Strukturer

Linda skrev om kuddar idag. Det kunde ha varit jag som skrev inlägget, eftersom jag tänkt exakt samma sak. Linda och jag har många gånger konstaterat att vår inredningssmak svänger åt exakt samma håll på exakt samma tidpunkt. Vi är trötta på samma saker och vi gillar samma saker. Nästan lite spooky ibland.

 

 

 

DSC 6351w

 

 

Jag befinner mig just nu precis i samma läge som Linda beskrev. Jag har inte bytt soffkuddar sen i januari när jag städade bort julen. Det måste vara någon form av rekord för mig som annars är en riktig kudd-o-man. 

 

 

DSC 6355w

 

 

Men det finns helt enkelt inget som lockar eller som jag känner att jag måste ha. Hårda, grafiska mönster i svartvitt är inte riktigt min grej, trots att det är vad som synts överallt de senaste åren. Då är jag mera förtjust i de art deco-inspirerade mönstren som dykt upp nu. Trots att de också är grafiska känns de ändå som något nytt och fräscht efter många år med trianglar och zick-zack mönster. 

 

hmprod 10

 

 

Och zebrakudden står sig fortfarande! Den har jag inte tröttnat på ännu fast jag haft den i flera säsonger. Så här har det alltså sett ut i våra soffor de senaste nio månaderna. Ingen förändring under sommaren ens. Och jag tycker det funkar lika bra nu i höst, så jag kör antagligen vidare med samma koncept.

 

 

DSC 6362w2

 

 

Men precis som Linda skrev så är det inte de mönstrade kuddarna som lockar i höst. Om jag köper något nytt till hösten och vintern blir det definitivt något med struktur istället för mönster. Enfärgat, men med en intressant struktur som gör att det inte känns platt och tråkigt.

 

 

hmprod 11

 

 

Stickat, sammet, satin, metallic, quiltat, krossad sammet – det finns många att välja på. Här ser ni ett collage med kuddar från H&M Home som alla faller under kategorin “enfärgat med struktur”. Favoriten är den grovstickade kudden längst till höger i den mittersta raden. Tyvärr skär den nyansen sig mot våra vita soffor, så den får jag nog glömma.

 

 

 

kuddar

Bilder: Egna samt H&M Home

 

 

 

0 gillar
Hemma hos oss Höstnytt Kuddar & dynor Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Linda
  17 september, 2015 at 22:26

  Hahahah! 🙂 Tänk så sams vi sku vara om inredningen ifall vi bodde tillsammans! Bara lite spoonky hur lika vi tänker!

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   17 september, 2015 at 22:32

   Ja, verkligen! Vi skulle nog inte ha några svårigheter att komma överens om kuddar till soffan tror jag 🙂 Om jag kunde sticka skulle jag fixa såna där grovstickade kuddfodral, men du vet ju hur det är ställt på den fronten 😉

 • Reply
  livingwithmycamera
  18 september, 2015 at 00:01

  Intressant! jag drabbades av ett plötsligt kudd/ färgbehag och köpte 6 st kuddvar på jysk i förrgår. Inte mönstrat, inte struktur men istället FÄRG! Helt nytt för mig att ha så mustigt som jag valde men härligt! Det här hemmet tackar och tar emott, till skillnad från gamla hemmet som behövde sina smutsiga bleka färger. Mer om det i bloggen senare men jag kan avslöja att det blev någonsorts brunguldig färg (eller vad man nu ska kalla det.. kanske babybajs?) , petroleumblått och djupt mörklila.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   18 september, 2015 at 08:15

   Låter spännande! Can´t wait to see! 🙂 Färgskalan låter jättefin, höstig och helrätt just nu. Petroleumblått är ju så fint, men jag har svårt att få in det på nåt sätt hos oss.

 • Reply
  Sanne
  18 september, 2015 at 18:15

  Beställde flera kuddfodral från H&M Home för ett tag sen bland annat senapsgul och ljusrosa i sammet, den beiga grovstickade och en med grafiskt mönster i superskönt material! Jag är jättenöjd:-)

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   19 september, 2015 at 12:11

   Senapsgul är så fint! Det skulle jag faktiskt kunna tänka mig att komplettera med i höst, tillsammans med lite mörkbrunt och beige! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.