Kalklitir-pimpad lampa

När vi målade Agnes rum med Kalklitir i vintras lämnade en liten skvätt färdigblandad färg som jag sparade i en plastburk. Jag har läst att den står sig minst ett år om den förvaras i ett tättslutet kärl. För några veckor sedan tog jag fram färgen och efter att ha blandat om pigmenten ordentligt var den precis som ny. Jag fyndade en bordslampa på Ellos rea som jag ville förvandla lite för att den skulle passa bättre in i Agnes rum. Blågrå, genomskinlig glasfot var inte riktigt det jag var ute efter, men jag gillade både skärmen och formen på lampfoten.

 

 

DSC 0056w

 

 

Kalklitir är verkligen den enklaste målarfärgen som finns. Jag gjorde inget förarbete överhuvudtaget, jag smetade bara på ett tunt lager färg. Det känns väldigt rinnigt och blaskigt, men färgen fäster trots det eftersom den torkar så snabbt. Sen är det bara att lägga på några lager till. Jag har målat många olika småsaker med Kalklitir i sommar och det har funkat på alla underlag helt utan slipning eller annat förarbete.

 

 

 

DSC 0263w

 

 

Ytan blir lite betongaktig och ojämn. 

 

 

DSC 0191w

 

 

Färgen på lampfoten är alltså samma som på väggarna i Agnes rum, Simplicity heter nyansen och är lite grålila.

 

 

DSC 0181w

 

Så mitt tips är att absolut inte slänga överblivien Kalklitir-färg utan istället gå loss på ljusstakar från loppis eller gamla lampor. 

0 gillar
Agnes rum Aveo DIY Kalklitir Lampor & ljus

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.