String jubilerar

I år firar String Furniture att det är 10 år sedan relanseringen av designikonen Stringhyllan. Den ritades ursprungligen av Nisse Strinning år 1949. Jubileet firas med installationer av stylisten Lotta Agaton. 

 

 

string

string whitestring press

 

 

Hyllinspiration kan man enligt mig aldrig få för mycket av. Nu är det ju tyvärr sällan man har möjlighet att styla en hylla så här enhetligt som på bilderna, men man kan alltid inspireras även av tillrättalagda bilder som dessa. Till exempel man man försöka tänka på att hålla en enhetlig färgskala på alla prylar man placerar i hyllan. Då slipper man den spretiga och “råddiga” känslan som lätt uppstår i stora bokhyllor med mycket prylar. 

 

 

string books

 

 

Ska hyllan användas som förvaringsplats åt böcker och tidningar kan man försöka tänka på att variation är trevligt för ögat. Låt en del böcker ligga på hög, medan andra får stå i rad. Varva med personliga prylar, krukväxter och kanske en lampa så känns hyllan betydligt mera intressant än om den innehåller 100% böcker. 

 

 

Bilder: String Furniture
Lotta Agaton, stylist
Jeanette Gostomski, scenograf

0 gillar
Bokhyllor Möbler String

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Eva
  4 oktober, 2015 at 22:01

  Härligt att jag nu fått mig köpt en stringhylla och den är ju för underbar! T o m två ellos variant inräknad men den riktiga den stal nog showen och bra plats att ha den i hallen så man ser den så mycket som möjligt! I min står det alltfrån startlåset till min bil till en gammal Kodak kamera och lite annat smått och gott och ovanpå hays hand och ett peace sign och en tavla lutad mot väggen och det känns som att ha ett vuxet dockskåp då man jämt vill vara där och justera om och fotografera och #stringshelfie finns det t o m:) Inspirerande blogginlägg som alltid !:)

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   4 oktober, 2015 at 22:06

   Vuxet dockskåp – vilken bra beskrivning på Sting-hyllan! 🙂 Perfekt ställe att placera vackra prylar man gärna vill ha synliga.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.