Kvisten ommålad

Jag är verkligen världens sämsta på en grej – nämligen att fota och blogga om sådant som händer i inredningsväg här hemma. I somras hann vi faktiskt med en hel del projekt, men tid att fota verkar jag sällan ha. Som jag säkert berättat tidigare bestämde vi oss för att måla ena vardagsrumsväggen med Kalklitirs nyans Emma. På basen av de bilder jag hade sett verkade den vara den perfekta “greige” nyansen, dvs. en blanding av beige och grått. Som tur var provmålade jag på en skiva innan jag målade på väggen och jag kunde (till min fasa) konstatera att färgen var helt grå. Inte det minsta beige eller greige.

 

20150723 130208w

 

Jahapp, det var ju inte så trevligt att stå där med allting förberett och färgen färdigblandad. “Emma” visade sig dock vara den perfekta gråa nyansen – ni vet en sån som varken bryter mot lila, blått, grönt eller rött. Precis en sådan neutral nyans som det var meningen att vi skulle ha i kvisten när vi byggde huset för fem år sedan. Tyvärr visade sig den nyans vi valde då bryta mot lila, så jag har stört mig på våra ljuslila väggar sedan dess. (Svårt att fånga på bild, väggarna skiftade mer mot lila än vad som syns här).

 

DSC 8862w

 

Ommålning av kvisten har alltså stått på to do-listan ett bra tag, men det har aldrig hamnat i topp bland prioriteringarna. Och skulle knappast ha hamnat där på länge – det gick ju att leva med den lila nyansen. Men när man står där med färdigblandad färg som inte passar på den vägg där man tänkt sig, men däremot skulle bli perfekt i kvisten var det bara att skrida till verket. Och bra blev det! Det är ju en väldigt liten förändring, som knappast någon annan än vi själva märker vid första anblicken. Jag är bara glad att vi slapp den lila nyansen. Jag gillar också att ytan är lite mer levande och flammig än tidigare. Vi passade också på och bytte ut shabby chic spegeln mot en 80 cm stor, rund spegel från Ikea för att få ett lite modernare stuk. Spegeln öppnade verkligen upp rummet och gör att det känns mycket större, så det var ett bra val.

 

DSC 9537w

 

Några nya prints hängde jag upp med silverklämmor. Enkelt att byta ut när man tröttnar på motiven.

 

DSC 9539w

 

“Lucky” kommer från Desenio, “Borta bra men hemma bäst” från Ylva Skarp och det lilla vykortet från Lagerhaus.

 

DSC 9563w

 

Samtidigt som jag målade kvisten googlade jag andra tänkbara Kalklitir-nyanser och kom fram till att det var Celadon Primo jag skulle ha i vardagsrummet. Medan första varvet i kvisten torkade hoppade vi i bilen och körde ut till Aveo på Brändö och hämtade en sådan påse. Tur den fanns i lager, jag är inte bra på att vänta med saker när jag väl har bestämt mig.

 

20150723 170216

 

Snabbt hem igen och blanda färgen och börja måla i vardagsrummet. Celadon Primo blev perfekt där! Bilder får ni se sedan när jag kommer till skott och fotar. Jag såg förresten att det numera finns små provburkar av Kalklitir-färgen! Hur smart är inte det! Då hade jag sluppit köpa fel från början. Fast i mitt fall var det ju visserligen ett riktigt lyckat felköp som gjorde att jag fick båda rummen fixade samtdigt. Här ser ni skillnaden mellan de två färgerna, Celadon Primo till vänster och Emma till höger. Där ser man tydligt att den ena är brunbeige och den andra grå.

 

DSC 8856w

 

Jag måste avsluta med en liten historia om blomman i kvisten. Som ni kanske känner till är jag inte den som har gröna fingrar. Jag föredrar växter som man inte behöver vattna överhuvudtaget. Men den här – den köpte jag för 81 veckor sedan. Det vet jag eftersom jag har scrollat tillbaka i mitt instagram-flöde åttioen veckor för att hitta den här bilden.

