Trendiga lampor

När jag bläddrat i inredningstidningar de senaste veckorna har min blick flera gånger fastnat på den här bilden.

 

 

Skarmklipp78

 

 

Riktigt snygga lampor från Markslöjds höstkollektion! Jag är lite allergisk mot genomskinliga glaslampor eftersom jag avskyr lampor som bländar, men de här borde ge ett mjukare sken tack vare det metallfärgade glaset. 

 

 

Skarmklipp1

 

 

Lampan heter Storm och finns i flera färger och storlekar samt även i en hängande variant.

 

 

disc

 

 

Jag gillar även utseendet på vägglampan Disc, fast den beundrar jag hellre på bild än i verkligheten just på grund av bländrisken. Fast kanske de moderna “koppartrådslamporna” som dyker upp överallt i höst har lite behagligare sken och inte bländar så mycket. 

 

 

flora

 

 

Plastlampan Flora finns i svart och vitt. Snygg styling på den här bilden med kaktusar och kork på väggen. Och på bilden nedan gillar jag väggens struktur och de svarta detaljerna. Jag har börjat samla på mig snygga sovrumsbilder som inspiration för en eventuell makeover av vårt sovrum, men vi får se när det finns tid och ork till det.

 

 

Skarmklipp

valencia2

 

 

På de två sista bilderna är jag kanske mera förtjust i helheten än i just lamporna. Ska du bygga kök år 2015 är det så här det ska se ut. Marmorskiva, gråa lådfronter, läderhandtag och inga övre skåp. Avskalat och utan krusiduller. Gissar att det här kommer att kännas hopplöst omodernt om fem år trots att man i dagens läge talar om “tidlösa material”. Visst, marmor är tidlöst, men det kommer ändå att påminna oss väldigt mycket om boomen år 2013-2015. Precis som det i början av den här trendperioden påminde oss obehagligt mycket om 80-talet. Nåja, det där var ett sidospår. Vill ni ser mera av Markslöjds höstkollektion kan ni bläddra i katalogen här.

 

 

 

Skarmklipp7

 

 

En annan lampa som seglat förbi i bildflödet den här veckan är spåkulan från Lagerhaus. Den här gillar jag eftersom den har vitt glas. Skulle garanterat hitta en plats åt den i vårt vardagsrum.

 

 

8561133038 DSC0915.2

 

 

Den vita fasettslipade taklampan är också snygg, precis som den mässingfärgade clip-lampan som jag bloggade om för ett tag sedan.

 

 

8561133038 DSC0995

 

Bilder: Markslöjd och Lagerhaus

0 gillar
Höstnytt Kök Lagerhaus Lampor & ljus Markslöjd Sovrum

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  V-A
  14 september, 2015 at 20:31

  Läser flitigt din fina blogg när tiden räcker till och blev och undra över om det var på din blogg som jag såg tjocka korg / jute tallriksunderlägg / tabletter? Har länge sökt men inte hittat i butiker. Om du visats/har sådana-var har du isf köpt dem? Tacksam för svar. God fortsättning på den fina hösten.

 • Reply
  Michelle
  15 september, 2015 at 17:54

  Lamporna på den första bilden var faktiskt super fina! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   15 september, 2015 at 22:37

   Ja, visst är de! 🙂 Skulle vara snyggast om man hade tre i en grupp…

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.