Makeover: Matsal del 2

Det framskrider snabbt på jobbet just nu, med renoveringen alltså. För några dagar sedan kom tapeterna upp i tre rum och jag har nog aldrig sett en vägg tapetseras så snabbt nån gång! Effektiva gubbar minsann! Det här var alltså utgångsläget – vitt, vitt, vitt.

 

SAM 9822w

 

 

Förra veckan for jag, Linn och Johanna (a.k.a. “designteamet) runt till några butiker för att kolla utbudet av tapeter. Efter lite debatterande om retroblommigt, wasabigrönt och randigt kom vi fram till att svart, vitt och grafiskt nog ändå var det säkraste kortet. På Vasa färg hittade vi med tapetproffset Idas hjälp den här snygga tapeten, som vi faktiskt alla tre var eniga om att vi ville ha.

 

 

SAM 9947w

 

Tapeten kommer från Borås tapeter.

 

37725 w1 1

 

 

Tapeten kommer på de två långväggarna. Till vänster i bilden finns en glasvägg ut mot korridoren.

 

SAM 9943w

 

 

I kombination med den svartmålade fönsterväggen blev det riktigt bra.

 

 

SAM 9946w

 

 

Anledningen till vårt något fega färgval på tapeten ser ni på bilden nedan. Nämligen de roströda stolarna. Rummet kommer att inredas med 4-5 likadana möblemang som syns på bilden – vita bord och stolar i rödorange. Vi kommer att ta fast på den färgen och addera den på fler ställen i rummet. Först och främst på stora tavlor som vi snart ska sätta igång och designa. Tavlorna kommer också att bryta av den mönstrade tapeten i lagom delar för att det inte ska bli för psykedeliskt.

 

 

SAM 9954w

 

 

När man gör om ett rum på det här sättet med en del nytt och en del gammalt är det bäst att utgå från det man redan har. I vårt fall var det stolarnas färg vi behövde ta hänsyn till. Skulle vi i dagens läge ha valt nya stolar skulle de knappast ha blivit den här färgen, men å andra sidan tycker jag det är kul att använda färger man annars inte hade valt. Tror det blir en lagom blandning av retro, grafiskt och modernt i rummet när vi väl är klara.

0 gillar
Makeover Matsal VBL makeover

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Jessie
  15 oktober, 2015 at 08:24

  Tycker tapeten har för smått mönster för ett sådär stort rum, eller så ser det iaf ut på bilderna. Och den svarta fondväggen är inte riktigt klockren den heller, riktigt mörkt i kontrast med de ljusstarka rektanglarna (fönstren dvs) funkar i mitt tycke inte så bra. Dessutom är det ju en grundregel gällande fondvägg att man ska välja en enhetlig vägg utan fönster och dörröppningar.

  Det här är min åsikt, jag är inte utbildad inredningsdesigner eller nåt, tycker bara det är intressant!

  • Reply
   Anna-Lena
   15 oktober, 2015 at 10:39

   Tack för dina synpunkter 🙂 Att det skulle vara just fönsterväggen som är fondvägg var ganska klart från början. Rummet är långsmalt och det känns som att "energierna rusar" mot fönstret som det heter på feng shui språk. Rummet behövde alltså ett "stopp", vilket den svarta fondväggen gör.
   Vi ville inte ha stormönstrat eftersom tapeten kommer på två väldigt långa väggar, då hade den helt tagit över rummet. Nu är det liv på väggarna, men inte för mycket 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.