 

blomman

 

Blomman köpte jag för halva priset på Lidl, tio euro kostade den. Och nu ser den alltså ut så här! Något måste jag ha gjort rätt den här gången! Lite sned ser den ut på den här bilden, men det har vi fixat nu.

 

DSC 9564w

0 gillar

Aveo Hemma hos oss Kalklitir Kvisten Makeover

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Josefine
  24 september, 2015 at 11:22

  Nämen jösses alltså jag har nog ALDRIG blivit så lycklig över ett blogginlägg som jag blev nu <3
  Har googlat pinterestat instagrammat grubblat och svettats i min JAKT efter den rätta Kalklitir nyansen till vårt vardagsrum. Alla är ju fina, men söker THE ONE. ; )
  Hade länge funderat på Emma men var rädd att den skulle vara För Brun…! Så var alltså inte fallet.. Har läst att den har mera pigment och struktur än de andra – håller du med? Är den "grövre" i ytan jämfört med de andra du använt? Täcker den bättre redan på ett varv..? Upplever du att den är ljusare eller mörkare än vad du förväntat dej?
  Väntar med superspänning på Celadon bilderna : )
  Fanns miniburkarna att köpas på Aveo redan? Har väntat att de ska dyka upp i webshoppen..

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   24 september, 2015 at 14:15

   Tack för din kommentar! 🙂 Jag har inte läst att Emma skulle skilja sig i struktur eller pigment från de övriga färgerna och det är inget jag reagerat på heller, så jag skulle nog inte säga det. Tycker alla tre Kalklitir-nyanser jag målat med har "betett sig" på samma sätt. Emma är aningen ljusare och mer grå än jag trodde på basen av t.ex. Att vara någons frus bilder, där såg den mera beige ut tyckte jag.
   Här finns provburkarna på Aveo: http://www.aveo.fi/shop/sv/home/1046-kalklitir-koepurkki.html

 • Reply
  Josefine
  24 september, 2015 at 11:24

  … Ja och JÄTTEFINT by the way : )
  Sittbänken… IKEA? Är det så att det eg. Är ett tv skåp? : ) själv tänkt den tanken till vår hall ; )

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   24 september, 2015 at 14:20

   Tack 🙂 Sittbänken är en bänk med öppningsbart lock, ingen tv-bänk alltså. Köpt på Ikea för 5-6 år sedan, så jag vet inte om den finns kvar längre.

 • Reply
  Linda
  24 september, 2015 at 19:35

  MEN! Så superfint det blev i kvisten. Tänk så mycket det kan göra att måla med en annan nyans!

  Och en sån där blomma har vi också, växer som ogräs nästan. Och jag har inte heller gröna fingrar. Fattar inte vad jag gör rätt, eller vad som går fel med alla andra blommor. 😛

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 september, 2015 at 22:32

   Tack Linda! Nyansen är verkligen super! Och blomman, ja den måste vara en riktigt tålig typ 😉

 • Reply
  Christina
  25 september, 2015 at 06:55

  Vad det snyggt det blev, börjar själv fundera på ommålning av hallen men det tror jag tyvärr blir ett ogjort projekt.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   25 september, 2015 at 08:39

   Tack! Det hade nog säkert blivit ogjort här också om vi inte helt plötsligt hade stått där med den färdigblandade färgen 🙂

 • Reply
  mona
  7 november, 2015 at 11:15

  Hejsan Hoppsan!

  Detta inlägg har jag TOTALT missat! Blev ju superbra med spegel! Perfekt! Fin nyans på Kalklitiren! Åsså har du gått och fått gröna fingrar också 😉

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 november, 2015 at 11:56

   Jajamänsan, gröna fingrarna kom nu helt plötsligt. Kanske ett tant-tecken, haha!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.