 at 20:47

  Kommentar
  11st Tempurprodukter

 • Reply
  Lillie
  23 augusti, 2015 at 20:59

  11 stycken Tempur-produkter 🙂

 • Reply
  Marianne
  23 augusti, 2015 at 21:15

  11 st produkter

 • Reply
  Pamela
  23 augusti, 2015 at 21:19

  11 st

 • Reply
  Marika
  23 augusti, 2015 at 21:24

  11 st

 • Reply
  Jaana
  23 augusti, 2015 at 21:25

  8 st produkter

  H: Jaana

 • Reply
  Ann-Sofi
  23 augusti, 2015 at 21:33

  11 st

 • Reply
  Vivan
  23 augusti, 2015 at 21:34

  11 produkter! Intressant – förr eller senare blir det aktuellt med sängbyte även hos oss!

 • Reply
  Malin
  23 augusti, 2015 at 21:39

  11

 • Reply
  Sanna
  23 augusti, 2015 at 22:10

  Det finns 11 produkter av Tempur.

 • Reply
  Mikaela
  23 augusti, 2015 at 22:24

  Svar 11 st

 • Reply
  Carina
  24 augusti, 2015 at 01:11

  11

 • Reply
  Ida L
  24 augusti, 2015 at 07:46

  11 st produkter. Vad roligt med ny säng, vi skulle behöva en ny bäddmadrass för den vi har har sjunkit ihop där man ligger fast den bara är några år gammal :/

 • Reply
  Jenny
  24 augusti, 2015 at 08:02

  11 st!

 • Reply
  Mariel
  24 augusti, 2015 at 08:42

  11 😀

 • Reply
  Nilla S
  24 augusti, 2015 at 08:50

  Det finns 11 Tempur produkter.

 • Reply
  Madelaine
  24 augusti, 2015 at 09:16

  11 stycken 🙂

 • Reply
  Bitta
  24 augusti, 2015 at 09:27

  11 olika Tempur produkter finns i Wilmas sortiment. Hoppas på tur!

 • Reply
  Bitta
  24 augusti, 2015 at 09:28

  11 st

 • Reply
  Annika
  24 augusti, 2015 at 09:42

  Räknade till 11 st :-).

 • Reply
  IDA
  24 augusti, 2015 at 09:44

  11 stycken tempurprodukter hittar man i Wilmas webshop 🙂 Håller tummarna!

 • Reply
  Nina
  24 augusti, 2015 at 10:22

  11 st

 • Reply
  Jenny
  24 augusti, 2015 at 10:33

  Oj vad bra det skulle vara med nya dynor! I webshopen finns 11 Tempurprodukter.

 • Reply
  Mikaela
  24 augusti, 2015 at 10:55

  11 produkter!

 • Reply
  Linn
  24 augusti, 2015 at 12:01

  11 stycken 🙂

 • Reply
  Frida Granlund
  24 augusti, 2015 at 12:18

  Det finns 11st Tempur produkter i Wilmas webshop. 🙂

 • Reply
  Pilvi
  24 augusti, 2015 at 12:24

  11 stycken

 • Reply
  Soffi
  24 augusti, 2015 at 12:43

  Hur många produkter från märket Tempur finns i Wilmas webshop? 11 stycken svarar jag 🙂

 • Reply
  Frida E
  24 augusti, 2015 at 13:20

  Hejsan,

  Svaret på din fråga är 11 stycken så nu håller jag tummarna för fullt och hoppas på tur 😀

 • Reply
  Frida E
  24 augusti, 2015 at 13:21

  Hejsan,

  Svaret på din fråga är 11 stycken så nu håller jag tummarna för fullt och hoppas på tur 😀

 • Reply
  Sofia
  24 augusti, 2015 at 14:29

  Jag är jättegärna med och tävlar! 🙂

  Svaret är 11 stycken.

 • Reply
  Minna
  24 augusti, 2015 at 17:44

  Jag vill jättegärna vinna! Det finns 11 stycken Tempur-produkter.

 • Reply
  nad
  24 augusti, 2015 at 18:50

  11 St tempurprudukter finns det i webbshopen.
  Min spända nacke hoppas på vinst.

 • Reply
  Mia
  24 augusti, 2015 at 19:19

  11 tempurprodukter:)

 • Reply
  Jeanette
  24 augusti, 2015 at 21:28

  11 st Tempur produkter.

 • Reply
  Linda L
  24 augusti, 2015 at 21:38

  11 produkter hittas i webbshoppen 🙂

 • Reply
  LinneanStrand
  24 augusti, 2015 at 21:46

  Hej! Det finns 11 st tempur produkter.

 • Reply
  Åsa
  24 augusti, 2015 at 23:33

  11 st.

 • Reply
  Maria A.
  25 augusti, 2015 at 10:34

  11 produkter hittar jag 🙂

 • Reply
  Moni
  25 augusti, 2015 at 13:15

  Hej! 11 produkter från märket Tempur finns i Wilmas webshop. Ååh vad glad jag skulle bli om jag vann dessa kuddar MVH Monica

 • Reply
  Therese
  25 augusti, 2015 at 14:18

  Vilka fina priser! 🙂 Det finns 11 produkter från Tempur.

 • Reply
  Linn
  25 augusti, 2015 at 16:55

  Det finns 11 tempur produkter i Wilmas webshop! 🙂

  Vi har just investerat i en skön stor säng och nu känns det som att våra 1 euros Ikea kuddar inte gör sängen rättvisa, så två nya sköna kuddar är precis vad vi skulle behöva! 🙂

 • Reply
  Tanja
  25 augusti, 2015 at 21:58

  11 st produkter från Tempur finns i Wilmas webshop.

 • Reply
  Malin Söderman
  25 augusti, 2015 at 22:45

  11 stycken. Please säg att det är min tur att vinna nu. Skulle så behöva nya dynor 😛

 • Reply
  Lilli
  25 augusti, 2015 at 23:27

  Det finns 11 produkter i webbshopen. Kuddarna ser jättebekväma ut! Slut på stel nacke varje morgon med en sådan där, tror och hoppas jag!

 • Reply
  Iida
  26 augusti, 2015 at 08:30

  11 stycken Tempur-produkter! 🙂 Skulle passa perfekt när jag snart skall flytta in i ny lägenhet! 😉

 • Reply
  Mella
  26 augusti, 2015 at 11:55

  Svaret är 11! 🙂

 • Reply
  Anne
  26 augusti, 2015 at 22:44

  11 produkter

 • Reply
  F
  26 augusti, 2015 at 23:28

  11 st. 🙂

 • Reply
  Marie J
  27 augusti, 2015 at 10:38

  Det finns 11 produkter.

 • Reply
  Helena
  27 augusti, 2015 at 15:56

  11 Tempurprodukter.

 • Reply
  Helena
  27 augusti, 2015 at 15:57

  11 produkter

 • Reply
  Jessica K
  27 augusti, 2015 at 17:35

  11 st.

 • Reply
  Anna
  27 augusti, 2015 at 17:44

  11 stycken

 • Reply
  Janina
  27 augusti, 2015 at 18:53

  Det finns 11 produkter av märket Tempur.. Nu håller jag bara tummarna! 🙂

 • Reply
  Susann
  28 augusti, 2015 at 09:12

  Det finns 11 Tempur produkter i Wilmas webshop.

 • Reply
  Emilia
  28 augusti, 2015 at 14:36

  11 st. Tempurprodukter

 • Reply
  hanna
  28 augusti, 2015 at 22:50

  11

 • Reply
  Annika
  29 augusti, 2015 at 00:46

  11

 • Reply
  Jennie
  29 augusti, 2015 at 08:21

  11 stycken.

 • Reply
  Jennie
  29 augusti, 2015 at 08:21

  11.

 • Reply
  Daniela
  30 augusti, 2015 at 11:25

  Det finns 11 tempurprodukter i webshopen!

 • Reply
  Nina
  30 augusti, 2015 at 13:11

  Nu hållee jag tummarna för en sådan dyna skulle min stackars rygg verkligen behöva. 11stycken produkter.

 • Reply
  Anette
  30 augusti, 2015 at 13:17

  11 produkter 🙂 hoppas på tur för vi fick vår nya säng denna vecka och nya täcken och dynor borde vi också införskaffa 🙂

 • Reply
  Sally
  30 augusti, 2015 at 13:24

  11 produkter

 • Reply
  Malin Abrahamsson
  30 augusti, 2015 at 13:39

  Det finns 11 st produkter av märket Tempur i deras webshop.

 • Reply
  Tripptrapp
  30 augusti, 2015 at 14:42

  11st!

 • Reply
  Maria
  30 augusti, 2015 at 15:36

  11 st produkter.

 • Reply
  neta
  30 augusti, 2015 at 15:52

  Svaret är 11 st.

 • Reply
  Mikaela A
  30 augusti, 2015 at 16:52

  11 produkter ut tempur sortimentet. Mikaela A

 • Reply
  Mia
  30 augusti, 2015 at 18:18

  11 produkter

 • Reply
  Annah
  30 augusti, 2015 at 20:31

  Elva, 11, skulle behöva nya madrasser, men det vore ju inte fel att börja med kuddar.

 • Reply
  Lotta
  30 augusti, 2015 at 20:37

  11 stycken finns det. Är på jakt efter dynor till oss och dessa skulle ju vara helt super .. Håller tummarna

 • Reply
  Nina
  30 augusti, 2015 at 20:51

  11 stycken 🙂

 • Reply
  Cecilia
  30 augusti, 2015 at 22:24

  11 stycken.

 • Reply
  Gunilla
  30 augusti, 2015 at 22:37

  11 st tempurprodukter finns i webshopen…hopppppas på tur 🙂

 • Reply
  Lena
  30 augusti, 2015 at 23:07

  Hoppas på vinst,behöver verkligen en ny kudde.
  11 produkter verkar det finnas i
  webshopen.

 • Reply
  MonaP
  31 augusti, 2015 at 00:09

  11 st

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.